$
שוק ההון

כנס שוק ההון

בלוקצ'יין: המוסדיים לא בדרך, הם כאן

הפתרונות שיאפשרו כניסה של מוסדיים לבלוקצ'יין, מה שיפתח את שוק ההון העתידי, כבר איתנו

צבי שיף 08:0227.06.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

עולם המטבעות הקריפטוגרפיים משך עד לא מזמן בעיקר משקיעים אלטרנטיביים, מאמצים מהירים של טכנולוגיות, אנשי תעשיית ההייטק וטכנולוגיית הבלוקצ'יין וסוחרים קטנים. אלו הספיקו על מנת לבנות תעשיית נכסים הדיגיטליים ולקדם את צמיחתה הראשונית. אולם, אין בהם די בכדי לפתח את השוק בטווח הארוך, יכולת זו שמורה למוסדיים.

 

 

רוחות של שינוי בשוק

לאורך התפתחותה מיאנו השחקנים המרכזיים במערכת הפיננסית להתייחס לטכנולוגיות בלוקצ'יין ונגזרותיה ברצינות, וראו בה יותר כטרנד מסוכן מאשר טכנולוגיה שעשויה להרעיד את אמות הסיפים של שוק ההון. עם זאת, רוחות של שינוי מתחילות לנשוב מכיוונו של שוק ההון, יותר מ 700 קרנות קריפטו הוקמו מאז תחילת 2019 ושוק נכסי הקריפטו המנוהלים, הכולל בעיקר קרנות גידור, קרנות הון סיכון וקרנות מעורבות, הכפיל עצמו משווי של 7.1 מיליארד דולר ביולי 2018, ל־14.3 מיליארד דולר באפריל השנה. כבר בשנה שעברה הנפיק הבנק העולמי את: Bond־i, האג"ח הראשונה שהונפקה והועברה וכיום גם נסחרת לחלוטין על גבי הבלוק'ציין.

 

אחת מהבורסות המתקדמות ביותר בנושא היא הבורסה השוויצרית SIX, שהכריזה בפברואר השנה על כוונתה לעבור לאינטגרציה מלאה של מסחר בנכסים דיגטליים. עוד באותו החודש הקים בית ההשקעות "מורגן קריק דיגיטל", חברת ניהול הנכסים הדיגיטליים של ג'י.פי מורגן, מיזם עם שתי קרנות פנסיה ציבוריות בארה"ב. השותפות תתמקד בהשקעות בנכסים דיגיטליים, בעיקר ביטקוין. קרן המיזם החדשה, Morgan Creek Blockchain Opportunities, הוקמה כדי לענות על ביקוש המשקיעים להיחשף לנכסים דיגטליים. בישראל לבית ההשקעות אלטושר שחם יש את פינובה קפיטל, קרן גידור המשקיעה במטבעות ובפרוייקטים מבוססי בלוק'ציין.

 

ניתן לזקוף את הסימנים לכך ששוק הקריפטו מתבגר ומתמסד, להתפתחות פתרונות הקסטודיאן (שירותי משמורת של ניירות ערך) שעד כה נעדרו מהאקוסיסטם, לפחות ברמה המוסדית. למשקיעים מוסדיים יש כיום גישה לתחום, והם אף יכולים לבחור מבין מספר פתרונות, בטוחים, אמינים ומוסדרים.

 

 את'ריום מטבעות וירטואליים את'ריום מטבעות וירטואליים

 

קסטודיאן גם בענן

פידלטי, אחת מחברות ניהול הנכסים הגדולות בעולם, שהשיקה בחודש שעבר את Fidelity Digital Assets, ותציע תחילה שירותי קסטודיאן וכלים לניהול נכסים דיגטליים ללקוחות נבחרים בניהם: קרנות גידור, קרנות נאמנות ופנסיה. ענקית הטכנולוגיה IBM, הודיעה על פיתוח שירותי קסטודיאן לנכסים דיגטליים במסגרת שירותי הענן של IBM. אולם הבשורה האמיתית היא ניירות הערך הדיגיטליים (Security tokens), מכשיר המייצג נכס דיגיטלי בעל מאפייני נייר ערך, לרוב חוזה השקעה ועל כן כפוף לדיני ניירות ערך.

 

נוסף על מניות ואג"ח ניתן להנפיק למעשה כל נכס בעל ערך בתהליך טוקניזציה (תהליך ל ייצוג נכס באמצעות טוקן על גבי הבלוקצ'יין). באמצעות הסקיורטי טוקן, ניתן להנפיק מגוון של נכסים שאינם נזילים כיום כגון: נדל"ן, חוב, נגזרים, ואף אומנות ואספנות.תהליך הטוקניזציה טומן בחובו יתרונות ובראשם חשיפה למגוון חדש של נכסים שעד היום לא היו סחירים, גישה קלה להזדמנויות השקעה גלובליות, מסחר מיידי ומהיר בשוק המשני 24/7 מסביב לעולם תוך אוטומציה של תאימות רגולטורית. המשמעות של יתרונות אלו הינה נזילות גבוהה, זמינה וגמישה של נכסים בשווי מאות טרליוני דולרים.

 

קיימים לא מעט אתגרים בדרך להנזלה המונית של נכסים. אתגרים אלו צפויים להיפתר בעתיד הנראה לעין. כבר השנה כמות הנפקות סקיורטי טוקן רשמו עלייה של 130% ברבעון הראשון בהשוואה לסך הגיוסים ב 2018. הבהירות הרגולטורית שהם מספקים היא בדיוק מה שחסר למשקיעים המוסדיים על מנת להיכנס לתחום.

 

צבי שיף הוא, שותף וראש אשכול פיננסים, BDO

בטל שלח
    לכל התגובות
    x