$
שוק ההון

בלעדי לכלכליסט

"חשש שאפלויג מתנגד לחלוקת מניות אטראו בשל התגמול שלו"

אחרי שבעלת השליטה בלידר טרפדה את דרישת בית ההשקעות לקיים דיון בדירקטוריון על חלוקת מניות אטראו כדיבידנד בעין, במור דורשים לקבל מידע על מנגנון התגמול של היו"ר צחי אפלויג ועל אופן קבלת ההחלטה להתנגד

רחלי בינדמן 06:5218.06.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

המאבק בין בית ההשקעות מור ללידר השקעות מסלים. לאחר שדרישת בית ההשקעות, המחזיק בכ־10% מלידר, לפיה יש חייב את דירקטוריון החברה לקיים דיון ביחס לאפשרות של חלוקת מניות חברת אטראו שוקי הון כדיבידנד בעין לבעלי המניות, נדחתה ב־6 ביוני, דורש כעת בית ההשקעות דין וחשבון מבעלת השליטה בלידר, חברת ATE Technology equipment שמנהלת את עזבון המנוח דן דוד, לו 72.5% מלידר השקעות, המחזיקה 48.5% מאטראו.

 

 

 

אטראו מחזיקה במחצית ממניות בית ההשקעות המצליח ילין לפידות, וזוהי ההשקעה הרווחית היחידה של לידר, לצד השקעות מפסידות בתחומים אחרים. במור דורשים את החלוקה כדי להציף ערך לבעלי המניות כשמניית לידר נסחרת בשווי של 183 מיליון שקל - נמוך משמעותית משווי הנכסים שלה, שעומד על 367 מיליון שקל.

 

במור רוצים לדעת מי קיבל את ההחלטה להתנגד

עו"ד גיא גיסין, עורך הדין של מור שלח מכתב לחברי דירקטוריון לידר ולחברי דירקטוריון ATE, בו הוא דורש לקבל תשובות מבעלת השליטה לשאלה מי קיבל את ההחלטה להתנגד לדיון בדירקטוריון בנושא חלוקת הדיבידנד בעין, וזאת למרות תמיכה גורפת של כל בעלי מניות המיעוט. גיסין מציין במכתבו כי "במהלך האסיפה שבה נדחתה דרישת מור סירב נציג בעל השליטה, יו"ר לידר השקעות צחי אפלויג, למסור לנוכחים מידע ביחס לזהות חברי דירקטוריון בעלת השליטה והצהיר כי הוא עצמו לא לקח חלק ולא הצביע בדיון שהתקיים אצל בעלת השליטה על אופן הצבעתה מכוח מניותיה באסיפת בעלי המניות. אפלויג סירב אף להתייחס אם חברה בשליטתו, המחזיקה במניות בעלת השליטה, היא שהשתתפה והצביעה בעניין זה".

 

 

צחי אפלויג צחי אפלויג צילום: איה בן עזרי

 

עו"ד גיסין מכתב כאמור את מי שהוא מזהה כדירקטורים של בעלת השליטה: גבריאלה דוד ואריאל דוד, פרופ' איתמר רבינוביץ' ומרטין שטוהל - שמות ששלף מהדוח השנתי של לידר ל־2018. על המכתב מכותבים גם הדירקטורים של לידר ובהם הדירקטורים החיצוניים אביבית פלג וצבי ברומברג. גיסין לא מסתפק בכך ומאשים את בעלת השליטה באטראו כמי שמחזיקה בעניין אישי שהיה צריך לפסול את הצבעתה בעניין דרישת מור להביא לדיון בדירקטוריון את נושא חלוקת הדיבידנד.

 

לדבריו, "קיים חשש, הניתן לבירור בנקל, כי מנגנון התגמול של אפלויג מבעלת השליטה, שפרטיו אינם מקבלים גילוי בדיווחי החברה, עשויים להשפיע הן על קבלת החלטות אצל בעלת השליטה והן על החלטות דירקטוריון החברה (שאפלויג יו"ר שלה) בנושאים שעל הפרק". גיסין דורש גילוי ופירוט מלא ביחס להסכמי ההתקשרות ומנגנון התגמול של אפלויג על ידי בעלת השליטה. במור טוענים שההחלטה נובעת מעניין אישי כי ברגע שאטראו ­— הפעילות המרכזית והרווחית היחידה של לידר — תצא מידיה, יהיה קשה להצדיק הוצאות הנהלה וכלליות של 7 מיליון שקל בשנה. עלות השכר של חמשת הבכירים בלידר הסתכמה בשנה שעברה בכ־6 מיליון שקל, כשאפלויג קיבל שכר בעלות של כ־1.1 מיליון שקל.

 

מור מציעה פתרונות שיאפשרו חלוקת דיבידנד

במור גם מתייחסים לטענתו של אפלויג באסיפה, לפיה לא ניתן לבצע חלוקת מניות אטראו כדיבידנד בעין, שכן אז שלחברה לא תהיה יכולת לשרת את החוב שלה למחזיקי האג"ח שלה. גיסין מבהיר כי מדובר בטיעון קצת מגוחך, שכן מור עצמה מחזיקה ב־24.1% מהאג"ח להמרה של לידר וב־10% מאג"ח סדרה ה' של החברה ולכן אין לה אינטרס לסכן את יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה. בנוסף, הוא מציע פתרונות שבעזרתם תוכל לידר לעמוד בהתחייבויות למחזיקי האג"ח בד בבד עם חלוקת מניות אטראו כדיבידנד בעין.

 

לדוגמה, העמדה למכירה של השקעות שונות של לידר, לרבות חלק ממניות אטראו, בסכום שיבטיח את תשלום החוב ויצירת יתרה נוספת לשירות החוב ב־2020 ורק לאחר מכן ביצוע חלוקת יתרת מניות אטראו כדיבידנד בעין. לחלופין, הוא מציע לבצע מחזור של החוב, תוך גיוס סדרה חדשה ולבסוף מציע להכריז כי בתום תשלומי הקרן לסדרות האג"ח, באוקטובר 2020, תבוצע חלוקת מניות אטראו כדיבידנד בעין ועד לאותו מועד ניתן יהיה להשתמש בתזרים המזומנים שברשות החברה בעיקר לפירעון החוב ולהימנע מהמשך ביצוע השקעות ארוכות טווח, כדי למקסם את היקף החלוקה בעין של המניות.

 

מלידר נמסר: "החברה תתייחס לטענות העולות ממכתבה של מור כמתחייב עפ״י דין. לידר תמשיך לפעול לטובת כלל בעלי מניותיה ולמימוש האסטרטגיה שלה כפי שעשתה, עושה ותעשה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x