$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

ירידות קלות בנעילה בוול סטריט: הנפט צנח ב-4%, מניית טבע איבדה 4.2%

הזהב השחור בשפל של חמישה חודשים, על רקע עלייה שבועית שנייה ברציפות במלאי הנפט בארה"ב ותחזית לירידה בביקושים. ביונד מיט זינקה ב-12.6%; יצרנית הצעצועים מאטל קפצה ב-5.3% לאחר שסירבה למיזוג עם MGA - יצרנית בראץ; ננו דיימנשן זינקה ב-14.3% לאחר דיווח על שת"פ עם חברה גרמנית

כתבי שוק ההון 23:0012.06.19

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון ב"כלכליסט"

 

23:00 - המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו הערב בירידות קלות: דאו ג'ונס ו-S&P 500 איבדו 0.2%, נאסד"ק ירד ב-0.4%. בלטו במסחר: מניית טסלה שירדה ב-3.6%, מניית ביונד מיט שזינקה ב-12.6%, מניית וולס פארגו ירדה ב-2.9%, מניית מיקרוןצנחה ב-5.4%. יצרנית הצעצועים מאטל קפצה ב-5.3% לאחר שסירבה למיזוג עם MGA - יצרנית בראץ. בגזרת הישראליות: מניית טבע איבדה 4.2%, לאחר שננעלה בת"א בירידה של 8%. ננו דיימנשןזינקה ב-14.3% לאחר דיווח על שיתוף פעולה עם חברה גרמנית.

 

21:35 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד הערב ב-4% וננעל ברמה של 51.1 דולר לחבית - שפל של חמישה חודשים (מאז חודש ינואר). הירידה נרשמה, נוכח המשך המשבר בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין שבינתיים נראה כי נקלעו למבוי סתום, ולאחר פרסום נתוני הנפט בארה"ב שמצביעים על עלייה - זה השבוע השני ברציפות - במלאי הזהב השחור.

 

ספינת קידוח נפט ספינת קידוח נפט צילום: Firat Kozok

 

 

21:00 - מאקרו ארה"ב: הגירעון בתקציב הפדראלי של ארה"ב עמד בחודש מאי על 208 מיליארד דולר – זינוק של 41% בהשוואה למאי 2018. העלייה החדה מיוחסת בעיקר לכך שה-1 ביוני חל בסוף השבוע, והאוצר האמריקאי נאלץ להקדים תשלומים ליום האחרון של מאי. בנטרול ההתאמות הללו, סכום הגירעון משקף עלייה של 8%. הוצאות הממשל הפדרלי התרחבו ב-6% בחודש שעבר, מול עלייה של 4% בהכנסות.

 

20:30 - ביונד מיט קופצת ב-13.3% אחרי שיצרנית תחליף הבשר הודיעה שמוצרים שלה זמינים ביותר מ-4,000 מסעדות טים הורטונס ברחבי קנדה. ביונד מיט לא כללה את הרשת הקנדית בתחזית ההכנסות המוקדמת שלה, כיוון ששיתוף הפעולה ביניהן היה בשלבי בחינה.

 

סיסקו מאבדת 2.4% אחרי שאנליסט בוויליאם בלייר הוריד את המלצת המניה ל'ביצועי שוק' מ'תשואת יתר'. האנליסט נימק את ההחלטה ב"הידוק הביקוש בתחום טכנולוגיית המידע" ובהתגברות התחרות.

 

המבורגר של ביונד מיט המבורגר של ביונד מיט

  

 

19:30 - עלייה מפתיעה במלאי הנפט מגבירה את החששות מפני האטה בביקוש הגלובלי. מנהל המידע של מחלקת האנרגיה בארה"ב (EIA) דיווח הערב שמלאי הנפט הגולמי של החברות המסחריות בארה"ב עלה ב-2.2 מיליון חביות בשבוע החולף, בזמן שבשוק ציפו לירידה של 480 אלף חביות.

 

הנפט מסוג WTI מאבד 2.5% ונסחר תמורת 51.9 דולר לחבית – רמת שפל מאז ינואר האחרון, הנפט מסוג ברנט נחלש ב-1.9% לרמה של 61.1 דולר לחבית.

 

המדדים המובילים מתנהלים באדום ביום השני ברצף - דאו ג'ונס נחלש ב-0.2%, S&P 500 יורד ב-0.3%, נאסד"ק נסוג ב-0.4%.

 

בנעילה בבורסות אירופה - דאקס ופוטסי נחלשו ב-0.4%, קאק איבד 0.6%.

 

17:40 - מאטל - יצרנית ברבי - מזנקת ב-9.1% אחרי שיצרנית הצעצועים דחתה הצעה למיזוג עם MGA Entertainment - יצרנית בראץ. היועץ המשפטי של מאטל כתב למנכ"ל MGA שהדירקטוריון החליט שההצעה "לא משרתת את האינטרסים של מאטל ושל בעלי המניות שלה".

 

טבע הישראלית נחלשת ב-4.4% אחרי שמוקדם יותר נסחרה בנפילה של יותר מ-8%. ההתפתחות השלילית האחרונה מבחינת החברה היתה סקירה שלילית למדי שפורסמה אתמול על ידי ברקליס ונתנה לטבע המלצה שלילית במחיר יעד נמוך של 8 דולר. טבע נסחרת כעת במחיר של 8.7 דולר למניה.

 

הדוח שפרסם ברקליס כלל 20 חברות תרופות שונות ולא היה ממוקד בטבע. אלא שלא ברור עד כמה הדוח משפיע על הנפילה החדה במניית טבע היום. חברת התרופות אלרג'ן, למשל, ספגה גם היא המלצה שלילית מצד ברקליס, נפלה אתמול במהלך המסחר והיום נסחרת בעלייה מתונה.

 

בובות ברבי בובות ברבי צילום: בלומברג

       

 

16:30  - יום המסחר בניו יורק נפתח ביציבות, כאשר המדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 נחלשים בפחות מ-0.1%. מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3%. טסלה מתחזקת ב-1.9% אחרי שהמנכ"ל אלון מאסק אמר שההזמנות של דגמי 3, X ו-S עולות על רמות הייצור (ראו עדכון מוקדם). קוואלקום בולטת עם ירידה של 2.6%.

 

14:00 - שעתיים וחצי לפתיחת המסחר בניו יורק, החוזים על המדדים המובילים יורדים בעד 0.3%.

 

היורו יורד ב-0.1% ל-1.132 דולר, הפאונד עולה ב-0.2% ל-1.274 דולר; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים יורדת ב-2 נק' ל-2.12%; הנפט מסוג WTI יורד ב-2.6% ל-52 דולר; הזהב עולה ב-0.6% ל-1,339.20 דולר לאונקיה; באירופה - דאקס יורד ב-0.5%, קאק יורד ב-0.7%, פוטסי נחלש ב-0.6%.   

 

13:45 - עדכוני ישראליות:

 

קורנית דיגיטליורדת ב-2.4% בטרום: לאחר עלייה של 57% בשווי המניה מתחילת 2019, קורנית יוצאת למהלך של גיוס הון בהנפקה משנית: החברה מראש העין הנסחרת בנאסד"ק תנפיק 4,340,000 מניות חדשות - לפי מחיר המניה הנוכחי, 29.36 דולר, סכום הגיוס המקווה עומד על 130 מיליון דולר בקירוב. קורנית צפויה להעניק לחתמי ההנפקה אופציה לתקופה של 30 יום לרכישת 651,000 מניות נוספות של החברה - במקרה של מימוש האופציה, יתרחב הגיוס בסכום של 19 מיליון דולר נוספים.

 

ננו דיימנשן הישראלית קופצת ב-31% בטרום (המניה הדואלית מזנקת ב-16% בת"א): החברה דיווחה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת הנסולדט הגרמנית (Hensoldt). במסגרת זו, צוות מהנדסים של הנסדולדט יעבוד עם מהנדסים של ננו דיימנשן על מנת לפתח יישומים חדשים לתעשיית הביטחון. הנסולדט היא אחרת החברות הראשונות באירופה שרכשו את מדפסת התלת ממד של ננו דיימנשן (Pro DragonFly) והיא הדפיסה מאות מעגלים אלקטרוניים מורכבים באמצעותה.

 

עמית דרור מנכ"ל ננו דיימנשן עמית דרור מנכ"ל ננו דיימנשן צילום: אוראל כהן

 

 

13:30 - מעקב ביונד מיט: בשלב מוקדם זה של טרום מסחר, המניה "נרגעת" עם ירידה של 0.8%, בהמשך למטוטלת החריפה של הימים האחרונים. אתמול נפלה המניה ב-25%, לאחר זינוק של 21% ביום ראשון וקפיצה של 39% בשישי (זינוק של 69% ביומיים, בתגובה לפרסום הדוחות).

 

13:00 - נינטנדו מאכזבת היום את הגיימרים שלה, ואת המשקיעים שלה לפחות באותה מידה: החברה היפנית הודיעה על דחיית השיווק של המשחק החדש מסדרת Animal Crossing - בעל הכותר "New Horizons". לפי התוכנית המקורית אמור היה המשחק לצאת לשווקים לקראת סוף 2019 אך האירוע נדחה לסוף מרץ 2020. מניית נינטנדו איבדה היום 3.5% בטוקיו. 

 

12:10 - סוגרות את הדאקס: מניית דויטשה בנק יורדת ב-2.5% ואדידס מאבדת 2.7% בתחתית מדד הדגל של פרנקפורט היום.

 

11:50 - המחאה בהונג קונג: בשעה האחרונה מגיעים דיווחים על הסלמת תגובת המשטרה, שעושה שימוש בכדורי גומי ובגז מדמיע בניסיון לפזר את ההמונים.

 

על חומרת המצב אומר היום גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, כי ההידרדרות יכולה להוביל לפגיעה חמורה במעמדה של הונג קונג כמרכז עסקי עולמי: "מנהיגות הונג-קונג פועלת לאשר הצעת חוק המאפשר הסגרה ליבשת סין. הצעת החוק, שהוצעה לראשונה בחודש פברואר, נועדה לכאורה לסגור פרצה על ידי שיתוף פעולה עם בקשות הסגרה ממדינות שונות, ובראשן סין, טייוואן ומקאו.

 

השינוי המוצע מעמיד בסימן שאלה את העיקרון שהיה חשוב מאוד לשם פריחתה של הונג קונג כמרכז פיננסי ועסקי בינלאומי, של "מדינה אחת, שתי מערכות"; עיקרון זה מאפשר למושבה הבריטית לשעבר אוטונומיה גדולה יותר, ומבנה משפטי ברור ומובהק המתאים לחברות רב לאומיות. מעמדה המיוחד של הונג קונג בעולם העסקים והפיננסיים הבינלאומי תלוי במידה רבה במידת האוטונומיה ובשלטון החוק הברור שלה. כל ניסיון להתפשר על אלה, ולאפשר מעורבות סינית רבה, תפגע בנכונות של עסקים זרים ותאגידים רב לאומיים לפעול בה. ככל שמידת האמינות של השלטון המקומי תתערער, ויגבר חשש מפני השתלטות סינית על סממני העצמאות של הונג קונג, הנטייה של חברות זרות ויזמים פרטיים להרחיב את הפעילות בהונג קונג תפחת", אומר בפמן. 

 

 

הפגנת המונים בהונג קונג הפגנת המונים בהונג קונג צילום: איי אף פי

 

 

11:20 - בנעילה באסיה: האנג סנג ירד ב-1.7%, ניקיי ירד ב-0.4%, שנגחאי נסוג ב-0.6%.

 

11:00 - חברת ההשקעות KKR (בשמה המלא - Kohlberg Kravis Roberts) משתלטת על קבוצת המדיה הגרמנית אקסל שפרינגר (Axel Springer): הרוכשת תשלם 63 יורו לבעלי המניות, פרמיה של 12.5% על מחיר הנעילה אתמול, 56 יורו - המחיר המוצע משקף לחברה שווי של 6.8 מיליארד יורו. מניית אקסל שפרינגר מזנקת ב-12.5% בפרנקפורט.

 

משפחת המייסדים לא תמכור את המניות, אך היא חתמה על הסכם בעלי מניות עם KKK והיא צפויה להמשיך להיות מעורבת בניהול המו"ל הגרמני כפי שעשתה עד כה.

 

 

מתיאס דופנר (Matthias Doepfner) מנכ"ל אקסל שפרינגר מתיאס דופנר (Matthias Doepfner) מנכ"ל אקסל שפרינגר צילום: בלומברג

 

10:30 - פתיחה שלילית ליום המסחר באירופה: מדדי דאקס וקאק יורדים ב-0.4%, פוטסי נחלש ב-0.3%. היורו יציב, נסחר ב-1.133 דולר, הפאונד יציב, נסחר ב-1.272 דולר.

 

10:20 - בריטיש אמריקן טובקו (British American Tobacco) בתחזית מעודכנת: ההכנסות השנתיות צפויות לעמוד בקצה העליון של התחזית, העומדת על צמיחה של 5%-3%, וצופה עלייה של קרוב ל-9% ברווח למניה, על בסיס מטבע מקומי. BAT היא בין יצרנית סיגריות פאל מאל, קנט ולאקי סטרייק ואחרות.

 

8:30 - ירידות חזקות בנפט - הברנט יורד ב-1.6% ל-61.3 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-1.8% ל-52.3 דולר לחבית; סוכנות נתוני האנרגיה בארה"ב (U.S. Energy Information Administration) הורידה אתמול את תחזית הביקושים הגלובאליים לנפט ל-2019 ב-160 אלף חביות ליום (בהשוואה לחזית במאיה) ל-1.22 מיליון חביות ליום. במקביל, נתוני המלאים של הנפט שפורסמו אתמול בארה"ב עלו על תחזיות השוק.

 

 

 

קידוח נפט בטקסס קידוח נפט בטקסס צילום: בלומברג

 

7:40 - מניית טסלה טיפסה ב-3.8% במסחר המאוחר בניו יורק, לאחר שבאסיפת בעלי המניות של החברה אמר המנכ"ל והמייסד אלון מאסק שההזמנות של מכוניות טסלה מדגמי 3, X ו-S, עולות על רמות הייצור: "אני רוצה להבהיר שאין בעיה ברמת הביקושים. המכירות עלו באופן משמעותי על רמות הייצור וגם רמות אלה היו טובות למדי", אמר מאסק, שציין כי ברמות המכירות והייצור "יש סיכוי לא רע שטסלה תציג רבעון שיא". עוד ציין מאסק כי הוא בונה על חשיפת משאית חדשה במהלך הקיץ, לצד מוצרים רבים חדשים שיידרשו הוצאה גדולה.

 

7:30 - ענקית הטכנולוגיה הסינית וואווי ביטלה את השקת המחשב הנייד החדש מסדרת Matebook כתוצאה מהחלטת הממשל בוושינגטון לאסור על חברות אמריקאיות לנהל עימה קשרים עסקיים. זהו הביטוי בפועל המשמעותי הראשון של הצבת החברה ב"רשימה השחורה" של הבית הלבן, הפוגעת בגישה שלה לטכנולוגיה וללקוחות בארה"ב. מנהל חטיבת הלקוחות של וואווי ריצ'ארד יו (Richard Yu) אמר ל-CNBC שהתוכנית היא להוציא לפועל השקה של מוצר חדש מסדרת Matebook אך לא סיפק תאריך יעד – לדבריו, ההחלטה האמריקאית גרמה לכך שחברות מארה"ב אינן יכולות לספק לוואווי רכיבים נדרשים – "אנחנו לא יכולים לספק מחשבי PC, זה מצער מאד", אמר יו בראיון.

 

7:25 - מדד האנג סנג יורד ב-1.6% על רקע המשך מחאת ההמונים בהונג קונג: עשרות אלפי מפגינים הקיפו את הפרלמנט המקומי, ובכך הובילו לדחיית הסיבוב השני בהצבעה הצפויה על חוק ההסגרה לסין. המפגינים, חלקם הגדול צעירים הלבושים בשחור, הקימו מחסומים סביב אזור הפרלמנט והמרכז הפיננסי של חצי האי; מדד ניקיי נסחר ביציבות, שנגחאי יורד ב-0.6% (אמש בניו יורק ננעל המסחר ביציבות).

 

מאקרו, סין: שיעור האינפלציה השנתי בסין רשם במאי שיא של 15 חודשים: מדד המחירים לצרכן רשם עלייה שנתית של 2.7% בחודש שעבר, בהשוואה למאי 2018, בדומה לתחזיות, ולעומת 2.5% בחודש אפריל. מוצרי המזון היו הגורם העיקרי לעלייה - מחירי הפירות זינקו ב-26%, מול 17.4% בחודש אפריל, מחירי הבשר התייקרו ב-18.2%, מול 14.4% באפריל.

 

 

ההפגנות בהונג קונג ההפגנות בהונג קונג צילום: איי פי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x