קרן סרצ'לייט תאריך את תוקף ההצעה שלה לרכישת השליטה בבזק
בימים האחרונים נסגרו כמעט כל התנאים המסחריים סביב העסקה שהנקודות המרכזיות שלה הן השקעה של 260 מיליון שקל של סרצ'לייט בבי־קום תמורת 78%-75% ממניותיה, כולל 52% המניות שבידי אינטרנט זהב
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קרן סרצ'לייט תאריך בשבוע־שבועיים את תוקף ההצעה שלה לרכישת השליטה בבזק. ההארכה לא מצביעה על קשיים במו"מ לסגירת מתווה העסקה מול אינטרנט זהב ובי־קום, החברות שבפירמידת בזק, אלא להיפך.
- בית המשפט המחוזי: "לא ימונה מומחה לבחינת הצעתה של סרצ'לייט"
- אחרי חודש: סרצ'לייט עזבה את עורכי הדין שסידרו לה את השליטה בבזק
- המירוץ לבזק: הצעת סרצ'לייט עברה ברוב גדול בכל סדרות האג"ח של אינטרנט זהב ובי-קום
בימים האחרונים נסגרו כמעט כל התנאים המסחריים סביב העסקה שהנקודות המרכזיות שלה הן השקעה של 260 מיליון שקל של סרצ'לייט בבי־קום תמורת 78%-75% ממניותיה, כולל 52% המניות שבידי אינטרנט זהב. במקביל תבצע בי־קום הקצאת מניות בהיקף של 70 מיליון שקל לבעלי מניותיה הקיימים, על פי חלקם היחסי באחזקה בה, ובתנאים זהים להצעת סרצ'לייט. כך, אינטרנט זהב תשקיע 35 מיליון שקל בבי־קום ו־35 מיליון שקל יגיעו מבעלי מניות המיעוט, כאשר סרצ'לייט מתחיייבת, לפי המתווה המתגבש, להשלים חלק זה ככל שתידרש, אם בעלי מניות המיעוט לא יזרימו את חלקם.
בשבוע שעבר ביקרו בארץ מנהל הקרן דארן גלאט ובנקאי ההשקעות תומר ראב"ד שמוביל את העסקה מטעם סרצ'לייט יחד עם צוות מקצועי של הקרן. הסגירה של העסקה לא תאפשר יציאה ממנה לצד כלשהו, אבל ככל הנראה סרצ'לייט נסוגה מדרישתה שהמוכרים ישלמו לה קנס של 40 מיליון שקל אם ייסוגו מהעסקה בשל הצעה טובה יותר. זאת, אחרי שלקחי הסדר החוב באפריקה ישראל נלמדו היטב והתנאים המתלים להשלמת העסקה צומצמו למינימום.
במועד הארכת תוקף ההצעה של קרן סרצ'לייט יתקיימו אסיפות מחזיקי האג"ח בשתי החברות ולאישור העסקה נדרש רוב של 75% מהמחזיקים.