דלק קידוחים החלה למדוד את ההשקעה בתמר פטרוליום לפי שווי שוק, והרווח הנקי צנח ביותר מ-50%
הרווח הנקי של השותפות הסתכם ברבעון הראשון ב-88 מיליון דולר, למרות עלייה בהיקף ההכנסות ורישום שיא רבעוני במכירת גז
שותפות דלק קידוחים מפרסמת לפני שעה קלה (ד') את התוצאות הכספיות שלה לרבעון הראשון של שנת 2019, עם שורה תחתונה שטוענת לרווח נקי של כ-40 מיליון דולר.
השוואה לרבעון המקביל אשתקד מעלה צניחה ברווח הנקי, שהסתכם בתחילת 2019 בכ-88.3 מיליון דולר, זאת למרות עלייה בהיקף הכנסות השותפות ורישום שיא רבעוני במכירת גז ובהיקף של כ-2.7 מיליארד מ"ק.
- מאגר תמר: שבע השנים הטובות מתקרבות לקצן
- אנטרופי: לא הגיוני שדלק קידוחים תשלם לבדה לעו"ד גיסין
- דלק: בוטלה עסקת ענק בהיקף של מיליארד דולר במפרץ מקסיקו
דלק קידוחים מחזיקה בכ-26% במאגר תמר, כ-45% במאגר לוויתן ובכשליש במאגר אפרודיטה הקפריסאי. עיון בתוצאות השותפות מעלה שסך המכירות נטו, בניכוי תמלוגים שונים למדינה ולצד ג', הסתכם בכ-94 מיליון דולר, עלייה של כ-10.5% ביחס לסך ההכנסות נטו מהרבעון הראשון של 2019 (כ-85.3 מיליון דולר). לעניין זה יצוין שמחיר הגז הממוצע של עסקאות החברה בישראל ממשיך להיות גבוה ולנוע סביב 5.5 דולר ליחידת חום.
בצד הפחות חיובי של הדו"ח דלק קידוחים רשמה עלייה קלה בהוצאות הקידוח (כ-27 מיליון דולר לעומת כ-22.5 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד), אולם את עיקר הירידה בדו"ח היא מייחסת להתאמה מחדש של שווי ההשקעה שלה בתמר פטרוליום. מדובר בחברה ייעודית שהוקמה לאחר אישור מתווה הגז הממשלתי במטרה לקלוט את דילול אחזקותיה של דלק קידוחים במאגר תמר.
עד היום דלק קידוחים חישבה את ההשקעה שלה בתמר פטרוליום לפי השווי המאזני שלה, אולם מרגע שנותקה הזיקה העיקרית בין השתיים (מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו היה בכיר בתמר פטרוליום) דלק קידוחים עברה למדוד את השקעתה בתמר פטרוליום לפי שווי השוק שלה. כל ההסברים הללו מסתכמים לשורה תחתונה אחת, והיא רישום הפסד של כ-37 מיליון דולר רק ברבעון הזה, שנכלל בדו"ח תחת הסיווג "חלק השותפות בהפסדי חברה כלולה".
עוד רשמה דלק ירידה בהכנסות המימון שלה, מכ-48 מיליון דולר בלתחילת 2018 לכ-21.5 מיליון דולר ברבעון המדווח, פועל יוצא של חישוב שיעור התמלוגים שהחברה אמורה לקבל ממכירת גז במאגרי כריש ותנין, מה שמוביל כאמור לצניחה ברווח הנקי מכ-88.3 לכ-40 מיליון דולר בלבד.
מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו מסכם שבשבועות הקרובים השותפות צפויה להשלים את עסקת EMG, עם חיבור צנרת גז מישראל למצרים, כאשר לטענתו הזרמת הגז מלוויתן צפויה כבר בסוף השנה הנוכחית