$
בורסת ת"א

רבעון חזק לבזן: מרווח הזיקוק זינק ב-40% בתוך שנה

למרות עליית מחירי הנפט, חברת בתי הזיקוק ממפרץ חיפה רשמה עלייה במרווח הזיקוק - הפער שבין מחיר הנפט הגולמי לבין התוצר שהיא מפיקה; מניית בזן טיפסה ב-4% בבורסה לאחר פרסום הדוחות

חזי שטרנליכט 19:2615.05.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

למרות זינוק במחירי הנפט, שהוא בדרך כלל חדשות לא טובות לבתי הזיקוק, הצליחה בזן לרשום עלייה רבעונית במרווח הזיקוק - הפער בין מחיר התוצר לבין מחיר הנפט הגולמי.


חברת בתי הזיקוק ממפרץ חיפה שבהחזקת החברה לישראל (33%) ומפעלים פטרוכימיים (15.5%) רשמה מרווח של 7.7 דולרים ברבעון הראשון של השנה, זינוק של 40% ביחס לרבעון הראשון של השנה הקודמת, ועלייה לעומת 6.1 דולרים ברבעון הקודם - האחרון של 2018.

זאת בזמן שמדדי הייחוס שלה, מרווח זיקוק אוראל שירד לפני שני גופי התקשורת המודדים אותו, רויטרס ובלומברג ב-10% ו-16.7% בהתאמה בתקופה המדוברת. הסיבה לזינוק החד במרווחים של בזן נבעה מהתחזקות החדה במרווחי הסולר והמזוט לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
         

מפעל בזן בחיפה מפעל בזן בחיפה צילום: טל אזולאי



      

בסיכום הרבעון הראשון של 2019, ה-EBITDA המנוטרל של בזן הסתכם בכ-153 מיליון דולר, בהשוואה לכ-120 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2018.

הרווח הנקי  הסתכם בכ-63 מיליון דולר, ירידה לעומת כ-74 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. לאחר פירסום הדוחות טיפסה היום (ד') מניית בזן ב-4% בבורסת ת"א.

"את הרבעון הראשון פתחנו ברגל ימין, כאשר המרווחים שלנו היו טובים מאוד" אמר ישר בן מרדכי, מנכ"ל בזן בשיחה עם "כלכליסט". בן מרדכי הוסיף כי "בנוסף ירדנו בחוב שלנו בהיקף של 31 מיליון דולר ברבעון. יחס חוב הפיננסי נטו ל-EBITDA עומד על 1.7 ומיד אחרי הרבעון הראשון עלה הדירוג שלנו ל-A".

בשבוע שעבר הודיע בן מרדכי על פרישתו מתפקיד המנכ"ל בנסיבות אישיות. "לאחר שנים של ניווט הספינה המורכבת והמאתגרת שנקראת קבוצת בזן. אני סמוך ובטוח שהצוות הניהולי המנוסה והמקצועי של הקבוצה ימשיך לנווט בהצלחה את ספינת הדגל של התעשייה בישראל". אמר עם סיכום התוצאות לרבעון הראשון.

ברבעון שחלף עלה מחיר הנפט הגולמי מסוג ברנט בחדות, בניגוד למגמת הירידה החדה שאפיינה את הרבעון הרביעי של 2018.

העלייה החדה מוסברת בעיקרה במדיניות הפחתת ההפקה של ארגון אופ"ק, וכן בסנקציות האמריקניות על ונצואלה ואיראן, שצמצמו חלק מההיצע בשוק והידקו את האספקה העולמית. הברנט נסחר בתקופת הדוח במחירים שבין 50 ל-68 דולר לחבית, ובסוף התקופה נקבע מחירו על כ-68 דולר לחבית.

מחיר הנפט צפוי להמשיך לזנק על רקע ההתחממות האמריקאית מול איראן?
"יש כמה מגמות שמקזזות אחת את השנייה. יש גם את העניין עם איראן, אבל מהצד השני יש את מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שמאיימת על הצמיחה העולמית והיא משפיעה ומורידה את המחירים. לכן המחירים יציבים יחסית, סביב 70 דולר לחבית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x