מכה לסיינסבורי'ס ולאסדה: הממונה על ההגבלים בבריטניה אסר על מיזוגן
שתי החברות שקיוו שהמיזוג ביניהן יאפשר להן לגבור על מובילת השוק, טסקו, אך רשויות הרגולציה חששו מעליות מחירים; החברות הודיעו כי החליטו לבטל את המהלך
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
הממונה על ההגבלים העסקיים בבריטניה חסם היום (ה') את הצעת ההשתלטות של רשת הסופרמרקטים סיינסבורי'ס ב-7.3 מיליארד פאונד על המתחרה אסדה שבבעלות וולמארט.
- בואו לגור מעל מחלקת העופות: סופרמרקטים הפכו ליזמי נדל"ן
- סיינסבורי'ס ואסדה הודיעו: הגענו להסכם על מיזוג
- המאבק באמזון: סיינסבורי'ס ואסדה קרובות למיזוג של 10 מיליארד ליש"ט
ההחלטה הזו מהווה מכה קשה לשתי החברות שקיוו שהמיזוג ביניהן יאפשר להן לגבור על מובילת השוק, טסקו.
רשות ההגבלים העסקיים, הנקראת בבריטניה רשות התחרות והשווקים (CMA), כתבה בהחלטתה בעניין שפורסמה היום כי העסקה המתוכננת תוביל להעלאת מחירים בחנויות, באינטרנט ובתחנות דלק רבות ברחבי הממלכה. בתגובה מסרו החברות כי החליטו באופן הדדי לבטל את ההתקשרות ביניהן. "אנחנו מאוכזבים מההחלטה אבל נמשיך לחפש דרכים להכניס בחזרה שווי לארנקים של הלקוחות ולספק איכות ושירות מעולה בשוק המשתנה", מסר בתגובה מנכ"ל אסדה רוג'ר בורנלי. במקביל, מנכ"ל סיינסבורי'ס מייק קופה הוסיף: "הסיבה בגללה רצינו את המיזוג הייתה להוריד מחירים לצרכנים. המסקנה של ה-CMA שנעלה מחירים לאחר המיזוג מתעלמת מהאופי הדינמי והתחרותי של שוק המרכולים הבריטי. למעשה הם הוציאו היו מיליארד פאונד מארנקי הלקוחות".
המגעים בין סיינסבורי'ס ואסדה החלו כבר באפריל השנה שעברה, אז הסכימו שתי החברות על המיזוג, שמעבר לכך שהיה הופך אותן לגדולות יותר מטסקו, היה מעניק לוולמארט האמריקאית דרך יציאה מבריטניה, שנחשבת לאחד השווקים החלשים ביותר שלה.
אולם, רשות ההגבלים העסקיים מצאה כי המיזוג יפגע בצרכנים, שכן הוא יפחית משמעותית את התחרות הן ברמה הארצית והן ברמה המקומית. לפי הדו"ח שפרסמה הרשות, המיזוג היה משפיע על הקונים בכל רחבי המדינה ולא רק באזורים שבהם יש חפיפה בין סניפים של אסדה וסיינסבורי'ס. "הגענו למסקנה שאין דרך אפקטיבית לפתור את הבעיות מלבד לחסום את המיזוג", סיכם יו"ר הרשות סטיוארט מקינטוש.