$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לאומי, הפניקס ומנורה הגישו הצעות לרכישת מניות תעבורה

כלל תעשיות מעמידה למכירה 40% ממניות תעבורה, כשאת יתרת ה־10% שבאחזקתה תמכור למשפחת לבנת. גם מגדל ואלטשולר שחם הגישו הצעות. רוב החברות שהגישו הצעות מעריכות את שווי תעבורה ב־1.2 מיליארד שקל

גולן חזני 06:4222.04.19

התקדמות מסוימת בתהליך המכירה של מניות תעבורה שמוחזקות על ידי כלל תעשיות, על פי המתווה שהוסכם מול משפחת לבנת. בתעבורה מחזיקים בחלקים שווים לן בלווטניק וכלל תעשיות מצד אחד ומשפחת לבנת בראשות צבי לבנת מצד שני. ל"כלכליסט" נודע כי בנק לאומי, באמצעות זרוע ההשקעות לאומי פרטנרס, וחברת הביטוח הפניקס, הגישו ביום חמישי הצעה משותפת לרכישת 40% מהמניות, כלומר כל חבילת המניות שמציעה כלל תעשייות שבשליטת בלווטניק (מתוך ה־50% שהיא מחזיקה; ה־10% הנותרים יימכרו למשפחת לבנת).

 

 

 

גופים נוספים שהגישו הצעות הם חברות הביטוח מגדל ומנורה ואלטשולר שחם, אולם ככל הידוע הפניקס ולאומי הן היחידות שחברו לקבוצה אחת. הדבר נובע כנראה מהבנה שלגוף שחבר להשקעה משותפת, עם הסכמי הצבעה, על כל המשתמע מכך, יהיה קל יותר להתנהל מול משפחת לבנת שבמקרה של עסקה תחזיק בשליטה וב־60% מהמניות.

 

צבי לבנת צבי לבנת

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי שום גוף שניגש למכרז לא הציע את המחיר שדורשת כלל תעשיות — לפי שווי של 1.55 מיליארד שקל לתעבורה. הגופים מעריכים את שווי החברה ב־1.2 מיליארד שקל וההצעות נעות ברובן סביב שווי זה, כלומר 550-520 מיליון שקל עבור 40% מהמניות. ארבעת הגופים הנוספים שניגשו עשו זאת כל אחד בנפרד.

 

כלל תעשיות שבבעלות לן בלווטניק ואשר מנוהלת על ידי אבי פישר, מעוניינת למכור את 50% מניותיה בתעבורה, אחד מתאגידי הענק במשק. ניסיונות להגיע עם משפחת לבנת להבנות על עסקה שבה תקנה המשפחה את מניות בלווטניק נכשלו. גם ניסיון למכור 10% מהמניות ללאומי פרטנרס נכשל בזמנו כשזו נוהלה בידי ירון בלוך שבינתיים התחלף באבי אורטל.

 

בינואר האחרון חתמו פישר ולבנת על מזכר הבנות לא מחייב לפיו תמכור כלל תעשיות את מניותיה כשלבנת 'ירכשו 10% מהמניות בפרמיה של 50 עד 80 מיליון שקל, ואילו גופים שונים, מוסדיים בעיקר, ירכשו את היתר.

 

לצורך ניהול המכרז למכירת המניות שכרה כלל תעשיות את בנקאי ההשקעות שמואל גורטלר וחברת גורן קפיטל שבבעלותו. ההצעות לרכישה הוגשו כאמור ביום חמישי וכלל תעשיות תבחן ותחליט עם אילו מהן להתקדם.

 

מדובר בעסקה לא קלה שכן משפחת לבנת שמנהלת את תעבורה סירבה להבטיח את אופן היציאה של הגופים השונים מההשקעה בעוד מספר שנים. צבי לבנת שמנהל את המו"מ מטעם שלושת האחים לבנת, סירב להתחייב על הנפקה או להעניק אופציה לרכישת חלקם של המוסדיים בעוד מספר שנים.

 

למרות זאת החליטו חלק מהגופים לגשת למכרז ולתמחר עובדה זו בהצעה, כלומר את הקושי העתידי במימוש ההשקעה. חלק מהם טען כי העובדה שתעבורה מנוהלת כבר בידי הדור השני של המשפחה מגדילה את הסיכוי שבעוד מספר שנים ולמרות הסירוב הנוכחי, כן תרגיש המשפחה צורך לאפשר הנפקה של החברה והנזלת מניותיה. המוסדיים יקבלו הגנה של זכויות מיעוט כמו זכויות מידע ונציגות בדירקטוריון.

 

אין תגובות
בטל שלח
    לכל התגובות
    x