בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם במרץ?
אלטשולר שחם הוביל בתשואות קרנות ההשתלמות גם בחודש שעבר, אחרי הראלי של תחילת השנה, התשואה הממוצעת בענף ירדה מ־1.23% בפברואר ל־0.7% בחודש מרץ; אלטשולר שחם היה ראשון גם ברבעון עם תשואה של 6.3%, אנליסט שני עם 5.39% ומיטב דש אחרון עם 4.31%
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
הרבעון הראשון של 2019, שהתחיל בציפייה פסימית של מנהלי ההשקעות להמשך השנה, מסתיים באופטימיות זהירה. התשואה המצטברת הממוצעת של קרנות ההשתלמות ברבעון הראשון עמדה על 4.6%, כאשר בית ההשקעות אלטשולר שחם מוביל עם תשואה של 6.29%, אנליסט שני עם תשואה של 5.39% ובית ההשקעות מיטב דש סוגר את הטבלה עם תשואה של 4.31% בלבד.
- רק קרן השתלמות אחת סיימה את השנה בתשואה חיובית
- הקרן השלישית של פורטיסימו הניבה תשואה פנימית של 20%
- למרות ירידה של 36% ברווח - הראל מציגה את הרווח והתשואה להון הגבוהים בענף
אלטשולר גם מוביל בתשואות קרנות ההשתלמות לחודש מרץ עם תשואה של 0.88%, כאשר התשואה הממוצעת שהשיגו בתי ההשקעות עמדה על 0.7%. בית ההשקעות מיטב דש רשם תשואה של 0.51%, הנמוכה ביותר בחודש מרץ.
בית ההשקעות אלטשולר שחם מוביל גם בתשואה המצטברת לשלוש שנים, 21.72%, בעוד בית ההשקעות הלמן אלדובי סוגר את טבלת התשואות לשלוש שנים מלמטה עם תשואה של 14.02%.
דני ירדני, סמנכ"ל השקעות באלטשולר שחם, אמר ל"כלכליסט", כי "התחזיות הקודרות לגבי 2019 נחזו בשיא הבלגן של הירידות, מלחמת הסחר והריביות. קשה היה לראות את המטר הראשון קדימה. עם זאת, סיטואציה שבה יש האטה בצמיחה, שאינה מיתון, היא תרחיש לא רע לשוק המניות, כי הריביות לא יעלו והתשואות של האג"ח יישארו נמוכות, והכסף עדיין יחפש כתובת. כשהדברים נרגעים, כולם מרימים את הראש, והכסף חוזר בחזרה למניות".
ירדני התייחס לתשואות בחודש שעבר ואמר: "חודש מרץ מבטא את המנוחה אחרי הספרינט של חודשים ינואר ופברואר שהיו מאוד חזקים, והרי אי אפשר לרוץ ספרינט כל הזמן. בחודש מרץ היתה ירידת תשואות כללית בכל הסקטורים, גם בארץ וגם בעולם. מה שכן יותר עבד במרץ היו בעיקר האג"חים, גם הקונצרניות וגם הממשלתיות. במניות סין ממשיכה בהתאוששות.
אבל חשוב להדגיש, שכל השיח של מי עשה 0.1% יותר או פחות הוא לא רלבנטי. הרבעון הזה אמנם היה טוב מאוד, אבל כמו שרצוי היה להימנע מהחלטות פזיזות בדצמבר 2018, כדאי להימנע מהחלטות פזיזות גם עכשיו, כמו למשל להגדיל את אחוז המניות בתיק אחרי הורדה של אותם אחוזים בדצמבר. המשחק הוא לטווח ארוך ועל כל אחד לשבת על אחוז חשיפה לנכסי סיכון שמתאימים לאופי שלו ולצרכים שלו, ולחיות עימם בשלום. אם אין מיתון לא נורמלי הדברים נרגעים והשוק חוזר לטפס".
בבית ההשקעות מיטב דש סירבו להתייחס לגובה התשואות בחודש שעבר. עם זאת, גורמים בשוק ההון מספרים ל"כלכליסט", כי בית ההשקעות ספג ירידה בתשואות בעיקר בשל השקעותיו הגבוהות בכל שדרת האחזקות של בזק (שירדה בכ־20%), החברה לישראל (שירדה בכ־17%), ואחזקותיהן הגבוהות יחסית בתחום התקשורת.
בנוסף, אותם גורמים מספרים, כי מי שהיה יותר מוטה במניות לחו"ל עלה יותר ומי שהיה מוטה יותר לישראל עלה פחות. השוק הפנים שלא יהיו עליות ריבית משמעותיות והנדל"ן החל "לרוץ קדימה".