פינטו לא יוצא בידיים ריקות: צבר זכויות פנסיה ופיצויים של כ-12 מיליון שקל
למרות מגבלת חוק השכר שקיימת כבר שנתיים וחצי וחתכה את שכרו של מנכ"ל בנק הפועלים ל-2.5 מיליון שקל, החוק לא מנע ממנהלי הבנקים לצבור את זכויות העבר על בסיס תנאי השכר הקודמים
אריק פינטו הביע לא פעם את דעתו על חוק מגבלת שכר הבכירים בגופים הפיננסים (שחתך את שכר המנהלים לכ-2.5 מיליון שקל בשנה).
אך, הוא הבהיר באותה נשימה כי כסף לא מנחה אותו וכי בניגוד ללא מעט מנהלים בגופים הפיננסים שהצהירו בריש גלי כי עזבו בגלל מגבלת חוק השכר (ובכלל זה קודמו של פינטו בתפקיד, ציון קינן), מה שהוביל לעזיבתו לא היה הכסף.
- מנכ"ל בנק הפועלים אריק פינטו הודיע כי יפרוש מתפקידו בסוף 2019
- הקרב הפסיכולוגי על שוויה של ישראכרט
- ועדת הטייקונים של כבל מסירה את האחריות מהבנקים
עם כניסת חוק השכר באוקטובר 2016, הורשו הבנקים להפריש את הזכויות הסוציאליות שצברו שכללו לרוב גם פיצויי פיטורין מוגדלים של 200%-300%.
פינטו עצמו צבר זכויות כאלה בהיקף של 11.7 מיליון שקל שיחד עם הזכויות שצבר בשלוש השנים האחרונות כבר חוצות כמובן את 12 מיליון השקלים.
פינטו כיהן בתפקידים בכיריםבבנק לאורך 40 שנותיו כשבתפקידו האחרון לפני שמונה למנכ"ל כיהן כמ"מ מקום המנכ"ל וכ-CTO של הבנק ולמרות שעלות שכרו לא נכללה בחמשת שיאני השכר בבנק הוא ודאי השתכר לפחות בתפקידיו האחרונים בשכר העולה על 2.5 מיליון שקלים בשנה.
פינטו לא מתכנן לקחת על עצמו תפקיד ניהולי אחר במשרה מלאה אך גם אם יבחר בשלב ראשון להצטרף לשורה של דירקטוריונים של חברות מובילות במשק שודאי ישמחו לקבל אותו, לא מן הנמנע כי יהנה משכר שנתי לא רחוק מזה שהשתכר בבנק בשנותיו האחרונות.