בי-קום מבקשת לדחות את גיוס ההון של בזק
בעלת השליטה החוששת מדילול חלקה בבזק מבקשת לדחות את אסיפת בעלי המניות של החברה הבת, שבה תתקיים הצבעה על הגדלת ההון - לקראת גיוס של 2 מיליארד שקל בהנפקת זכויות - מהלך שעלול לפגוע ביכולתה של בי-קום לעמוד בפרעונות: "נדרש ניתוח נוסף של המצב הפיננסי וההוני והאפשרויות העומדות בפני בזק, וייתכן שיש בפניה אלטרנטיבות אחרות"
בי-קום מנסה לדחות את גיוס ההון העצום של בזק: בעלת השליטה דיווחה לבורסה כי העבירה לבזק בקשה לדחיית אסיפת בעלי המניות שתידרש לאישור הגדלת ההון, לטובת ההנפקה המתוכננת - בי-קום חוששת מאד מהמהלך, שעלול להוביל לדילול מהותי של חלקה בבזק, באופן שיעמיד בספק את המשך יכולתה לעמוד בפרעונות.
- בזק עדיין לא הגיעה לתחתית החבית
- לאחר ההפסד השנתי: בזק נערכת לגיוס הון של עד 2 מיליארד שקל
- בזק עברה להפסד עתק של 1.1 מיליארד שקל ב-2018 וביטלה את מדיניות הדיבידנד
בי-קום מציינת כי דחיית האסיפה נדרשת עד שתקבל מבזק הבהרות נוספות, ועד שתוכל לנהל שיחות בנושא מול החברה הבת. "החברה מאמינה שנדרש זמן סביר על מנת לאפשר לכל הצדדים המעורבים לשקול את החשיבות ואת ההשלכות של הגדלת ההון של בזק. נדרש ניתוח נוסף של המצב הפיננסי וההוני והאפשרויות העומדות בפני בזק, וייתכן שיש בפניה אלטרנטיבות אחרות", מציינת בי-קום בהודעה.
בזק הודיעה ב-28 במרץ על יציאה למהלך של גיוס הון בהיקף של 2 מיליארד שקל באמצעות הנפקת זכויות, במטרה לחזק את מצבה הפיננסי - לאחר שדיווחה על הפסד שנתי של מעל מיליארד שקל: דירקטוריון בזק הורה לזמן אסיפה כללית של בעלי המניות שעל סדר יומה יעמוד אישור הגדלת הון המניות הרשום של החברה במיליארד מניות חדשות, צעד מקדים מחייב לקראת הנפקת הזכויות (שנדרשת לאישורים הרגולטורים).
החברה האם בי-קום תיאלץ להזרים מאות מיליוני שקלים בהנפקה על מנת להימנע מדילול ולשמור על חלקה בבזק - מדובר באתגר גדול לבי-קום, שהודיעה לפני שבועיים על עצירת התשלומים למחזיקי האג"ח שלה.
גיוס ההון של בזק מגיע מייד לאחר פרסום הדוחות הכספיים של החברה,שבהם הציגה בזק הפסד של 1.07 מיליארד שקל בשנת 2018, בהשוואה לרווח נקי של 1.23 מיליארד שקל שנה קודם לכן. ההפסד העצום נובע בעיקר מהפחתת השווי של החברה הבת yes ומהפרשות בעקבות יישום תוכנית פרישה מרצון לעובדי החברה.
למרות ששני האירועים האלו אינם תזרימיים, הם הסבו למאזן של בזק פגיעה חמורה. בעקבות ההפסד השנתי, ההון העצמי של בזק עמד בסוף 2018 על 434 מיליון שקל בלבד, נפילה של 80% בהשוואה לרמתו בסוף 2017. בבזק מעריכים שגיוס ההון באמצעות הנפקת הזכויות יסייע לירידה מהירה בחוב, שיפור ביחסי הכיסוי, שמירה על דירוג גבוה וגמישות פיננסית לפעילות השקעה. נכון לסוף 2018, החוב הפיננסי של בזק מסתכם בכ-11 מיליארד שקל, ואגרות החוב של החברה זוכות לדירוג גבוה ברמה של AA.