בלעדי לכלכליסט
דוראל צוברת אנרגיה לקראת הסתערות על הבורסה בת"א
חברת האנרגיה המתחדשת הודיעה לרשות ני"ע על כוונתה לצאת להנפקה ראשונית, וככל הנראה תתחיל את הרוד שואו בקרב המוסדיים כבר אחרי פסח. תמורת ההנפקה, עד 600 מיליון שקל, תשמש את דוראל להתרחבות בישראל ובשוק האמריקאי
חברת האנרגיה הסולארית דוראל פנתה לאחרונה לרשות לני"ע והודיעה על כוונתה להנפיק את מניות החברה בבורסה בתל אביב. כך נודע ל"כלכליסט". על פי ההערכות מדובר בניסיון לגייס 600-500 מיליון שקל בהנפקה ראשונית (IPO), כאשר הכסף, אם וכאשר יגויס, עשוי לשמש את החברה לשורת השקעות שהיא מתכננת בשוק הישראלי ובשווקים הזרים. עוד נודע ל"כלכליסט" כי החברה עשויה לצאת לרוד שואו מול גופים מוסדיים כבר אחרי פסח.
- קיבוץ יקום נכנס כשותף בדוראל אנרגיה לפי שווי של 235 מיליון שקל
- קיבוץ יטבתה רכש 10% מדוראל אנרגיה מתחדשת
- 10% מהכסף שמגוייס בהייטק הישראלי, מגיע לחברות פינטק
4 מיליארד שקל הזמנות
דוראל עוסקת בהקמה ובתחזוקה של מערכות לייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת, וברשותה צבר הזמנות של עד 1,000 מגה־ואט ובהיקף השקעות עתידי של כ־4 מיליארד שקל. בתחילת העשור הנוכחי כבר דווח בתקשורת על כוונתה של דוראל להנפיק את מניתיה בתל אביב, אולם מאז החברה לא התקדמה עם הנושא והעדיפה לבנות עוד פרויקטים, לרבות פרויקט בעמק המעיינות שעתיד להיות אחד השדות הסולארים הגדולים בישראל בהשקעה של כחצי מיליארד שקל.
ברשות החברה פרויקטים של הסדרות מונה נטו – מכירת חשמל לרשת שמתקזזת עם תשלום על צריכת החשמל השוטפת של הלקוח – הסדרות תעריפיות של מתקני קרקע, זרוע "דוראל תשתיות סביבתיות" עם הכוונה להקמת מתקני חשמל מבוססי פסולת אורגנית (ביו־גז) וזרוע שמקדמת פרויקטי רוח.
שותפות עם המגזר הקיבוצי
המגזר הקיבוצי הוא אחד השותפים הוותיקים של דוראל ששבשליטת (78.2%) המייסדים דורי דוידוביץ' ואלון קסל. באוגוסט 2016 נכנס קיבוץ יטבתה כשותף לחברה, אז רכש 10% ממנה לפי שווי של 150 מיליון שקל. לפני כשנה נכנס לשותפות קיבוץ שני – יקום – שרכש 2.8% מדוראל לפי שווי של 235 מיליון שקל. השותף האחרון שנכנס נרשם בינואר האחרון, אז רכש אוצר התיישבות היהודים (אוא"ה) 10% ממניות החברה לפי שווי של כ־335 מיליון שקל. בפרויקט בעמק המעיינות צפויה דוראל לשתף פעולה עם 13 קיבוצים שונים.
עוד נודע לכלכליסט שהפרויקט הבא שאליו מתכוונת החברה להתרחב הוא הקמת חוות רוח בארה"ב. מדובר בחתימה על הסכם ראשון להקמת חוות טורבינות בהיקף של כ־300 מיליון דולר על קרקע בשטח של כ־50 אלף דונם שממוקמת בפנסילבניה. הפרויקט יכלול מערך של 75 טורבינות רוח בהספק מותקן שינוע סביב 200 מגה־ואט. דוראל כבר החלה בייזום הפרויקט, ובסביבת החברה מעריכים שההפעלה המסחרית שלו צפויה לתחילת 2022, עם מכירת חשמל בעסקאות בילטרליות, כלומר ספק מול לקוח. עבור דוראל, הכניסה לארה"ב היא הראשונה בתחום הייזום מעבר לים.
תחום הקמת המערכות לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות צובר תאוצה בשנים האחרונות לאור הרצון של מדינות שונות להיצמד למייזמים שמורידים את זיהום האוויר שמקורו בייצור חשמל, עם העדפה לפרוייקטי רוח שעלות ההקמה שלהם עשויה להיות זולה מהקמות חוות ענק של פאנלים סולארים. יתרון נוסף לטובת הרוח הוא היכולת לפעול גם בשעות הלילה או בחודשי החורף. בישראל התחום עוד נמצא בחיתוליו ובשנים הקרובות מתוכננות כמה חוות טורבינות שיוקמו בעיקר בשטח שבין הגליל המערבי לרמת הגולן.
"תנאי מימון אטרקטיביים"
מנכ"ל דוראל יקי נוימן אמר אתמול ל"כלכליסט" בקשר לכניסה לפרויקט בארה"ב כי "החברה רואה בכך הזדמנות עסקית מיוחדת להיכנס לשוק האנרגיה האמריקאי, שהינו אחד משווקי האנרגיה המתחדשת המפותחים והחזקים בעולם, המאופיין ביציבות, בשוק משוכלל, ובסביבה כלכלית המאפשרת קבלת תנאי מימון נוחים ואטרקטיביים".