מכירת דירות עזרה לשפיר - ההכנסות ברבעון ירדו אך הרווח זינק ב-126%
חברת התשתיות סיכמה את הרבעון הרביעי של 2018 עם רווח נקי של 88.6 מיליון שקל; ההכנסות נחלשו ב-22% והסתכמו ב-744 מיליון שקל; תחומי הפעילות המסורתיים של החברה - תשתיות ותעשייה - רשמו ירידה בהיקף הרווח, תחום המגורים בלם את הירידה
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
הפעילות של שפיר הנדסה בתחום הדיור סייעה לה להתמודד עם ירידה בהכנסות בתחומי הפעילות המסורתיים שלה - תשתיות ותעשייה - והובילה אותה לעלייה חדה ברווח הנקי ברבעון האחרון וברמה השנתית.
- על קו הסיום: שפיר תצטרף לאנרג'יאן ותיכנס לת"א־35
- הפשרה התמוהה שעלתה לרכבת עוד 160 מיליון שקל
- תחרות למונופול נשר? שפיר הנדסה הקימה מפעל מלט
את שלושת החודשים האחרונים של 2018 חתמה החברה, שבשליטת ארבעת האחים לבית שפירא, בירידה בשורה העליונה. ההכנסות נפלו ב-22% ביחס לרבעון המקביל בשנה הקודמת והסתכמו ב-743.9 מיליון שקל. עם זאת, שפיר הצליחה לרשום עלייה חדה בשיעור הרווח הגולמי. העלייה סייעה לה להגדיל את שולי הרווח התפעולי ולסכם את הרבעון בזינוק של 126% ברווח הנקי, שעמד על 88.6 מיליון שקל.
ברמה השנתית ירדו המכירות ב-13.4% והסתכמו ב-3.08 מיליארד שקל, הרווח הנקי עלה ב-4.4% ל-286.7 מיליון שקל.
שפיר פועלת בארבעה מגזרים עיקריים: בתחום התשתיות היא סוללת כבישים ומקימה מבנים וגשרים, בתחום הזכיינות היא מפעילה פרוייקטים ארוכי טווח כגון מעונות סטודנטים וחלקים מכביש שש, בתחום התעשייה היא פועלת בשינוע חומרי מחצבה וחומרים נוספים ובתחום המגורים היא מתכננת ויוזמת הקמת דירות.
בחינת המגזרים בסיכום השנתי מראה שהתחומים המסורתיים של התשתיות והתעשייה רשמו ירידה בהיקף הרווח. מדובר בירידה של 8.3% בתחום התשתיות ו-11% בתחום התעשייה. התחום שיצר לשפיר את עיקר הדחיפה היה המגורים, שבו קפץ הרווח ב-123% ב-2018 ועמד על 50 מיליון שקל.
הרווח במגזר המגורים בלם את הירידה השנתית ברווח התפעולי והרווחיות בו גדלה. שיעור הרווח במגזר הבנייה למגורים זינק מ-13% ב-2017 ל-24% בשנה שעברה, בשאר המגזרים שיעור הרווחיות נותר דומה.
בעלי השליטה, האחים ישראל, הראל, גיל וחן שפירא גרפו עלות שכר כוללת של 18.2 מיליון שקל בסיכום שנת 2018. כל אחד מהם קיבל בונוס של 2.2 מיליון שקל. עלות השכר של כל אחד מהם הייתה כ-4.5 מיליון שקל. החמישי בטבלת חמשת שיאני השכר של החברה הוא המהנדס הראשי אבי פנטורין, שרשם עלות שכר של 3.2 מיליון שקל.