ביהמ"ש: טמיר שפירא יוכל להשתתף כמשקיף בישיבות דיקט' של תמיר פישמן קרנות
השופטת המחוזית רות רונן קיבלה החלטה ראשונה בסכסוך המשפטי בין טמיר שפירא לאלדד תמיר וחברת הקרנות של תמיר פישמן
הסכסוך המשפטי בין טמיר שפירא, שסיים לאחרונה את כהונתו כמנכ"ל משותף בחברת הקרנות של תמיר פישמן, לבין אלדד תמיר והחברה, מגיע להכרעה ראשונה של בית משפט.
- אלדד תמיר על תביעתו של טמיר שפירא: "מטרתו לסחוט כספים"
- טמיר שפירא, המנכ"ל המשותף לשעבר בתמיר פישמן קרנות נאמנות, תובע את אלדד תמיר והחברה
- טמיר שפירא עוזב את תפקידו כמנכ"ל חברת הקרנות של תמיר פישמן
השופטת המחוזית רות רונן קיבלה בחלקה את בקשתו של שפירא והורתה לתמיר ולחברת תמיר פישמן קרנות נאמנות לאפשר לשפירא לשמש בשלב זה כמשקיף בישיבות ועדת הדירקטוריון, ועדות שמינה הדירקטוריון וישיבות האסיפה הכללית של החברה.
"המשיבים יעבירו לשפירא קודם לישיבות פירוט של הנושאים שבסדר יומה של הישיבה, וכן יעבירו לו לאחר הישיבה את הפרוטוקול שלה. ככול שהחברה תהיה סבורה כי ישנם נושאים שעתידים להידון באחד הפורומים הללו, שאינם נוגעים בכול דרך שהיא לזכויות שפירא ושבמסגרת הדיון בהם עלול שפירא להיחשף לסודות מסחריים של החברה שהוא עלול לעשות בהם שימוש לרעה, יהיו המשיבים רשאים לפנות לבית המשפט ולבקש הוראות ביחס לקיומה של ישיבה כזו", קבעה השופטת.
עוד נקבע כי תמיר פישמן קרנות נאמנות, חברת תמיר פישמן ושות ואלדד תמיר ימנעו מהחלטה שלבעלי השליטה יש בה עניין אישי מבלי לקבל את הסכמתו בכתב של שפירא לכך.
בה בעת, בית המשפט לא קיבל את בקשת שפירא לאסור על הקצאת מניות שיביאו לטענתו לפגיעה בחלקו או בזכויותיו.
בדצמבר 2018 החליט דירקטוריון החברה על גיוס של 2.1 מיליון שקל וכנגד ההשקעה הוחלט על הקצאת מניות. שפירא טען שנודע לו בינואר 2019 על החלטה זו של הדירקטוריון. מנגד ציינו המשיבים (אלדד תמיר ותמיר פישמן קרנות נאמנות) כי לשפירא ניתנה אפשרות להשתתף בהשקעה ולא להיות מדולל. כן נטען כי ההקצאה בוצעה והושלמה.
השופטת רונן קבעה בהקשר זה: "אני סבורה כי אין מקום להעיתר לבקשת שפירא להימנע מהשלמתה .זאת לאור השיהוי בהגשת הבקשה ולאור העובדה שהמשיבים השלימו את ההקצאה לאחר ששפירא ידע אודות כוונתם לעשות כן . מעבר לשיהוי שנפל בהגשת הבקשה אני סבורה כי ניתן יהיה להשיב את המצב לקדמותו אם טענות המבקש בהקשר זה יתקבלו".
השופטת קבעה עוד כי "אין חולק על כך כי לשפירא ישנן אופציות שהוא עשוי לבחור לממש ושאם יעשה כן יהפוך לבעל מניות בחברה. אכן שפירא עלול לעשות שימוש לרעה בזכויות שהוקנו לו בהסכמים (ואם כך יוכלו המשיבים לפנות לבית המשפט) . מנגד, הוא עשוי גם לשקול את טובת החברה שכן העלאת ערכה של החברה תשליך על ערך הזכויות שיעמדו לו אם יממש את האופציות... מנגד עומד החשש של שפירא כי אם הבקשה תדחה יעשו המשיבים שימוש לרעה בזכויותיהם באופן שעלול לפגוע בזכויותיו".כמו כן הטילה השופטת על המשיבים הוצאות בסך 5,000 שקל וקבעה את הדיון בתיק העיקרי למאי הקרוב".
תמיר פישמן קרנות נאמנות היא אחת מחברות קרנות הנאמנות הוותיקות והמרכזיות בשוקההון הישראלי אשרמנהלת נכוןלהיום קרנותנאמנות שונות בהיקף של כ-2.2 מיליארד שקל. עו"ד מאיה עזריאל-לאוב, באת כוחו של אלדד תמיר מסרה בתגובה: "שפירא כשל כישלון חרוץ בניסיונו לפגוע בחברה".
מבאי כוחו של טמיר שפירא, עוה"ד נדב יריב ועומר יניב נמסר: "החלטת בית המשפט, במסגרתה הוצאו כנגד הנתבעים צוויםזמניים, מהווה נוק-אאוט משפטי מהדהד לטענות המופרכות של הנתבעים".