$
בורסת ת"א

ישראכרט מגוונת את מקורות המימון: תגייס חוב של 300 מיליון שקל ממוסדיים

הבוקר הופצו תנאי האג"ח שבכוונת חברת כרטיסי האשראי לגייס: אג"ח שיישאו ריבית שקלית ללא הצמדה ובעלות מח"מ של 3 שנים; חברת כרטיסי האשראי צריכה לגוון את מקורות המימון לקראת הפרידה מבנק הפועלים שהיה המקור המימוני המרכזי שלה

רחלי בינדמן 13:0017.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

ברקע דירוג החוב הגבוה שקיבלה קבוצת ישראכרט ולקראת ההנפקה של החברה בבורסה, יוצאת חברת כרטיסי האשראי בניהול רון וקסלר בגיוס אג"ח בהיקף של כ-300 מיליון שקל.


מדובר באג"ח סטרייט בעלות מח"מ של שלוש שנים ללא הצמדה על בסיס ריבית שקלית קבועה. האג"ח ייפרעו בשמונה תשלומים חצי שנתיים שווים של 11.1% לאחד מיתרת הקרן בשנים 2023-2020, ותשלום נוסף של 12.11% מיתרת הקרן ב-2024.

הריבית תשולם על בסיס חצי שנתי בין השנים 2019 ל-2023, התשלום הראשון שלה יהיה בנובמבר 2019 והאחרון במאי 2024.
         

מנכ"ל קבוצת ישראכרט רון וקסלר מנכ"ל קבוצת ישראכרט רון וקסלר צילום: עמית שעל


       

מדובר בגיוס חוב ציבורי ראשון של ישראכרט, בשל הצורך שלה לגוון את מקורות המימון שלה לקראת הפרידה מבנק הפועלים שעד כה היה המקור המימוני המרכזי שלה.

אגרות החוב לא יובטחו בכל שעבוד ויירשמו למסחר בבורסה או ברצף מוסדי. החברה לקחה על עצמה מגבלה על נטילת חוב פיננסי נוסף, כך שהרחבת סדרה מותנית בתנאים שונים ובכלל זה שימור רף הדירוג הגבוה (קרי, שהרחבת הסדרה לא תגרום לפגיעה בדירוג הקיים העומד על Aa2 של מדרוג).

פעולות של מיזוג ומכירה עשויות להוות תנאי להעמדת החוב לפירעון מיידי. זאת אם לא יינתן להן אישור מראש של מחזיקי האג"ח, אלא אם הרוכש יצהיר כי לא קיים חשש סביר שבעקבות המיזוג לא יהיה ביכולת הרוכש לקיים התחייבויות החברה. ישראכרט תוכל להחליף חברה מדרגת תוך פירוט הסיבות לכך.

 

באפריל תצא ישראכרט להנפקה ראשונה בבורסה, במסגרתה בנק הפועלים יבצע הצעת מכר של כ-50% ממניות ישראכרט. זאת על רקע החוק להגברת התחרות במערכת הבנקאית - חוק שטרום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x