$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

משלחת לניו יורק תנסה להציל את מכירת בזק

נציגים מהנהלת אינטרנט זהב ונציגי מחזיקי האג"ח, המחזיקים בשליטה בבזק, יצאו אמש ליומיים של פגישות עם קרן סרצ'לייט האמריקאית. במקביל, אינטרנט זהב מהדקת את החגורה

גולן חזני 06:5207.02.19

קרן סרצ'לייט האמריקאית, שהתעניינה ברכישת בזק אך הצעתה נדחתה, עדיין במשחק: ל"כלכליסט" נודע כי נציגי של הנהחלת אינטרנט זהב ושל מחזיקי האג"ח שלה יצאו אמש לניו יורק לרצף של שני ימי פגישות עם בכירי קרן ההשקעות סרצ'לייט.

 

 

 

הנסיעה הדחופה, שנשמרה בחשאיות עד ליציאתה, נועדה לנסות להתניע מחדש את האפשרות שסרצ'לייט תרכוש את השליטה בבזק מידי אינטרנט זהב.

 

סרצ'לייט עדיין מעוניינת בשליטה בחברה, אולם ההצעה שלה לרכישת המניות פקעה. לפי ההצעה, שהיתה נמוכה מדי מבחינת מחזיקי האג"ח ונדחתה על הסף, סרצ'לייט היתה אמורה לשלם 387 מיליון שקל תמורת 65% ממניות בי־קום שבידי אינטרנט זהב. בי־קום עצמה מחזיקה ב־26% ממניות בזק, המקנים לה את השליטה בחברה.

 

אינטרנט זהב, שמחזיקה במניות אלה ויצאה למכרז למכירתן, הגיעה בינתיים לחדלות פירעון ובעקבות זאת מחזיקי האג"ח שלה הפכו לגורם הדומיננטי בהתנהלות החברה ובפרט הניסיון למכור את הנכס היחיד שלה - השליטה בבזק. אותם מחזיקים הם כאמור אלה שדחו את ההצעה של סרצ'לייט, ששיקפה שמחיר מניה של 20 שקל לבי־קום והיתה מייצרת להם החזר של כ־530 מיליון שקל מהחוב, המורכב מהסכום שהיה מתקבל מהמכירה לצד כ־130 מיליון שקל שמצויים בקופת אינטרנט זהב. לו היו מקבלים את הצעת סרצ'לייט, היה מדובר בתספורת של כ־25% על החוב כלפיהם, העומד על 730 מילין שקל. אלא שהמחזיקים החליטו לנסות לקבל החזר גבוה יותר.

 

לשם כך, הם מנהלים את המשבר בשני קווים מקבילים. מצד אחד, הם מנסים להמשיך לקדם את מכירת בזק במחיר גבוה יותר, בין היתר באמצעות המשלחת לניו יורק.

 

 צילום: עמית שעל

 

משלחת זו תהווה ביקור ראשון של מחזיקי האג"ח ונציגי אינטרנט זהב בניו יורק לצורך מכירת בזק, שכן המגעים עד כה התקיימו בישראל.

 

המשלחת כוללת את מנכ"ל אינטרנט זהב דורון תורג'מן, את אדוארד קלר מנציגות מחזיקי האג"ח ואת היועץ המשפטי של נציגות המחזיקים עו"ד עדי פיגל. אם השיחות מול סרצ'לייט יעלו על מסלול חיובי, הקרן תגיש הצעה מחייבת חדשה במחיר גבוה יותר לרכישת השליטה בבזק והמחזיקים יעדוכנו בה באסיפה שתתקיים ביום שני. במידה ולא – תישאר האופציה השנייה שאותה בוחנים מחזיקי האג"ח: הסדר מול הבנקים.

 

המחזיקים בוחנים אפשרות לדחות את מכירת בזק למשך שנתיים, מתוך תקווה שמניית החברה תתאושש. לשם כך, מחזיקי האג"ח מנהלים מגעים מול הבנקים הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, הנושים העיקריים של חברת יורוקום. החברה, שמחזיקה בשליטה באינטרנט זהב ודרכה בבזק, חייבת לבנקים 1.4 מיליארד שקל והגיעה לפירוק בשל כך. בנוסף, הבנקים השתלטו על נכסיה של יורוקום, הכוללים את השליטה באינטרנט זהב.

 

מחזיקי האג"ח אף פנו אתמול לבית המשפט וביקשו למנות מומחה מטעמו לבחינת הסדר חוב באינטרנט זהב. המחזיקים טוענים כי הצעד מתחייב לאחר שהחברה הודיעה על הפסקת התשלומים להם.

 

במסגרת המגעים הללו, מחזיקי האג"ח מציעים לוותר למשך שנתיים על החוב של אינטרנט זהב כלפיהם, אם בתמורה יזרימו הבנקים כספים לקופת החברה. הבנקים עשו זאת ביוני האחרון, אז הזרימו 55 מיליון שקל לקופת אינטרנט זהב.

 

כפי שפורסם השבוע ב"כלכליסט", הבנקים שכרו את שירותיו של היועץ שרון זאורבך מחברת MNS על מנת שיכין חוות דעת לגבי כדאיות של הזרמה נוספת לאינטרנט זהב. חוות דעת זו אמורה להתקבל עד לאסיפה שתתקיים ביום שני. המחזיקים מצידם אמורים לקבל סקירה לגבי המגעים מול הבנקים וסיכויי מכירת בזק מהנאמן יוסי רזניק המייצג אותם ומהחברה עצמה, באמצעות תורג'מן.

 

מצבם של מחזיקי האג"ח מול הבנקים אינו מזהיר. דיסקונט, הנושה הגדול ביותר של יורוקום, מתנגד להזרמה נוספת לאינטרנט זהב. הבנקים הפועלים והבינלאומי, שיזמו את הפניה לזאורבך, אינם מתלהבים מהזרמה נוספת וממתינים לחוות הדעת של היועץ.

 

בתוך כך, מחזיקי האג"ח רשמו לעצמם ניצחון קטן במאבקם מול הבנקים. המחזיקים דרשו מהבנקים לצמצם את דירקטוריון אינטרנט זהב משבעה לארבעה חברים, כדי לחסוך בהוצאות - שיוצאות מקופת הנושים. ל"כלכליסט" נודע כי הבנקים נכנעו בנקודה הזו והסכימו להוצאת שלושה מחמישה הנציגים שלהם בדירקטוריון. מדובר בגלעד שר, יובל ברונשטיין ואילן כהן. לאחר יציאתם, הבנקים יישארו עם משה לוסקי ויהל שחר כנציגיהם בדירקטוריון.

 

קרן יורק, קרן השקעות אמריקאית נוספת, מעוניינת אף היא בשליטה בבזק. ל"כלכליסט" נודע כי נציג הקרן ג'רמי בלנק ביקר שוב בישראל השבוע כדי לנהל מגעים נוספים לרכישת השליטה, אולם אלה לא עלו יפה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x