$
שוק ההון

שרי אריסון: "מכרתי את השליטה גם בקרניבל קרוז; אני לא עוזבת את ישראל"

הבעלים של אריסון השקעות דוחה את השמועות שלפיהן היא מממשת את נכסיה בישראל ובעולם בדרך לעזיבת הארץ. אחרי שנפרדה מכל החברות הגדולות שלה, היא מתכוונת להתרכז בעיקר בהשקעות בפוד־טק כדי לייעל את גידול המזון לבני אדם

גולן חזני 07:5129.01.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

"אחרי הרבה פרסומים אני רוצה לשים דברים על דיוקם. אני אוהבת את ישראל ונשארת בארץ. זה הבית שלי ושל משפחתי", כך אמרה שרי אריסון אתמול (ב'), בעקבות החשיפה בדבר העסקה למכירת חברת המים הבינלאומית מיה. עסקה זו הובילה לשמועות כי בכוונתה של אריסון לעזוב את הארץ לאחר שמכרה את כל עסקיה כאן, להוציא 16% ממניות בנק הפועלים שגם אותן היא צפויה למכור בחודשים הקרובים.

 

 

חברת המים מיה נמכרה לקבוצת ההשקעות הפרטית האירופית Bridgepoint תמורת 260 מיליון דולר, כשחלק מהתשלום מותנה כנראה בביצועים עתידיים. מיה היא חברת תשתיות המים והביוב הפרטית המובילה בפורטוגל, וספקית של פתרונות מתקדמים בתחום מערכות ייעול מים לתאגידים פרטיים וציבוריים. החברה הוקמה ביוזמת אריסון ב־2008 כחברת־בת פרטית של קבוצת אריסון השקעות. "מיה נוצרה מתוכי, עם החזון להביא את שפע המים הטהורים לאנשים ברחבי בעולם. מה שהכי חשוב עבורי, הוא שהחזון הזה ימשיך. אני מאמינה שקרן Bridgepoint, יחד עם צוות ההנהלה ועובדי מיה, ימשיכו את החזון הזה. אני מאחלת להם את הטוב ביותר והמשך הצלחה בהבאת מים טהורים לכולם. אריסון תמשיך לבצע השקעות בחברות המביאות ערך מוסף לאנשים ולסביבה".

 

אריסון נערכת, אם כן, לבצע השקעות חדשות בתחומים שונים, אבל הם צפויים להיות בהיקפים קטנים יותר משיכון ובינוי ובנק הפועלים, ובפריסה רחבה יותר של חברות, ופחות ריכוזית. התחום הבולט שאליו מעוניינת אריסון להיכנס הוא תחום הפוד־טק, טכנולוגיות המזון, במטרה לשפר ולייעל את גידול המזון לבני אדם. בקבוצת אריסון טענו אתמול כי אריסון השקעות תמשיך להתקיים ולהשקיע במקביל לפמילי־אופיס של אריסון, כששני הגופים יבצעו השקעות ברחבי העולם, אבל גם בארץ.

 

שרי אריסון שרי אריסון

 

"הובלתי בשליחות לאורך השנים את העסקים שלי והטמענו חזונות כמו חירות בבנק הפועלים, קיימות בשיכון ובינוי, חיות במלח הארץ ושפע במיה. במקביל השקעתי בהשקעות שונות מתוך ראייה של השקעות למען החברה והסביבה. בשנים האחרונות מכרתי את רוב מניותיי בחברת קרניבל קרוז (חברת הספנות מהגדולות בעולם) ונשארתי עם אחוזים בודדים שאינם מהווים חלק מקבוצת השליטה. השקעתי בעשרות חברות ברחבי העולם מתוך אסטרטגיה של השקעות למען החברה והסביבה בתחומים של חינוך, אנרגיה מתחדשת, תשתיות ירוקות ופתרונות אקלים. החלטתי למכור את החברות האופרטיביות בארץ ובעולם כדי להמשיך בשליחות שלי, יחד עם חזון אישי של עשייה הרמונית. עובדי המטה של אריסון השקעות בישראל ובעולם ממשיכים לפעול במרץ בהשקעות ופילנתרופיה".

 

הדברים שאמרה אריסון על קרניבל קרוז באים להבהיר כי מימוש הנכסים שלה אינו מתמקד רק בארץ אלא גם בחו"ל. הונה של אריסון הוערך ב־2018 על ידי "פורבס" ב־5.4 מיליארד דולר, מקום 274 בין עשירי העולם ורוב הונה נבע מהאחזקות בקרניבל קרוז. האחזקות של אריסון ב־15 השנים האחרונות בארץ כללו את בנק הפועלים, חברת הנדל"ן שיכון ובינוי, חברת המלח מלח הארץ ואת קבוצת מיה (Miya), העוסקת בתחום תשתיות המים.

 

ביוני 2018 מכרה אריסון את השליטה (47%) בשיכון ובינוי לנתי סיידוף תמורת 1.1 מיליארד שקל, נמוך ב־13% ממחיר המניה בבורסה. האחזקה הגדולה שלה בארץ היתה ב־20% מבנק הפועלים. בספטמבר 2018 היא הודיעה כי קיבלה היתר למכור את מניות הבנק בבורסה ובדצמבר היא מכרה 4.3% מהן תמורת 1.43 מיליארד שקל וירדה משליטה לאחזקה של 15.8% בבנק, בשווי של 5.1 מיליארד שקל. בשבוע שעבר מכרה אריסון את אחזקתה במלח הארץ לקרן פורטיסימו תמורת 170 מיליון שקל בלבד, לאחר שאפרת פלד, מנהלת עסקיה, קיוותה למחיר של 300-250 מיליון שקל. עם זאת, הקרן רכשה את החברה כולל חוב של 30 מיליון שקל ודיבידנד נוסף של 20-10 מיליון שקל שנטלה אריסון השקעות לפני המכירה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x