השורטיסט בן אקסלר שם את אמדוקס על הכוונת: מנייתה צללה בוול סטריט ב-9%
מניית אמדוקס צונחת בעקבות המלצת מכירה של קרן הגידור ספרוס פוינט של אקסלר. הקרן נוהגת לתקוף חברות שלטענת אקסלר הינן בעלות שווי מנופח. כעת אמדוקס על הכוונת: לטענת אקסלר, החברה "נאבקת לייצר מזומנים באמצעות טקטיקות חשבונאיות מעוררות תהיה"
אמדוקס חוותה ירידה חדה של 9% במנייתה הערב (ד') בניו יורק - זאת בעקבות המלצת קרן הגידור ספרוס פוינט קפיטל (Spruce Point Capital) למכירת מניות החברה, שבה הם מחזיקים בשורט. לטענת הקרן, החברה "נאבקת לייצר מזומנים", וזאת באמצעות "טקטיקות חשבונאיות מעוררות תהייה".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אמדוקס מפתחת תוכנות ושירותים למערכות בילינג ו-CRM, באמצעות מרכזי פיתוח בישראל, קפריסין, ארצות הברית, הודו וברזיל. החברה נסחרת בנאסד"ק בארה"ב לפי שווי של 7.4 מיליארד דולר.
קרן הגידור ספרוס פוינט קפיטל הוקמה על ידי בן אקסלר, חוקר פיננסי, שחשף לטענתו הונאות בסכום של יותר ממיליארד דולר בנאסד"ק ובבורסת ניו יורק. הקרן מתמחה בביצוע עסקאות שורט (מכירה בחסר) ונשענת על התקפות אישיות על בעלי תפקידים בחברות שנחשבות בעיני אקסלר למנופחות. הפעם הגיעה תורה של אמדוקס.
"סיכון לירידה של עד 50% במחיר המניה"
במצגת בת 128 עמודים שפירסמה הקרן לתמיכה בהמלצת המכירה נכתב, בין היתר, כי אמדוקס נמצאת בסיכון לירידה של עד 50% במחיר מנייתה כתוצאה מצמיחה אורגנית שלילית, הגדלת המגבלות למיזוגים ורכישות, ראיות גוברות להיוון עלויות וחשבונות אגרסיביים אחרים, ו"סימנים ברורים לכך שהמנהלים פודים כספים (cashing out)".
הערכת הקרן לצמיחה אורגנית שטוחה שלילית מוסברת על ידי "רכישת ערבוב של חברות IT ומדיה בעשור האחרון, כדי לתמוך בצמיחה שאותה אמדוקס לא יכולה לייצר בעצמה".
עוד נכתב שם, כי רבים מהעסקים הנרכשים נראים רלוונטיים רק לשירותי הליבה של אמדוקס, והם משולבים באופן חלקי בלבד. בקרן מעריכים, כי ללא הרכישות יש כיום לאמדוקס ירידה במכירות האורגניות.
בקרן מציינים גם, כי "גימיקים חשבונאיים רבים מעוותים באופן מהותי את המצב הפיננסי" של אמדוקס, וכי "נראה שההנהלה מנצלת כמות גדולה באופן חשוד של עלויות באזורים גיאוגרפים ובסגמנטים, אשר מתנגשים עם הפעילות של העסק עצמו, בנוסף להוצאות מאות מיליוני דולרים על קמפוס חדש בישראל בתקופה שבה העסק נתון ללחץ כבד".
היכולת של אמדוקס להמשיך ולהניע צמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות גם כן זוכה לביקורת מצדה של הקרן תוך בטענה כי המשך החזרת ההון באמצעות דיבידנדים וקניות חוזרות הולכת ופוחתת, ככל שהחברה פועלת כנגד יתרת המזומנים המינימלית שלה.