$
שוק ההון

השורה התחתונה

ההצעה שהוכיחה שענף הפארמה בשל למהלכים מהותיים של מיזוגים ורכישות

הענקית בריסטול מאיירס ניצלה את התמחור הזול של חברות הפארמה הבינוניות והגישה לחברת סלג'ן הצעת רכש לפי שווי של 89 מיליארד דולר. כעת הענף כולו בכוננות לקראת גל של צעדים דומים

שמוליק קרפף 07:4322.01.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

 

ענף הפארמה בשל לביצוע עסקאות משמעותית של מיזוגים ורכישות. השילוב בין יתרון משמעותי לגודל, הנובע מעלויות מכבידות של מו"פ ורגולציה, לבין תמחור נוח יחסית של חברות עשוי לחבור למסקנה: צמיחה באמצעות רכישות עדיפה על צמיחה אורגנית.

 

בשנה שחלפה המגמה עלתה מדרגה. כיום חברות פארמה בגודל בינוני (mid cap) נסחרות בתמחור זול מאוד ביחס לזה של ענקיות הפארמה (large cap). כך, בעוד חברות כמו אלרגן (סימול: AGN) ומיילן (סימול: MYL) נסחרות לפי תמחור של 8 ו־6 פעמים הרווח הנקי שלהן בשנה בהתאמה, ענקיות פארמה דוגמת פייזר (סימול: PFE) ואמג'ן (סימול: AMGN) נסחרות לפי תמחור ממוצע של 14 פעמים רווח שנתי נקי.

 

ענקית האונקולוגיה בריסטול מאיירס (סימול: BMY) היתה בין הראשונות להרים את הכפפה ולנצל את הפער בתמחור. ב־3 בינואר הודיעה החברה על אחת מעסקאות הפארמה הגדולות של השנים האחרונות: רכישת סלג'ן (סימול: CELG) לפי שווי של 89 מיליארד דולר, כולל חוב. כל מחזיק במניה אחת של סלג'ן יקבל 50 דולר במזומן ומניה אחת של בריסטול מאיירס. העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של 2019, בכפוף לאישורים מבעלי המניות של החברה ומהרגולטורים.

 

לא מן הנמנע כי הרכישה הזו "תבעיר אש" תחת רגלי יתר ענקיות הפארמה, וכי היא תוביל גל משמעותי של מיזוגים ורכישות השנה. העסקה הנוכחית האפילה אפילו על עסקת הענק של טאקדה (סימול: TAK) היפנית, שהגישה הצעת רכש לשייר (סימול: SHPG) במאי האחרון בעסקה ששווייה 81 מיליארד דולר.

 

 

 

הובלה באונקולוגיה ובהמטולוגיה

השנה שחלפה היתה מאתגרת במיוחד עבור בריסטול מאיירס. המתחרה הגדולה, חברת הפארמה מרק (סימול: MRK), פרסמה כי תרופת Keynote 042 שהיא מפתחת, לטיפול בסרטן ריאות, הציגה מובהקות בשיפור מצבם של המטופלים. תוצאה זו מציבה את בריסטול מאיירס בנחיתות משמעותית במרוץ אחר התרופה המובילה לטיפול בסרטן זה.

 

המהלך לרכישת סלג'ן צפוי להעשיר משמעותית את תיק הפתרונות של בריסטול מאיירס בנכסי פארמה איכותיים, בהם התרופות רבלימיד, לטיפול בממאירויות ובמערכת החיסון, ואברקסנה, המעכבת את ההתחלקות של תאים סרטניים. זהו הצעד המתבקש בהפיכתה של בריסטול מאיירס ל־One stop shop בתחומי האונקולוגיה וההמטולוגיה.

 

בריסטול מאיירס הצליחה לרכוש את סלג'ן במחיר נוח. בעקבות ירידה חדה בתמחור של חברות פארמה קטנות עד בינונית בשנה שחלפה, הצליחה BMY לרכוש את סלג'ן לפי 10 פעמים רווח שנתי נקי, או 9 פעמים רווח תזרימי צפוי בלבד לסוף 2019.

 

צפי צמיחה של 40% ברווח הנקי למניה

בעקבות השלמת הרכישה, חטיבת האונקולוגיה של בריסטול מאיירס צפויה להוות כ־61% מהכנסות החברה המשולבת, חטיבת המערכת החיסונית תהווה 11% וחטיבת הלב 17%.

 

בבעלות החברה המשולבת יהיו תשע תרופות עם מכירות של יותר ממיליארד דולר מדי שנה, ובנוסף צנרת עשירה של תרופות בפיתוח. לדברי הנהלת החברה, מצפות לה שש השקות חדשות ב־2019, שלהן פוטנציאל מכירות שנתי של יותר מ־5 מיליארד דולר. לאחר השלמת העסקה יחזיקו בעלי המניות של בריסטול מאיירס כ־69% מהחברה המשולבת; בעלי המניות של סלג'ן יחזיקו את ה־31% הנותרים.

 

הנהלת החברה עדכנה כי היא צופה צמיחה של 40% ברווח הנקי למניה של החברה המשולבת בשנה הראשונה ביחס לרווח הנוכחי. כמו כן צופה החברה כי תבצע מימוש סינרגיות של 2.5 מיליארד דולר עד 2022.

 

השורה התחתונה: התמחור הנוח בהצעת הרכש לסלג'ן צפוי להציף ערך לבעלי מניות בריסטול מאיירס בטווח הזמן הבינוני־ארוך

 

הכותב הוא אנליסט ניירות ערך זרים במערך הייעוץ בהשקעות בבנק לאומי

 

המלצות:

 

Bristol Myers (סימול: BMY) - בריסטול מאיירס היא מענקיות האונקולוגיה המובילות בעולם, בעלת שווי שוק של 76 מיליארד דולר המעסיקה יותר מ־23 אלף עובדים. בשנה שהסתיימה בספטמבר רשמה הכנסות של 22 מיליארד דולר ותזרים מזומנים מפעילות של 4.6 מיליארד דולר. מכירותיה בארה"ב מהוות 55% מההכנסות, לעומת המכירות באירופה (24%) ושאר העולם (18%). תשואת הדיבידנד של המניה עומדת על 3.5%.

 

Pfizer (סימול: PFE) - לענקית הפארמה תרופות דגל במגוון רחב של תחומים, בהן ויאגרה ו־lipitor להורדת כולסטרול. נסחרת לפי שווי של 248 מיליארד דולר ומעסיקה 90 אלף עובדים בעולם. בשנה שחלפה רשמה החברה הכנסות של 53.4 מיליארד דולר ותזרים מזומנים מפעילות של 17.8 מיליארד דולר. המכירות בארה"ב מהוות 50% מהכנסות החברה, שתשואת הדיבידנד של מנייתה עומדת על 3.3%.

 

Amgen (סימול: AMGN) - נוסדה ב־1983 כחברה לפיתוח מולקולות גנטיות, וכיום היא אחת מחברות הביוטכנולוגיה המובילות בעולם. בשנה שחלפה רשמה הכנסות של 23.3 מיליארד דולר ותזרים מזומנים מפעילות של 11.1 מיליארד דולר. מעסיקה יותר מ־20 אלף עובדים ונסחרת לפי שווי של 124 מיליארד דולר. המכירות בארה"ב מהוות 75% מהכנסותיה. תשואת הדיבידנד של המניה עומדת על 3%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x