דיווח שוטף
טסלה התרסקה בניו יורק ב-13% אחרי גל הפיטורים; המדדים עלו בעד 1.4%
וול סטריט סגרה יום רביעי רצוף של עליות בזכות מה שנראה כהתקדמות בשיחות הסחר עם סין: דאו ג'ונס עלה ב-1.4%, S&P 500 הוסיף לערכו 1.3%, נאסד"ק התחזק ב-1%. מניית טסלה צללה, לאחר דיווח שלפיו החברה תקצץ 7% מעובדיה המועסקים במשרה מלאה. נטפליקס איבדה 4% על רקע אכזבה מהכנסות החברה בדוחות הרבעוניים. מחיר הנפט עלה ב-3.3% לשיא של חודש וחצי
23:00 - המדדים המובילים בניו יורק ננעלו הערב בעליות שערים בפעם הרביעית ברציפות, על רקע מה שנראה כהתקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין. מוקדם יותר דיווחה סוכנות בלומברג על כך שסין הציעה להגדיל עד 2024 את היקף היבוא מארה"ב בכטריליון דולר - וכך להקטין את גירעון הסחר בין המדינות. דאו ג'ונס עלה הערב ב-1.4%, S&P 500 הוסיף לערכו 1.3%, נאסד"ק התחזק ב-1%. בסיכום שבועי, דאו ג'ונס עלה ב-3%, S&P 500 הוסיף לערכו 2.9%, ונאסד"ק התחזק ב-2.7%.
21:35 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI עלה היום ב-3.3% לשיא של חודש וחצי ונקבע על 58.3 דולר לחבית. בסיכום שבועי, הוסיף הנפט לערכו 4.3%. העלייה במחירו של הזהב השחור נרשמה, על רקע תקוות של המשקיעים להסכם סחר בין סין וארה"ב. זאת, על רקע דיווח שפירסמה בלומברג מוקדם יותר, ולפיו סין הציעה תוכנית שש-שנתית למחיקת גירעון הסחר האמריקאי, באמצעות העלות היקף היבוא של מוצרים אמריקאים לסך של טריליון דולר עד 2024.
20:30 - מחיר הזהב ירד ב-0.8% (9.7 דולר) ונקבע על 1,282.6 דולר לאונקיה. בסיכום שבועי, ירד מחיר הזהב ב-0.5%.
19:00 - בורסות אירופה סגרו את המסחר היום בעליות חדות לאחר מה שנראה כהתקדמות בשיחות הסחר בין ארה"ב וסין שמעודדת את המשקיעים. מדד המניות הפן-אירופי Stoxx 600 זינק היום ב-1.8% ורשם את רמתו הגבוהה ביותר מזה חודש וחצי. בסיכום שבועי רשם המדד התחזקות של יותר מ-2.2%. מניות יצרניות הרכב והמשאבים הבסיסיים הובילו את העליות, על רקע חשיפתן הרבה לנעשה בסין. מדד הדאקס הגרמני זינק היום ב-2.6%, הקאק הצרפתי עלה ב-1.7%, ואילו הפוטסי הבריטי הוסיף לערכו 2%.
18:15 - המדדים המובילים בניו יורק עולים ביותר מ-1% בשעה זו, לאחר דיווח בבלומברג על הצעה סינית נדיבה במסגרת שיחות הסחר המתנהלות בין המדינות. על פי הדיווח, הציעו הסינים להגדיל את היבוא של מוצרים אמריקאים בהיקף משמעותי של יותר מטריליון דולר עד 2024. המטרה: לאפס את גירעון הסחר בין המדינות, שעמד ב-2018 לבדה על 323 מיליארד דולר.
17:05 - מדד סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן צנח בינואר לרמתו הנמוכה ביותר מאז שנבחר הנשיא טראמפ לתפקיד. המדד ירד לרמה של 90.7 נקודות בינואר מ-98.3 נקודות בדצמבר - הרבה מתחת לציפיות. סקר שערך אתר "מארקטווטש" בקרב כלכלנים חזה כי קריאת המדד לחודש ינואר תעמוד על 97.5 נקודות. "הירידה החדה נרשמה מכמה סיבות - בין היתר על רקע השבתת הממשל, האפקט של המכסים, חוסר היציבות בשווקים הפיננסיים, ההאטה הגלובלית, וחוסר ודאות באשר למדיניות המוניטרית", אמר ריצ'רד קורטין, הכלכלן הראשי במסגרת הסקר.
16:30 - המדדים המובילים בוול סטריט רושמים עליות בפתיחת המסחר ביום האחרון של השבוע. זאת, על רקע דיווח ב"וול סטריט" ג'ורנל שלפיו שר האוצר האמריקאי הציע לממשל הסיני לקצץ במכסים על מוצרים סינים מיובאים - דיווח התורם לאופטימיות של המשקיעים. דאו ג'ונס עלה בפתיחה ב-0.6%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.5%, והנאסד"ק התחזק ב-0.6%. בולטת בפתיחת המסחר: מניית טסלה, יצרנית הרכב החשמלי של אלון מאסק, שצונחת ב-8%. זאת, לאחר הדיווח שלפיו היא תפטר 7% מהעובדים שלה במשרה מלאה, במסגרת תוכנית התייעלות רחבת היקף. מניית נטפליקס מאבדת 2.9%, לאחר שדיווחה אתמול על הכנסות מאכזבות בדוחותיה. במוקד תשומת הלב של המשקיעים גם מניית אלי לילי שצונחת ב-3.2%, לאחר תוצאות רפואיות מאכזבות בניסוי שפורסמו על ידה.
16:25 - בתוך כך, הייצור התעשייתי בארה"ב סיים את השנה בעליות של 0.3% שנרשמו בדצמבר, לאחר עליות של 0.4% (נתון שעודכן כעת) בנובמבר - כך לפי נתונים שפורסמו על ידי הפדרל ריזרב היום. העליות עלו בקנה אחד עם הציפיות של האנליסטים. ברבעון הרביעי עלה היקף הייצור התעשייתי בקצב שנתי של 3.8% - ירידה לעומת קצב הייצור השנתי שנרשם ברבעון השלישי ועמד על 4.7%.
15:40 - המסחר בבורסות ניו יורק צפוי להיפתח בעליות שערים של כ-0.5% במדדים המובילים - כך מאותתים החוזים העתידיים בוול סטריט. מניות בולטות בטרום מסחר - טסלה מאבדת 7% לאחר הדיווח על קיצוץ של 7% בעובדים במשרה מלאה לצורך הפחתת עלויות; נטפליקס יורדת ב-2.2% לאחר הדוחות אמש והאכזבה בהכנסות.
12:55 - המדדים בוול סטריט צפויים לפתוח את המסחר בעליות שערים של עד 0.4%. מניית נטפליקס יורדת ב-2.2% במסחר המוקדם לאחר שאמש פרסמה את דוחותיה הרבעוניים ובהם אכזבה בהכנסות. החברה רשמה ברבעון הרביעי רווח נקי של 134 מיליון דולר, 30 סנט למניה, על הכנסות של 4.19 מיליארד דולר. האנליסטים צפו רווח למניה של 24 סנט על הכנסות של 4.21 מיליארד דולר. הרווח הנקי ברבעון שחלף היה נמוך ב-66% לעומת הרבעון השלישי וב-27% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
טסלה מקצצת את כוח האדם במשרה מלאה ב-7%, זאת כחלק מהמאמצים לחסוך בעלויות כדי שהחברה תוכל למכור את מכונית מודל 3 שלה במחיר מופחת. "טסלה תיאלץ לבצע את הקיצוצים האלה תוך הגברת קצב הייצור של מודל 3 וביצוע שיפורים הנדסיים רבים בחודשים הקרובים", מסר מייסד ומנכ"ל החברה אלון מאסק במזכר ששלח לעובדים והגיע לידי הוול סטריט ג'ורנל.
10:45 - המסחר בבורסות אירופה מתנהל הבוקר (ו') בעליות שערים - אחרי מגמה חיובית שנרשמה גם בוול סטריט אמש וגם בבורסות המובילות באסיה הבוקר. מדד פוטסי הבריטי עולה ב-0.8% בבורסת לונדון, והמדדים דאקס וקאק עולים שניהם בשיעור של 1% בבורסות פריז ופרנקפורט. באסיה ננעל המסחר - ניקיי והאנג סנג עלו ב-1.3%, שנגחאי עלתה ב-1.4%.
חברת הטיסות המוזלות האירית ריאנאייר הורידה את תחזית הרווח לשנה הנוכחית, על רקע תעריפי חורף נמוכים יותר. החברה אף הזהירה כי צפויות הורדות נוספות בהתאם להתפתחות הברקזיט, כך לפי מרקטווץ'. לפי הודעת החברה המתמחה בטיסות לואו קוסט, הרווח אחרי מס, לא כולל הפסדים בסטארט-אפ לאודה, ינועו בין 1 ל-1.1 מיליארד יורו (1.1-1.3 מיליארד דולר) עבור השנה הפיסקאלית שתסתיים ב-31 במרץ, זאת בעוד שהתחזית מאוקטובר נעה בין 1.1-1.2 מיליארד יורו. זו הפעם השנייה בשלושה חודשים שהחברה מורידה את תחזית הרווח שלה. התחזית המקורית עמדה על הטווח שבין 1.25-1.35 מיליארד יורו.
8:40 - הבורסות באסיה נסחרות במגמה חיובית הבוקר (ו') על רקע הדיווח שבממשל האמריקאי שוקלים להקל את המכסים שהוטלו על סין במטרה לקדם את השיחות בין המדינות. האופטימיות לגבי משבר הסחר בין סין וארה"ב משפיעה לטובה על הבורסות בסין. מדד שנגחאי המשולב עולה ב-1.4% בשעה זו, בעוד שמדד שנזן המשולב מטפס ב-0.8%. בדומה, מדד האנג סנג בהונג קונג מתחזק ב-1.2%. עליות נרשמו גם ביפן - מדד ניקיי 225 עלה ב-1.3% בעוד שמדד טופיקס התחזק ב-1.1%. בדרום קוריאה מדד קוספי עלה ב-0.6%. מדד ASX 200 באוסטרליה טיפס ב-0.6%.
העליות נובעות מדיווח ביום חמישי בוול סטריט ג'ורנל לפיו שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין הציע להסיר חלק או את כל המכסים על יבוא סיני על מנת להעניק לממשלה הסינית סיבה לבצע ויתורים עמוקים יותר בשיחות המסחר בין המדינות. עם זאת, נציג הסחר האמריקאי רוברט לייטייזר מתנגד לרעיון, מחשש שיתפרש כסימן של חולשה. בכיר בממשל מסר בתגובה לעיתון: "לא מתנהל כרגע שום דיון על הסרת המכסים".
בחברת המחקר יורואסיה גרופ מעריכים כי בשל החשש של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג מהסלמה במצב, הם קרוב לוודאי שיאריכו את השיחות גם לאחר הדדליין שנקבע ל-1 במרץ. "מחשש לתגובה שלילית בשווקים למבוי סתום בשיחות, שני הצדדים נוקטים בגישה בונה, ומסרבים לאפשר למתיחות גיאו-פוליטית, הסנקציות על איראן וההאשמות הנוגעות להתקפות סייבר לתקוע את המו"מ", כתבו האנליסטים בחברה.
אמש ננעל המסחר בוול סטריט בעליות שערים על רקע האופטימיות לרגיעה במלחמת הסחר. דאו ג'ונס ונאסד"ק עלו ב-0.7%, S&P 500 טיפס ב-0.8%.