מעלות הורידה הדירוג של הכשרת הישוב - עקב עלייה במינוף
הדירוג של החברה שבשליטת משפחת נמרודי ירד לרמה של +BBB, עם תחזית דירוג יציבה; הנימוק: עלייה במינוף בעקבות השקעות משמעותיות
- עופר נמרודי מינה את בנו למנכ"ל חברת ההתחדשות העירונית של הכשרת הישוב
- המהלך הפיננסי שהשאיר את הכשרת הישוב במדדים
- פעילות בפולין ומכירת נכס הקפיצו את הכנסות הכשרת הישוב ב-99%
חברת דירוג האשראי מעלות הורידה את הדירוג של חברת הכשרת הישוב שבשליטת משפחת נמרודי בנוץ' אחד לרמה של +BBB, עם תחזית דירוג יציבה.
הורדת הדירוג נובעת בעיקר מהעלייה במינוף המאזני של הכשרת הישוב לכ-70%. העליה במינוף של הכשרת הישוב נובעת בעיקר מהשקעות בהיקף של כ-530 מיליון שקל ברכישת נכסים חדשים ובנכסים מניבים בפיתוח שלוו בעלייה בחוב.
- עופר נמרודי מינה את בנו למנכ"ל חברת ההתחדשות העירונית של הכשרת הישוב
- המהלך הפיננסי שהשאיר את הכשרת הישוב במדדים
- פעילות בפולין ומכירת נכס הקפיצו את הכנסות הכשרת הישוב ב-99%
במעלות מציינים שבשנים 2018-2017 היו להכשרת הישוב הוצאות מס גבוהות יחסית והשקעות בפרויקטים לייזום של דירות למכירה בפולין שהובילו לתזרימי מזומנים שליליים. בחברת הדירוג מזהירים שהמינוף הגבוה של הכשרת הישוב עלול להתבטא בהיחלשות של יחס כיסוי הריבית, למרות הירידה המשמעותית בעלות המימון הממוצעת של החברה בשנים האחרונות.
להכשרת הישוב יש שמונה סדרות אג"ח שנסחרות בבורסה בתל אביב שהחוב שלהן כלפי מחזיקי האג"ח מסתכם ב-1.4 מיליארד שקל. כל סדרות האג"ח של החברה מדורגות ברמה של +BBB, למעט סדרה 21 שמובטחת בשעבוד שני על קניון שבעת הכוכבים ונהנית מדירוג של -A, רמת דירוג אחת מעל דירוג המנפיק.
סמנכ"ל השקעות ופיתוח עסקי בהכשרת הישוב, תומר כץ, התייחס בשיחה עם "כלכליסט" להורדת הדירוג: "זה נכון שעלינו במינוף, אבל זה קרה כי השקענו בנכסי הליבה שלנו, אלו מהלכים אסטרטגיים של החברה". לדבריו, להכשרת הישוב יש מקורות לשרת את החוב באמצעות תזרימי המזומנים של החברה מהנכסים המניבים שבבעלותה, ממימוש נכסים ופעילויות שאינן בליבת העסקים, וכן באמצעות גיוסי חוב מבנקים ושימוש במסגרות אשראי ובנכסים לא משועבדים.
ביחס לאפשרות לגיוס הון כדי לצמצם את המינוף של הכשרת הישוב אמר כץ: "אנחנו החברה היחידה בבורסה שלא יכולה לבצע גיוס הון כי יש לנו שני סוגי מניות, מניות רגילות ומניות שליטה. התנענו תהליך ב-2018 לביצוע איחוד שיאפשר לנו לגייס הון בעתיד".
הדירקטוריון של הכשרת הישוב אישר בסוף דצמבר 2018 תוכנית לרכישה חוזרת של אג"ח בהיקף של עד 25 מיליון שקל. החברה הספיקה ליישם חלק מהתוכנית ורכשה בשבוע האחרון של דצמבר 2.7 מיליון אגרות חוב של עצמה בתמורה ל-2.2 מיליון שקל.