אחרי אפל: סמסונג פרסמה אזהרת רווח לרבעון
ענקית הטכנולוגיה הדרום קוריאנית צופה שהרווח התפעולי ברבעון הרביעי של 2018 יצלול ב-29% לעומת הרבעון המקביל ויעמוד על 9.6 מיליארד דולר; אנליסטים חזו לסמסונג רווח רבעוני של 11.7 מיליארד דולר
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
סמסונג אלקטרוניקס הודיעה היום (שלישי) כי הרווח ברבעון הרביעי של השנה צפוי ליפול בחדות, האזהרה של הענקית הדרום קוריאנית הפתיעה את השווקים, ומהווה עוד תזכורת לקשיים שפוגעים בענף הטכנולוגיה.
- סמסונג בוחנת את רכישת חברת קורפוטוניקס הישראלית
- וואווי מכה את המלעיזים: שילחה 200 מיליון סמארטפונים ב-2018
- אפל: ההכנסות ברבעון יסתכמו ב-84 מיליארד דולר בלבד - עקב מכירות חלשות בסין
עוד ציינו בחברה כי הפעילות בחטיבת שבבי הזכרון – שייצגה בסביבות 75% מהרווח התפעולי ברבעונים האחרונים – "תישאר מצומצמת" ברבעון הראשון של השנה, אך במחצית השנייה של השנה התוצאות יתחזקו. במקביל, בחטיבת הסמארטפונים החברה חוותה ביקוש נמוך לשני מכשירי הדגל שלה - לקסי S9 וגלקסי נוט 9.
מניית החברה נחלשה ביותר מ-25% ב-12 החודשים האחרונים, על רקע חשש המשקיעים מיציבות חטיבת שבבי הזכרון של החברה.
ההודעה של סמסונג מתפרסמת כשבוע לאחר שיריבתה הגדולה אפל הודעה פסימית מפתיעה משל עצמה, וחתכה את תחזית ההכנסות שלה לרבעון הראשון הפיסקאלי של 2019 כשהיא מאשימה את ההאטה הכלכלית בסין בירידת הביקוש לאייפון.
ההודעה הזו הגיעה לאחר חודשים של ירידות במניות חברות הטכנולוגיה, שמחקו מיליארדי דולרים משווי השוק של החברות על רקע מלחמת הסחר המתפתחת בין ארה"ב וסין והאטה בצמיחת ההכנסות אצל כמה מהחברות הגדולות ביותר בעמק הסיליקון.
ההאטה בסין פגעה כנראה גם בסמסונג
עם זאת יש לציין כי ההודעה של סמסונג לא קשורה ישירות להודעה שפרסמה אפל בשבוע שעבר, שכן לפי בדיקות שנערכו דגמי האייפון העדכניים לא מכילים רכיבים דוגמת שבבים ומסכים מתוצרת סמסונג. ואולם, יצרנית מכשירי הגלקסי סובלת מקשיים דומים לאלו שמהם סובלת יצרנית האייפון.
ההאטה הכלכלית בסין פגעה, ככל הנראה, גם בסמסונג. ואולם, במקרה זה נראה שההשפעה היתה כפולה. ראשית, באופן ישיר מכירות הסמארטפונים של החברה במדינה, וגם בשאר העולם, סובלות מקשיים. זאת, בעיקר על רקע גידול משמעותית בפעילות של וואווי הסינית. ברבעון השלישי של 2018, למשל, נתח השוק הגלובלי של סמסונג בשוק הסמארטפונים ירד מ-21.2% ל-20.1%, בשעה שזה של וואווי זינק מ-9.9% ל-14.4%. למעשה, סמסונג היא היחידה מבין חמש הגדולות (שכוללות גם את אפל, שיאומי ו-OPPP) שאיבדה נתח שוק לעומת הרבעון המקביל ב-2017.
שנית, סמסונג היא ספקית רכיבים מרכזית של יצרניות סמארטפונים ומחשבים רבות, וכל ירידה במכירותיהן משפיעה גם על ההכנסות שלה. "זאת לא רק אפל", אמר לבלומברג האנליסט סונג מיונג-סופ. "גם יצרניות סמארטפונים, שרתים ומחשבים אישיים נפגעות. בגלל מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, לקוחות פשוט לא מוכנים לקנות במחירים הקיימים, וסמסונג נדרשת לחתוך את מחירי השבבים".
להערכת סמסונג, התאוששות אפשרית לא צפויה לפני החציון השני של השנה. "אי-אפשר לצפות לגידול בביקוש ברבעון הראשון, כי זו תקופה חלשה עונתית ולקוחות יודעים שהמחירים ירדו", הסביר האנליסט סאנג'יב ראנה מ-CLSA. "ברבעון השני סמסונג משיקה את הגלקסי S10 והרבה יצרניות אנדרואיד אחרות מכריזות על דגמים חדשים, זה יכול לעזור לביקוש לסמארטפונים ולהגדיל את הביקוש לשבבי זיכרון".