$
בורסת ת"א

ירידה צפויה של 33% ברווחי גלוברנדס - בשל הרעת תנאי סחר עם הספקית

גלוברנדס דיווחה למשקיעים המאוכזבים על הארכת ההסכם עם JTI - ספקית סיגריות ווינסטון וקאמל - עד לשנה 2024, במסגרתו יצומצם הרווח הנקי בשיעור של בין 4% ל-9% מדי שנה

חזי שטרנליכט 11:4031.12.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

לאחר כחצי שנת מסחר ראשונה בבורסה, גלוברבנדס מוציאה דיווח מפתיע לרעה על פגיעה קשה ברווחים העתידיים, בשל עדכון תנאי הסחר עם הספקית העיקרית שלה – ג'פאן טובאקו אינטרנשיונל (JTI). גלוברבנדס חתמה על הארכת החוזה מול JTI באופן שיוביל לירידה של 33% ברווח הנקי המצטבר שלה בהשוואה לרווח שנרשם בשנת 2017.

 

גלוברנדס מציינת כי הגיעה להסכמות עקרוניות בנוגע להארכת ההתקשרות עם JTI לשנים 2019 עד 2024 צפויה להוביל לצמצום ברווח הנקי בשיעור שינוע בין 4% ל-9% מדי שנה. עיקר הירידה תירשם בין השנים 2021 עד 2024.

 

ככל הידוע, ההבנות על הקיצוץ ברווחיות של החברה באו לאחר משא ומתן קצר ואגרסיבי שערכה גלוברנדס מול JTI. למעשה JTI "הנחיתה" את הדרישות החדשות על החברה, המפיצה שלה בישראל, ולא התחשבה בכך שמדובר בשנה ראשונה לאחר ההנפקה בתל אביב. היתרונות העיקריים שהצליחה להשיג גלוברנדס במו"מ מול JTI היו למעשה שניים, גם אם מצומצמים: הראשון הוא הארכת ההסכם מול JTI לתקופה של 8 שנים, שנחשבת לחריגה בענף; השני נוגע לכך שעיקר הירידה ברווחיות תגיע לאחר תום ההסכם הפורמלי שיפוג בעוד שנתיים. כלומר, לגלוברנדס יש תקופה של שנתיים לנסות למזער את הפגיעה החמורה ברווחיות שלה.

 

גורמים בשוק ההון תהו אם לעצם ההנפקה היתה השפעה על היחסים המסחריים בין JTI לגלוברנדס, שהרי לפתע התגלתה הרווחיות של האחרונה והפכה לעובדה מוגמרת. ככל הידוע, JTI בוחנת את המפיצים שלה לפי מדרג פנימי שלה, ולא ברור אם אכן לעצם הפיכתה של גלוברנדס לחברה ציבורית השפיעה באופן כזה או אחר על ההחלטה של JTI. התגובה בשוק היא קשה ומשתקפת בנפילה במחיר המניה של גלוברנדס - המשקיעים חוששים עתה שגם הספקית השנייה של גלוברנדס, חברת BAT, תציג דרישות חדשות - אף שלפי שעה לא התקבלו שום אינדיקציות לכך.

 

גלוברנדס נחשבת לאחת ההנפקות היותר סולידיות שנעשו בשנים האחרונות. לאחר הנפקה שאותה הובילה לידר הנפקות ירדה המניה שלה בשיעור של 11% עד לפתיחת המסחר הבוקר, בזמן שהנפקות אחרות צללו בעשרות אחוזים ותנאי השוק הובילו לירידות כלליות. לחברה גם מדיניות חלוקת דיבינדנד שנחשבת לאטרקטיבית.

 

בהודעתה ציינה החברה כי הסיבה שנמנעה מלעדכן במהלך המו"מ על התנאים החדשים המתגבשים נבעה מהעובדה שפרסום כזה עשוי היה לפגוע במו"מ עצמו. כמו כן, החברה תנהל עתה מו"מ סופי לחתימה על תיקון פורמלי על ההסכם בין החברות.

 

לגלוברנדס הסכמי הפצה בישראל של חברת JTI, שאחראית למותגים כגון ווינסטון, קאמל ואחרים, וחברת בריטיש אמריקן טובאקו BAT. החברה מפיצה גם מציתים של BIC וממתקים, אולם שולי הרווח המשמעותיים שלה נובעים מפעילותה בתחום הסיגריות. הנתח שלה בתחום הסיגריות בארץ עמד על 32.9% נכון לרבעון הראשון של 2018. גלוברנדס מוחזקת על ידי ירון גזית (33%) ופישמן רשתות (25.9%) הנמצאת בשליטת הממונה מטעם ביהמ"ש לנכסיו של פישמן, עו"ד יוסי בנקל.

 

 

גדי נצר מנכ"ל גלוברנדס גדי נצר מנכ"ל גלוברנדס צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x