$
בורסת ת"א

בעלי האג"ח מאיימים על מטומי בפירעון מיידי

המחזיקים הציבו אולטימטום עם מספר תנאים ובהם: הזרמה של 10 מיליון דולר על ידי הבעלים בתוך שבועיים וביצוע תוכנית התייעלות

גולן חזני 08:4909.12.18

מחזיקי האג"ח של מטומי החליטו להעמיד את החוב של החברה כלפיהם, בסכום של 105 מיליון שקל, לפירעון מיידי. מטומי טוענת כי אין למחזיקים עילה לכך, ומנסה להגיע להידברות שתוביל להסדר חוב. בהצבעה שנערכה בסוף השבוע תמכו כל המחזיקים בהצעה להעמיד את החוב לפירעון מיידי, אלא אם יתמלאו כמה תנאים.  

התנאי הראשון הוא שבעלי המניות של מטומי יזרימו לה 10 מיליון דולר עד 20 בדצמבר. סכום זה לא יוחזר להם אלא רק לאחר פירעון החוב למחזיקי האג"ח. חלק מהמחזיקים ביקשו שההזרמה תעמוד על 16 מיליון דולר, אך דרישתם זו נדחתה ברוב קטן.

 

תנאי נוסף הוא התחייבות של החברה לחלק כל מזומן בקופתה למחזיקי האג"ח ולחברה הגרמנית ריינמייקר, ביחס (פרו־ראטה) שיחושב על פי היקף החוב. החוב למחזיקים עומד על 105 מיליון שקל ולריינמייקר על 67 מיליון שקל (18 מיליון דולר). עוד דורשים המחזיקים שהתשלומים ייעשו תוך התאמת מועדי הפירעון למועדי התשלומים של ריינמייקר והמחזיקים, וביצוע תוכנית התייעלות שתביא לצמצום בהוצאות החברה.

 

החלטת המחזיקים מהווה למעשה את דחיית מתווה הסדר החוב שהציעה מטומי, שכולל גיוס הון של 10 מיליון דולר, כשבעלי המניות שלה (55%) – חברת הפרסום הצרפתית פובליסיס, הפרסומאי אילן שילוח וקרנות ההשקעה ויולה וברוש, התחייבו להשתתף בגיוס. ההסדר שהוצע כולל גם דיון עם ריינמייקר לשינוי תנאי רכישת יתרת המניות של טים אינטרנט (10%) תמורת 18 מיליון דולר. החברה גם הציעה להקדים חלק מתשלום הקרן ל־2019 ודחייה של חלק אחר ל־2022, ללא תספורת. כמו כן, תבצע החברה לפי הצעתה, התאמה בקובננטים תמורת העלאה מסוימת בריבית ושעבוד על חלק מנכסיה.

 

המחזיקים והנאמן רזניק פז שכרו את שירותיהם של עורכי הדין אופיר נאור, עדי פיגל ורנן גרשט לייצג אותם מול החברה. "מטומי הסתירה ממחזיקי האג"ח מידע מהותי ביותר שעולה לכדי הפרת חובות הדיווח שלה כחברה ציבורית, וכי ההסתרה נעשתה במכוון כדי למנוע ממחזיקי האג"ח לממש את זכויותיהם בעניין", נטען במכתב ששיגרו המחזיקים לחברה.

 

במכתב ששיגרו לחברה, מכוונים המחזיקים לשתי אחזקות מהותיות של מטומי, שבמצגת לקראת הגיוס של 100 מיליון שקל בינואר האחרון הוצגו בשוויים מופרזים. חברת מובפוקס שיקפה במצגת שווי של 75 מיליון דולר ותחזית הכנסות של 50 מיליון דולר ב־2018, אך בפועל נמכרה ב־10% מסכום זה, כלומר תמורת 7.5 מיליון דולר, שמרביתם הלכו לכיסוי הוצאות המכירה.

 

החברה השנייה, טים־אינטרנט, שנרכשה מריינמייקר הגרמנית, הוערכה בשווי 185 מיליון דולר. אך המחזיקים טוענים כי הוסתר מהם מידע שלפיו אם מטומי לא תעמוד בתשלום של ה־10% האחרונים לגרמנים, אלה יוכלו לקנות בחזרה את יתרת המניות בהנחה של 40% על המחיר ששילמו. מטומי, שצריכה לשלם את הסכום שאיננו בקופתה, מבקשת לגייס 10 מיליון דולר מבעלי המניות שלה כדי לשלמו. לטענת המחזיקים, גם אחרי גיוס כזה, התשלום יהווה העדפת נושים וכי כבר היום יש להם עילה לדרישת פירעון מיידי של החוב.

 

מטומי טוענת באמצעות עו"ד ישראל שמעונוב כי טים־אינטרנט רווחית ויכולה לסייע בשירות תשלום החוב למחזיקים, ומבקשת מהם לא לנקוט בפעולות שיסבו לה נזקים קשים. עוד היא טוענת שההערכות שלה היו מקצועיות ונשענו על ניתוח מהימן של השווקים, שבעלי מניות שלה הביעו נכונות להזרמת הכסף, ומזהירה ששום פעולות או איום קיצוניים לא ירתיעו אותה מלשמור על כל בעלי האינטרסים בחברה.

 

סמי תותח, יו"ר מטומי, באסיפת מחזיקי האג"ח בחודש שעבר סמי תותח, יו"ר מטומי, באסיפת מחזיקי האג"ח בחודש שעבר צילום: יניב רחימי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x