$
בורסת ת"א

רשות ני"ע לא תתערב בהסכם באיי.די.או

בתגובה, הדירקטורים הבלתי תלויים, נחמה רונן ודוד ברוך, הודיעו שלא ימשיכו לקדנציה נוספת

גולן חזני 07:3925.11.18

רשות ניירות ערך איננה מתכוונת להתערב בסוגיית הסכם בעלי המניות החד־פעמי באיי.די.או בין שיכון ובינוי שבשליטת נתי סיידוף, לבין האחים דיין וקרן אפולו. זאת, למרות שההסכם הינו על מרכיב מהותי במאפייני שליטה בחברה — הרכב הדירקטוריון. 

לאחר מאבק קשה הגיעו בספטמבר שני הצדדים להסכמות על מינוי הדדי של דירקטורים באיי.די.או גרופ. שיכון ובינוי, המחזיקה ב־37.5% ממניות החברה, הגיעה להסכם עם מיקי ואמיר דיין (19.7%) וקרן אפולו קפיטל (21.5%), שלפיו כל אחד מהצדדים יתמוך במינוי הדירקטורים שיציע הצד האחר.

 

ההסכמה נועדה בזמנו לסכל את מינוי הדירקטורים מטעמו של יעקב לוקסנבורג, בעל השליטה בקבוצת לפידות, שהחזיק במישרין ובעקיפין ב־7.26% ממניות איי.די.או. בינתיים נרכשו מניות אלה על ידי אפולו והאיום הוסר, אך ההסכם נשאר בעינו, לנוחות שני הצדדים.

 

עמדת הרשות לא נמסרה רשמית, אך העובדה שלא השיבה מפורשות לפנייה הביאה למסקנה שלא תתערב. כתוצאה מכך, הודיעו שני הדירקטורים הבלתי תלויים דוד ברוך ונחמה רונן כי הם מסירים את מועמדותם לקדנציה נוספת. לעובדה זו אין משמעות כשדיין, אפולו ושיכון ובינוי מחזיקים יחד בקרוב ל־80% מהמניות.

 

דירקטוריון איי.די.או, ובמיוחד הדח"צים ורד טל מיש ודורון כהן והדירקטורים הבלתי תלויים רונן וברוך, נרתעו מהסכם בעלי המניות שנראה כמו הסכם שליטה מהותי, וביקשו חוות דעת מהיועץ המשפטי של החברה אייל גבע. בדיקה ראשונית העלתה כי לא זכור תקדים שבו הסכמה על מינוי דירקטורים לא נחשבה להסכם שליטה.

 

נראה כי החשש ברשות הוא שאם תחליט שההסכם פסול, זה עשוי להשליך על התקשרויות בין גופים מוסדיים שמבקשים לשתף פעולה בהצבעות מהותיות, כמו בנושא חברת בזק. הצעד של הרשות, עם זאת, סולל את הדרך לתביעה אפשרית של בעלי מניות נגד ההסכם. ארבעת הדירקטורים שיועמדו לבחירה השבוע הם משה דיין וערן מיטל מטעם דיין אפולו, ומשה לחמני ועמית שגב מטעם שיכון ובינוי.

 

מיקי דיין ונתי סיידוף מיקי דיין ונתי סיידוף צילום: אוראל כהן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x