היואן הסיני ירד לשפל של עשר שנים מול הדולר
המטבע הסיני, שנסחר בשווקים ברמתו הנמוכה ביותר מאז מאי 2008, איבד כמעט 10% מערכו לעומת הדולר מאז חודש אפריל
- בכיר בוואווי בוועידת הדיגיטל והמובייל: "נשיק את שירותי הענן שלנו מחוץ לסין בעתיד הקרוב קרוב"
- דו"ח: סין "ייצרה" שני מיליארדרים חדשים בכל שבוע ב-2017
- אפליקציה אחת משנה את שוק הדירות להשכרה בסין
חולשתו של המטבע נובעת בין היתר מההסלמה במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. לפני מספר שבועות משרד האוצר האמריקני סירב לתייג את סין כמניפולטורית מט"ח אך אמר כי הוא עוקב מקרוב אחר צעדיה. הרשויות הסיניות הבטיחו להימנע מ"פיחות תחרותי" שמטרתו לתת דחיפה לייצוא המקומי. ליחס של 7 יואן לדולר אין משמעות מיוחדת, אבל הדבר עשוי לעורר את תשומת הלב האמריקנית לגבי יחס ההמרה.
היואן, שידוע גם בשם רנמינבי (Rénmínbì), או "כסף העם", איבד כמעט 10% מערכו לעומת הדולר מאז חודש אפריל, בה בעת שהכלכלה הסינית מתקררת ושיעורי הריבית בה ובארה"ב נעים בכיוונים הפוכים. לפי הערכות בשוק, פיחות במטבע צפוי לעזור ליצואנים להתמודד עם מכסים של עד 25% על מוצרים סינים שהוטלו ע"י הנשיא טראמפ אך גם מעלה את הסיכון להסלמה נוספות מצד ארה"ב.
"הדבר האחרון שהם יעשו זה להסלים את המתיחות ע"י פתיחת מלחמת מטבעות בנוסף למלחמת הסחר", כך אמרה Macquarie Group בשבוע שעבר.
דוח של משרד האוצר האמריקני מה-17 באוקטובר טוען שסין לא עומדת בקריטריונים של מניפולטורית מט"ח – הגדרה שנושאת בצידה סנקציות, אך גם שסין, לצד יפן וגרמניה, מנהלות מדיניות מטבע שיש לעקוב אחריה מקרוב.