$
בורסת ת"א

רשות ני"ע עשויה להתנגד להסכם ה"חד־פעמי" באיי.די.או

התערבות הרשות גרמה לדחיית אסיפת בעלי המניות, שהיתה אמורה לבחור דירקטורים ב־29 בחודש. ההסכם בין האחים דיין ושיכון ובינוי מאפשר להם לעקוף את תפיסתו כהסכם שליטה, המחייב אותם להצעת רכש למניות איי.די.או. פרופרטיז הנסחרת בגרמניה

גולן חזני 08:1122.10.18

מעל ההסכם ה"חד־פעמי" באיי.די.או גרופ מרחפת אי־ודאות. ההסכם, שנחתם בין האחים דיין וקרן אפולו לבין שיכון ובינוי, גרם לדחיית אסיפת בעלי המניות שהיתה אמורה לבחור דירקטוריון ב־29 בחודש. 

איי.די.או גרופ הנסחרת בתל אביב ומחזיקה ב־38% מחברת איי.די.או פרופרטיז — הנסחרת בפרנקפורט ומתמחה ברכישה ובניהול נדל"ן למגורים בברלין — הודיעה אתמול לבורסה כי "בהמשך לשיחות עם רשות ני"ע, ולאור דיונים שמתקיימים בין החברה לבין בעלי מניות בה, הוחלט לדחות את האסיפה, על מנת למצות את הדיונים".

איי.די.או עדיין נשלטת רשמית בידי שיכון ובינוי שבשליטת נתי סיידוף, אולם שני בעלי מניות גדולים אחרים הגיעו יחד לאחזקה גדולה יותר. קרן אפולו מחזיקה ב־22%, אחרי שרכשה לפני שבועיים את מניות יעקב לוקסנבורג והחברות לפידות קפיטל ולפידות חלץ שבשליטתו (7.3%), והאחים מיקי ואמיר דיין מחזיקים ב־19.7%, כך שאחזקותים יחד מסתכמות בכ־42%.

 

בין דיין ואפולו לבין סיידוף ושיכון ובינוי שוררת מתיחות על רקע מאבקי השליטה, שהובילו למגעים לרכישת האחזקה של שיכון ובינוי בידי אפולו ודיין. המגעים נתקלים בקשיים, לאור העובדה שחילופי שליטה בחברה כרוכים בהצעת רכש לחברה־הבת איי.די.או פרופרטיז, הנסחרת בשווי של 2.2 מיליארד יורו בגרמניה, והצדדים מנסים להגיע לפתרון שייתר אותה.

 

האסיפה בוטלה בשל הבעייתיות בהגדרת ההסכם כ"חד־פעמי", וזו הסיבה להתערבות רשות ני"ע. כפי שפורסם ב"כלכליסט", דירקטוריון איי.די.או, בהובלת הדח"צים, הודיע כי יש לו השגות על המושג ודרש מבעלי המניות להמציא חוות דעת משפטיות להוכחת האפשרות להשתמש בו.

 

הסכם זה הושג לאחר שאפולו ודיין איימו על השליטה של שיכון ובינוי והעמידו להצבעה ארבעה נציגי דירקטוריון מטעמם מול הארבעה של שיכון ובינוי. זו התקפלה והסכימה שכל צד ימנה שני דירקטורים בתמיכת הצד השני. עוד הודיעו הצדדים על זכות סירוב של כל צד למשך שנה וחצי לרכישת מניות של הצד האחר.

 

אם רשות ני"ע תחליט שאי־אפשר להשתמש בהגדרה זו, הרי שההסכם בין סיידוף לדיין הוא הסכם שליטה לכל דבר. עוד סבורים בדירקטוריון, כי העובדה שבעבר כבר נחתם הסכם שליטה בין שני הצדדים הללו מצביעה על קשר ביניהם, וכי לא מדובר בהסכם תמים.

 

אם ההסכם יתפרש כהסכם שליטה, הרי שכל המניות מעל 45% שבהן יחזיקו שני הצדדים יעברו למעמד של מניות רדומות. מניות אלה יהיו ללא זכויות הצבעה, ולכן יוכלו שיכון ובינוי ודיין להצביע באסיפות החברה רק באמצעות 45% המניות המצרפיות שבהן הם מחזיקים. בנוסף יחייב הדבר ביצוע הצעת רכש בחברה־הבת, שממנו מנסים הצדדים להימנע. חוות דעת שלילית של הרשות תאלץ את הצדדים לבטל את ההסכם, ועשויה לזרז את המו"מ לרכישות מניות שיכון ובינוי בידי אפולו ודיין.

 

מימין: מיקי דיין ונתי סיידוף מימין: מיקי דיין ונתי סיידוף צילום: אוראל כהן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x