יו"ר בזק פועל להחליף את משרד רואי החשבון KPMG
לכלכליסט נודע כי שלמה רודב נכח בישיבת ועדת הביקורת שהחליטה על מכרז חדש, אף שנוכחות של יו"ר בישיבה כזו אינה מקובלת
יו"ר בזק שלמה רודב פועל להחליף את משרד רואי החשבון של החברה, KPMG סומך־חייקין — כך נודע ל"כלכליסט". המהלך מעורר מחלוקת בדירקטוריון בזק, ובחברה עולות טענות לגבי אופן הניהול של היו"ר החדש, ולגבי הממשל התאגידי בה. משרד KPMG סומך־חייקין משמש כרואה החשבון של בזק שנים ארוכות.
ל"כלכליסט" נודע כי רודב נכח בישיבת ועדת הביקורת של הדירקטוריון שדנה בנושא לפני כעשרה ימים. נוכחות יו"ר חברה בישיבה כזו אינה מקובלת ולמעשה אף אסורה, אלא אם ראש ועדת הביקורת הזמינה אותו להציג את הנושא. במקרה כזה, נאסר על היו"ר להשתתף בדיון ובקבלת ההחלטות.
בשיחות פרטיות טוענים גורמים בבזק שאינם מרוצים מהתנהלות היו"ר בטענה שהוא משתלט על החברה ומוביל שלטון יחיד. לדבריהם, רודב הגיע לישיבת ועדת הביקורת להציג את הנושא, אבל נשאר גם לדיון עצמו.
- רוני גת נהנה מתנאי השכר של שלמה רודב כיו"ר בזק
- רודב מתניע את מכירת וואלה ודורש 220 מיליון שקל
- רודב מתכנן לפצל את בזק לשתי חברות: שירותים ותשתית
ועדת הביקורת החליטה לפתוח במכרז לבחירת רואי חשבון לחברה, כשהכוונה היא לקבל את המשרד שיציע את ההצעה הזולה ביותר. אותם גורמים טוענים כי מדובר בהחלטה בעייתית שכן לדבריהם, חברה כמו בזק לא לא יכולה לבחור משרד רואי חשבון רק על סמך עלות השירות.
בזק עברה טלטלה גדולה בשנה האחרונה לאחר שבעלי השליטה בחברה, שאול ואור אלוביץ', נחקרו בתיק 4000 בחשד שהעניקו שוחד לראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לאשר את עסקת בזק־yes, ובמקביל אף "שיחקו" בדו"חות yes כדי להגדיל את התמורה שתקבל יורוקום עבור מניות החברה שמכרה לבזק.
הפירוק של יורוקום הפרטית, שבאמצעותה החזיק אלוביץ' בבזק דרך פירמידת שליטה, הפך את בזק לחברה ללא בעל שליטה, כשהשליטה בה היא בידי חברות ביקום ואינטרנט זהב המחזיקות בה.
הגורמים הדומיננטים בשליטה בבזק הם הבנקים הנושים של יורוקום, הפועלים, דיסקונט והבינלאומי, והנאמנים שמינה בית המשפט, עורכי הדין פיני רובין, אמנון לורך ואורי גאון.
בינואר האחרון, בתקופת כהונתו של דוד גרנות כיו"ר, שכרה בזק את שירותי משרד דלויט ישראל בריטמן אלמגור כדי לבצע בדיקה פנימית של הממשל התאגידי בחברה.
רודב נכנס לתפקיד היו"ר באפריל האחרון במקומו של גרנות, לאחר שנתי סיידוף שביקש לרכוש את החברה תמך בהצעה של אלוביץ' למנות את רודב, שכיהן כיו"ר בין 2008 ל־2011, ליו"ר בפעם השנייה.
רודב ידוע כאיש עסקים קפדן שלא נוטה להסתבך. אחד הצעדים הראשונים שלו היה להחליף את משרד עורכי הדין יגאל ארנון, שליווה את בזק בתקופה הבעייתית, למנות במקומו את משרד פירון. גורמים בבזק טוענים כי משרד פירון גיבה את הנוכחות של רודב בישיבת ועדת הביקורת.
משרד סומך־חייקין עומד במרכז מאבק גם בבנק לאומי, שם משרד PWC המתחרה מקדם ניסיון להחליפו.
דובר בזק סירב להגיב בשם רודב.