דיווח שוטף
יום ירוק בבורסת ת"א: מדד ת"א 35 זינק ב-1.4%
מדד ת"א 125 עלה ב-1.3%; יצרנית הטעמים IFF קפצה ב-2.9% אחרי המלצת קניה מדויטשה בנק. כיל עלתה ב-1.8% במחזור הגובה בבורסה - 64 מיליון שקל
דיווח שוטף מהבורסה בת"א: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים
ת"א 35 ת"א 125 בנקים-5 טכנולוגיה ביומד נפט וגז נדל"ן
לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
17:25 - נעילה ירוקה: הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות שערים חדות במדדים המובילים - ת"א 35 עלה ב-1.4% ומדד ת"א 125 עלה ב-1.3%. בלטו המסחר: טבע שעלתה ב-2.7% ו-IFF שקפצה ב-2.9% אחרי המלצת קניה מדויטשה בנק. כיל עלתה ב-1.8% במחזור הגבוה בבורסה - 65 מיליון שקל.
17:00 - דויטשה בנק מפרסם המלצת "קניה" למניית יצרנית הטעמים IFF. הבנקהגרמני קבע מחיר יעד של 150 דולר למניית יצרנית הטעמים הנסחרת בבורסה בת"א אחרי שרכשה פרוטרום; מחיר גבוה בכ-17% מהמחיר שבו ננעלה בוול סטריט אמש; כלכלני הבנק: "רכישת פרוטרום תביא לצמיחה מהירה יותר".
16:30 - העליות מתחזקות: ת"א 35 ות"א 125 עולים ב-1.1%.
13:10 - פרשן כלכליסט אורי טל טנא: "מניית אנרג'יאן תתחיל להיסחר בבורסה בתל אביב ב-29 באוקטובר, ותיכנס למדדים במסלול המהיר בשלב הנעילה ב-3 בינואר. כדי להיכנס למדד ת"א 35 תצטרך אנרג'יאן להיות מדורגת במקום ה-33 לפחות מבין המניות שעונות לתנאי המדד, כעת היא מדורגת במקום ה-35.
"אם מניות סודהסטרים ומזור, שצפויות לצאת מהמדד, לא ייכללו בחישוב, יש למניה סיכוי טוב להיכנס לת"א 35. אם לא, היא צפויה להסתפק, זמנית לפחות, במדד ת"א 90.
"בכל מקרה, בחודש פברואר תיכנס אנרג'יאן בסבירות גבוהה לת"א 35 כחלק מהשלמת המדד ל-35 מניות (המדד איבד את פרוטרום וצפוי לאבד את סודהסטרים ואת מזור. מנגד, ייתכן שמניית IFF תוכנס למדד. לכן נותרו בו שניים או שלושה מקומות פנויים לעדכון הרכב המדדים של פברואר). בנוסף, אנרג'יאן תכנס בחודש ינואר למדדים ת"א 125 ונפט וגז.
"אם מניית אנרגיאן תיכנס לת"א 35, יזרימו תעודות הסל למניה ביקושים של 147 מיליון שקל. אם היא תסתפק במדד ת"א 90, יהיו הביקושים 140 מיליון שקל. קשה להעריך אם במדדים ת"א 35 ו-125 יהיו ביקושים או היצעים מצרפיים, כיוון שמלבד אנרג'יאן הבורסה צריכה להכריע האם וכיצד לצרף את מניית IFF למדד ואיך ומתי להוציא את מניות סודהסטרים ומזור מהמדד. לפי הכללים היבשים, אם מניית IFF תוגדר כישראלית היא הייתה אמורה להיכנס למדדים בדצמבר, אך כנראה ההכרעה על כך תדחה לינואר.
במדד נפט וגז צפוי להיות בחודש ינואר היצע מצרפי של כ-16.8 מיליון שקל שיתחלק בין המניות הבאות: נאוויטס פטרוליום (3.8 מיליון שקל), כהן פיתוח (2.5 מיליון שקל), נפטא (1.8 מיליון שקל), דלק תמלוגים (1.7 מיליון שקל), תמר פטרוליום (1.6 מיליון שקל), אלון גז (1.5 מיליון שקל), רציו פטרוליום (1.4 מיליון שקל), מודיעין יה"ש (1.3 מיליון שקל), הזדמנות יה"ש (0.6 מיליון שקל) ולפידות חלץ (0.6 מיליון שקל).
11:20 - המצטרפת התורנית לתחום הקנאביס: מרחביה אחזקות הודיעה שהחליטה להתרחב למו"פ בתחום הקנאביס הרפואי, וכן שהיא מנהלת מגעים עם מספר חברות שמחזיקות בפעילות רלוונטית רלוונטית. המניה מזנקת ב-21.1% אחרי שמוקדם יותר היום קפצה ב-29.2%.
מנכ"ל מרחביה אלי ארד התייחס לצעד המשמעותי של ממשלת קנדה, שצפויה לאשר החל ממחר צריכת קנאביס לצורכי פנאי. "על רקע רפורמות בעולם המערבי, בעיקר בקנדה ובארה"ב וכן באירופה, באוסטרליה ובישראל, בהן ממשלות מבצעות שינויים רגולטוריים מרחיקי לכת בתחום הקנאביס הרפואי, אנו מאמינים כי תהליכים אלו מייצרים עבורנו הזדמנויות יוצאות דופן להשקעה בתחום בעל קצבי צמיחה גבוהים מאוד", אמר ארד.
9:50 - פתיחה חיובית ליום המסחר: ת"א 35 מטפס ב-0.5%, ת"א 125 עולה ב-0.4%; כיל מרכזת את המחזור הגבוה בבורסה ומתחזקת ב-1.4%, שותפות מודיעין מוסיפה 1.2% אחרי שהודיעה שתשתתף בקידוח אקספלוריזציה בקליפורניה (ראו עדכון קודם).
פתאל החזקותיורדת
ב-1.4% בתחתית מדד ת"א 35 - אתמול התחילו בלאומי שוקי הון לסקר את המנייה במשקל יתר, עם אפסייד של 20%. האנליסט גיל דטנר ציין כי רשת המלונות ביצעה שתי עסקאות גדולות בשנה שעברה שעד כה באות לידי ביטוי בתוצאות החברה באופן מינורי. "לדעתנו, השוק כמעט ואינו מתמחר את פעילותה העתידית של החברה. הנטייה לשמרנות מובנת, שכן מדובר בקפיצת מדרגה דרמטית. עם זאת, נראה לנו שהשמרנות גדולה מדי, מאחר ולחברה ניסיון של שנים בשוק המלונאות באירופה והיא גם נהנית מרוח גבית של שוק משגשג".
8:45 - שותפות חיפושי הנפט והגז מודיעין אנרגיה הודיעה כי תשתתף בביצוע קידוח אקספלורציה בפרויקט Concord בקליפורניה. לפי הודעת השותפות, התקציב הכולל של הקידוח נאמד בכ-600 אלף דולר, ועלות מבחני ההפקה, אם יוחלט על ביצועם, היא כ-480 אלף דולר נוספים. למודיעין החזקה של 37.5% בקידוח זה, וחלקה בתקציב הקידוח נאמד בכ-327 אלף דולר וכ-263 אלף דולר נוספים אם יוחלט על ביצוע מבחני הפקה.
אפקון החזקות דיווחה לבורסה שתאגיד משותף של החברה והמכללה למינהל יקים פרויקט מעונות סטודנטים בהיקף של כ-130 מיליון שקל בקמפוס המכללה בראשון לציון.
8:00 - חדשות הבוקר בכלכליסט:
גם מעברות רוצה את מפעל טבע בקריית שמונה - החברה שבשליטת הקיבוץ הגישה הצעה לרכישת מפעל מיגדה.
מלבדה יש שני מתמודדים, בהם בי. בראון הגרמנית, מפיצת מוצרי המפעל בארה"ב ובאירופה. ועד העובדים מתנגד לרוכש זר.
משבר בתהליך למכירת מניות השליטה בבזק - ל"כלכליסט" נודע כי דויטשה בנק הודיע לדירקטוריון בי־קום, בעלת השליטה בבזק (26.3%), כי הוא נסוג מהתהליך חודשיים אחרי שהחל לטפל במכירה.
גבאי מניבים ופיתוח רוכשת 17% ממארגנת קבוצות הרכישה, העיר החדשה, של דרור הלוי ומנכ"ל חברת כיל רביב צולר. כך עולה מדיווח של גבאי מניבים שבשליטת אלי גבאי (62.9%) למשקיעים אתמול. העסקה בוצעה תמורת 5 מיליון שקל לנתח המניות הנרכש, עם אופציה לרכישה של 8% נוספים בתוך תקופה של חצי שנה. עלות הנתח הנרכש של העיר החדשה מגלם לחברה שווי של כ־30 מיליון שקל.
הבצורת באירופה השפיעה לרעה על יצרנית מוצרי ההדברה אדמה ברבעון השלישי.
כך עולה מתחזית הרווח של החברה, שבשליטת כמצ'יינה ובניהולו של חן ליכטנשטיין. אדמה מעריכה כי הרווח הנקי יירד ב־24%–48% לעומת הרבעון השלישי אשתקד. אולם לפי הערכות בשוק, הרווח בפועל צפוי לרדת בשיעור מתון יותר של 15%, בעקבות התאמות בשל הפחתות חשבונאיות חד־פעמיות.
07:25 - המסחר בבורסת ת"א יפתח בעוד כשעתיים על רקע ירידות השערים שנרשמו אמש בוול סטריט
ופרסום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר עלה
ב-0.1% - בהתאם לציפיות. לפי הלמ"ס, האינפלציה עומדת על 1.2% ונמצאת בטווח יציבות המחירים זה החודש הרביעי. מדד מחירי הדירות ירד בחודשים יולי-אוגוסט ב-0.3%.
יונתן כץ מלידר: "מדד חודש ספטמבר הפתיע מעט כלפי מעלה כאשר מרבית ההערכות היו סביב אפס שינוי במדד. למרות שקצב האינפלציה השנתית (המדד ב- 12 החודשים האחרונים) נותר יציב על 1.2% (בתוך היעד של בנק ישראל), אינפלציית הליבה עלתה ב-0.9%, קצב נמוך מהיעד. אינפלציית הליבה חשובה לבנק ישראל מכיוון שהיא משקפת טוב יותר את סביבת האינפלציה (ללא רעשים של אנרגיה, פירות וירקות והוזלות יזומות של הממשלה). בסביבה זו בנק ישראל יתקשה להעלות את הריבית בהחלטת הריבית הבאה. בנק ישראל גם יתעודד מהירידה במחירי הדירות לרכישה ב- 0.3% בסקר האחרון וב- 1.1% ב- 12 החודשים האחרונים. כלומר, אין סימנים להתנפחות בנכסי נדל"ן עקב הריבית הנמוכה במשק. נדמה שהעלאת הריבית הראשונה צפויה ברבעון הראשון של 2019".
אתמול, המסחר באחוזת בית ננעל באדום כאשר ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-0.5%. מניית אל עלהמריאה ב-8.5% אחרי הסכם עקרוני שנחתם בין הנהלת החברה לטייסיה. כיל בלטה עם ירידה של 3%. חברה לישראל שעלתה 88% מתחילת השנה, ירדה ב-2%. פוקס עלתה ב-1.2%.