מידרוג על מוטי בן משה: "תיאבון לא מבוטל לסיכון"
בחברת הדירוג מותחים ביקורת על על בעל השליטה בחברת רבוע כחול ומעלים סימני שאלה ביחס ליכולתה לגייס חוב חדש למימון רכישת אפריקה נכסים
לחצו כאם לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון של כלכליסט
דו"ח הדירוג שפרסמה הערב (ה') חברת מידרוג לחוב של חברת רבוע כחול חושף ביקורת ביחס לבעל השליטה, מוטי בן משה, ומעלה סימני שאלה ביחס ליכולת של החברה לגייס חוב חדש כדי לממן את רכישת השליטה באפריקה נכסים.
- בן משה: "כספי חסכונות מושקעים יחד איתי - וזו אחריות שלי"
- אורנשטיין אישר את הסדר החוב באפריקה השקעות: מוטי בן משה יקבל את השליטה בחברה
- המומחה הכלכלי: "שווי הפטור מאחריות ללב לבייב גבוה מערך הצעתו למחזיקים"
"הצעת הרכישה לאפריקה נכסיםמצביעה על תיאבון לא מבוטל לסיכון של החברה ובעל המניות, המהווה איש מפתח מרכזי בחברה המתווה את מדיניותה העסקית והפיננסית", כך נכתב בדו"ח של מידרוג שהותירה את דירוג האשראי של רבוע כחול ברמה של Baa1 עם השלכות שליליות. זאת נוכח הערכת השפעת עסקת אפריקה נכסים על סיכון האשראי של החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הדירוג של רבוע כחול הוכנס בחודש ינואר השנה לבחינה עם השלכות שליליות לאחר שהחברה הגישה הצעה לנאמן אגרות החוב של אפריקה השקעות לרכישת מלוא אחזקותיה באפריקה נכסים, בתמורה לתשלום מידי 1.3 מיליארד שקל.
האנליסטים של מידרוג, ליאת קדיש, קובי רחמני וסיגל יששכר שמכהנת כראש תחום מימון חברות, מעריכים שעסקת אפריקה נכסים תשפיע לשלילה על סיכון האשראי של רבוע כחול, נוכח רמת החוב המשמעותית הצפויה להתלוות לה. במידרוג מייחסים סבירות גבוהה להתממשות העסקה לרכישת השליטה באפריקה נכסים ומציינים שהוצאת העסקה אל הפועל תוביל לבחינת הדירוג על ידי מידרוג עם סבירות להורדתו, בין השאר כתלות במתווה המימון הסופי ובהיקף המקורות שיוזרמו לחברה מבעל השליטה.
במידרוג מגדירים את רמת המינוף של רבוע כחול כ"גבוהה יחסית" ומציינים שלא קיים צפי לקיטון משמעותי בחוב בשנים הקרובות, עובדה שמעלה את חשיפת החברה לתנודתיות בשווי השוק של החברות הבנות ומחלישה את גמישותה הפיננסית.
מנגד, מציינים במידרוג את רמת הנזילות של רבוע כחול ומגדירים אותה כ"טובה" בזכות יתרות מזומנים גבוהות בקופת החברה והודות ללוח סילוקין נוח הגוזר תשלומי קרן נמוכים בשנים הקרובות. גורם נוסף שתומך בדירוג הנוכחי של רבוע כחול הוא הנראות הגבוהה של דיבידנדים משתי החברות הבנות, רבוע נדל"ן (57.4%) ודור אלון (69.9%). בתרחיש הבסיס של מידרוג הדיבידנדים השוטפים משתי החברות הללו צפויים להסתכם בטווח של 120-100 מיליון שקל בשנה.