מושל הבנק האנגלי קרני: 'מוכן להמשיך לכהונה נוספת"
כהונתו של קרני כראש הבנק המרכזי צפויה להסתיים ביוני 2019 - בעדותו בפרלמנט ציין כי שוחח עם שר האוצר המונד על האפשרות של כהונה נוספת: "אני מוכן לעשות כל דבר שבאפשרותי על מנת לקדם מעבר חלק של הברקזיט ושינוי בבנק של אנגליה"
מושל הבנק האנגלי מארק קרני אמר היום (ג') כי הוא מוכן לשקול להמשיך בתפקיד גם לאחר תום תקופת הכהונה הנוכחית בשנה הבאה, לתקופת כהונה נוספת.
- קרני: "כלכלת בריטניה התכווצה ב-1% בגלל הברקזיט"
- "המשבר הטורקי מציב סיכונים חדשים בפני כלכלת גרמניה"
- מיי: "בסוף, ייתכן שלא יהיה בכלל ברקזיט"
בעדותו בפני הפרלמנט הבריטי אמר קרני כי הוא שוחח על האפשרות של הארכת הכהונה עם שר האוצר הבריטי פיליפ המונד. לדבריו, הוא צופה שהשר יפרסם הודעה בעניין בזמן הקרוב.
"אני מוכן לעשות כל דבר שבאפשרותי על מנת לקדם מעבר חלק של הברקזיט ושינוי בבנק של אנגליה", אמר המושל. כהונתו של קרני צפויה להסתיים ביוני 2019, כשלושה חודשים לאחר מועד הברקזיט - ההוצאה לפועל של ההתנתקות הבריטית מהאיחוד - ובשלב זה עדיין לא ברור אם המהלך יעשה במסגרת הסכם פרידה או ללא הסכם.
קרני, יליד 1965, נכנס לתפקידו כמושל הבנק האנגלי ביולי 2013, לאחר פרישתו של קודמו המוערך מרווין קינג - הוא קיבל את התפקיד לאחר שכיהן חמש שנים כמושל הבנק המרכזי של קנדה. ההודעה על המינוי שפורסמה בנובמבר 2012 הדהימה במידה רבה את האנגלים - עד אז אף אדם זר לא כיהן במשרת מושל הבנק, מוסד מכובד שפועל כבר מעל 320 שנה.
קרני למד תואר ראשון בכלכלה בהארוורד ותואר שני ושלישי באוקספורד, גם כן בכלכלה. מייד לאחר הלימודים החל בקריירה ארוכה בגולדמן זאקס. אחת הפסגות של קרני ב-13 שנותיו בגולדמן זאקס היתה בשנת 1998, ימי המשבר הכלכלי הקשה של רוסיה, אז שימש כיועץ מיוחד מטעם הבנק לממשלה הרוסית שניהלה מו"מ עם הבנק העולמי וקרן המטבע על סיוע תמורת רפורמות כלכליות.
הוא לא רווה יותר מדי נחת מההישג, כשמאוחר יותר התברר שבמקביל לשירותים שנתן בשם גולדמן זאקס, מחלקת ההשקעות בבנק הימרה נגד ההתאוששות המשק הרוסי. ואולם עבודתו של קרני ברוסיה היתה במידה רבה פריצת הדרך שלו לקדמת הבמה של עולם הבנקאות העולמי – וכעשור לאחר האירועים מונה למושל הבנק של קנדה.