$
מט"ח וסחורות

הדולר בשיא של שנה וחצי: היציג נקבע על 3.71 שקלים

המטבע האמריקאי עלה ב-0.3% מול השקל לאחר שהבוקר רשם ירידות של יותר מ-0.5%; היורו היציג שמר על יציבות ב-4.28 ש'; ברקע למסחר: העלאת דירוג האשראי של ישראל על ידי S&P; פריקו: "העלאת הדירוג היא אירוע מאוד משמעותי בשוק המט"ח המקומי"

שיר רייטר ואמיר רוזנבאום 15:4906.08.18

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

תנודתיות גבוהה נרשמת היום (ב') בשוק המט"ח המקומי. הדולר והיורו שנחלשו מול השקל ביותר מ-0.5% במהלך יום המסחר, מחקו את הירידות ואף עברו לעליות - הדולר עלה ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.71 שקלים - שיא של שנה וחצי. היורו שמר על יציבות והיציג נקבע על 4.28 שקלים. המסחר התנהל על רקע החלטת חברת S&P מיום שישי האחרון להעלות את דירוג האשראי של ישראל לרמתו הגבוהה אי פעם.

 

בזירה הבינלאומית הפאונד נסחר בשפל של 11 חודשים בצל החשש הגובר מהברקזיט. המטבע הבריטי נחלש ב-0.6% ונסחר ברמה של 1.293 דולרים.

 

חברת דירוג האשראי S&P הודיעה על העלאת דירוג האשראי של ישראל מרמה של +A לרמה של -AA, הדירוג הגבוה ביותר שלו זכתה ישראל אי פעם. העלאת הדירוג היא הישג משמעותי מאוד למשק הישראלי, ומהווה הבעת אמון ביכולת של המשק לצמוח וביכולת של הממשלה לשמור על מדיניות פיסקלית אחראית. ברמה הפרקטית, היא תאפשר לממשלה לגייס כספים בתנאים טובים יותר.

מימין: שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו מימין: שר האוצר משה כחלון וראש הממשלה בנימין נתניהו צילום: אלכס קולמויסקי

 
העלאת הדירוג לרמה של AA מינוס מכניסה את ישראל לרשימה מצומצמת יחסית של מדינות ב"משפחת דירוג ה-AA" וממקמת אותה מעל מדינות כמו סין, יפן וצ'ילה.


בהודעה שפרסמה S&P היא ציינה כי העלאת הדירוג באה על רקע שיפור במדיניות הפיסקלית של ממשלת ישראל, לצד צמיחה והכנסות ממסים גבוהות שהביאו לירידה ניכרת ביחס החוב הממשלתי נטו לתוצר בשנים האחרונות.

"העלאת הדרוג היא גורם נוסף המצטרף לגורמים שבטווח הארוך תומכים בשקל", כך אומר דודי רזניק, מנהל תחום מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון. "תשואות האג"ח הממשלתיות המקומיות עשויות לרשום ירידת תשואות קלה אם כי גם טרום העלאת הדירוג נסחרו איגרות החוב של ישראל בתשואות התואמות מדינות בדירוג דומה".

 

קרנית פלוג קרנית פלוג צילום: עמית שעל, שאטרסטוק

נגידת בנק ישראל קרנית פלוג ציינה כי "העלאת הדירוג משקפת אמון של המוסדות הבינלאומיים במדיניות הכלכלית של הממשלה ובמדיניות המוניטרית שהנהיג בנק ישראל". לדברי פלוג, ההחלטה מהווה, בין היתר, הבעת אמון במדיניות בנק ישראל "שתרמה לצמיחה של המשק וליכולת של הממשלה לעמוד בהתחייבויותיה העתידיות". על פי פלוג, "ההחלטה מהווה הוכחה נוספת לחשיבות של ההפחתה המתמשכת של יחס החוב לתוצר, ולתרומתה של הירידה בנטל החוב לחוסנה של כלכלת ישראל".

שר האוצר משה כחלון אמר כי "העלאת הדירוג תחסוך לנו הוצאות מימון של מיליארדים, שאותן נפנה לבריאות, חינוך ורווחה".

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות התייחס להשפעה של העלאת דירוג האשראי של ישראל על המסחר בשוק המט"ח: "העלאת דירוג האשראי של מדינת ישראל היא אירוע מאוד משמעותי בשוק המט"ח הישראל, בעיקר בשל העובדה שדירוג אשראי מקבוצת AA מכניס את ישראל לקטגוריית השקעה של מדינות וגופים מוסדיים גדולים מאוד מרחבי העולם ובכך פותחת את הדלת לכניסה של השקעות הון חדשות בהיקפים משמעותיים. אמנם, הכספים לא יזרמו לישראל מיד, אך בטווחים הבינוני והארוך ישראל תזכה לכניסת הון בהיקפים משמעותיים להשקעה מזירת איגרות החוב, במניות ובסטארטאפים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x