דני נוה לא מימש מחצית מהאופציות בכלל - שעמוק מחוץ לכסף
מחיר המימוש של האופציות שפקעו היום עמד על 75 שקלים למניה - מחיר השוק עומד על 61 שקלים; נוה לא צפוי לקבל אופציות חדשות, בהתאם להוראות רשות שוק ההון
ההידרדרות בשווי של כלל ביטוח מנעה מיו"ר החברה דני נוה לרשום רווח נאה ממימוש האופציות שבידו. מחצית מכמות האופציות נוה פקעו (ג') מבלי שמומשו - שכן מחיר המימוש שלהן עמוק מחוץ לכסף.
- לימור דנש עוזבת את כלל ביטוח לאחר שלא מונתה למנהלת ההשקעות הראשית
- חברות הביטוח רוצות לחלוק מערכת מחשוב, במגדל מסתייגים
- המשנים למנכ"ל כלל צ'יקו זכריה ואבי רוזנבאום עוזבים את החברה
נוה החזיק בכ-116 אלף אופציות (שמחציתן פקעו כאמור) ומחיר המימוש שלהן עומד על 75 שקלים למניה - זאת בשעה שמניית כלל נסחרת בשווי של 61 שקלים למניה, 19% פחות ממחיר המימוש. האופציות הוענקו לנוה ב2013 בעת שהמניה הייתה במחיר דומה - כלומר שיקפו אז פרמיה משמעותית של כ-20% על מחיר השוק.
לפי הוראות עדכניות של רשות שוק ההון, יו״רים יכולים לקבל רק תגמול קבוע ושכרם לא יכול לכלול מרכיבים משתנים (בונוס או אופציות) - ומשום כך נוה לא יקבל אופציות נוספות בעתיד.
אלא שממילא ספק אם היה מסכים למענק כזה על רקע חוק שכר הבכירים בגופים הפיננסים המגביל את השכר ל-2.5 מיליון שקל בשנה. לנוכח החוק האמור, מנכ"לים שכן יכולים לקבל תגמול הוני דורשים שכל שכרם ישולם כרכיב קבוע, קרי כשכר שוטף, שכן הם אינם רוצים לקחת סיכון שעשוי להפחית משכרם מעבר למגבלה בחוק.
כלל ביטוח החליפה לאחרונה את הצוות המוביל שלה, עם מינויו של המנכ"ל יורם נוה במקומו של איזי כהן הפורש לאחר שלושה חודשים שבהם התקשתה ועדת האיתור שמינה הדירקטוריון לאתר מועמד מוסכם ומתאים לתפקיד.
כלל מתנהלת במצב מורכב, כאשר מניות השליטה של אי.די.בי מוחזקות על ידי הנאמן משה טרי, שמונה על ידי הפיקוח על שוק ההון - וללא יכולת השפעה של אי.די.בי ובעל השליטה בה אדוארדו אלשטיין על המתרחש בחברה.
בעקבות חילופי ההנהלה הטריים מוביל המנכ"ל החדש שינוי רחב היקף בצוות ההנהלה הבכיר, שגרר עזיבה של כמה מהבכירים, ובהם ענת לוין ולימור דנש, שתי מנתות ההשקעות המובילות של החברה.