$
בורסת ת"א

בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם מתחילת 2018

התשואה הממוצעת של קרנות ההשתלמות ביוני נותרה כמעט ללא שינוי. במקום הראשון בחודש שעבר היתה הקרן של בית ההשקעות הלמן־אלדובי עם תשואה של 0.36%, ואילו זו של אלטשולר שחם ניצבה במקום האחרון עם תשואה של 0.45%–

חזי שטרנליכט 16:3725.07.18

חולשה כללית אפיינה את התנהלות קרנות ההשתלמות ביוני. התשואה הממוצעת שהניבו 11 הקרנות, שמנהלות נכסים בהיקף כולל של כ־96.4 מיליארד שקל, היתה כמעט ללא שינוי. מתחילת השנה הן הניבו תשואה ממוצעת של 0.9%, ובשלוש השנים האחרונות צברו תשואה חיובית ממוצעת של 12%.  

קרן ההשתלמות עם התשואה הגבוהה ביותר ביוני היתה הלמן־אלדובי השתלמות, שהניבה תשואה של 0.36%. מדובר גם בתשואה השנייה בגובהה מבין 11 קרנות ההשתלמות מתחילת 2018, והגבוהה ביותר מבין קרנות ההשתלמות שהיקף נכסיהן גדול מ־300 מיליון שקל ונמוך מ־3 מיליארד שקל. התשואה של הלמן־אלדובי במחצית הראשונה של 2018 היתה 1.21%, ואילו קרן ההשתלמות שהשיאה את התשואה הגבוהה ביותר בפרק הזמן המדובר היתה של מגדל - 1.47%.

 

קרן ההשתלמות מגדל השתלמות כללי הניבה את התשואה השנייה בגובהה מבין קרנות ההשתלמות שנבדקו ביוני, עם 0.19%. במקום האחרון בחודש שעבר היתה קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם (מסלול כללי), עם תשואה שלילית של 0.45%–. במחצית הראשונה של השנה הגיעה קרן ההשתלמות של אנליסט (השתלמות כללי) למקום האחרון, עם תשואה של 0.38%. ביוני רשמה אנליסט תשואה חיובית של 0.05%, שממקמת אותה במקום השישי בטבלה לאותו החודש.

 

 

 

מנהל ההשקעות הראשי של הלמן־אלדובי אמיר גיל ציין כי "יוני היה המשך של מה שראינו בחודשים האחרונים. השווקים הם סלקטיביים ביותר - במיוחד בשקי המניות. בסך הכל הרמות של המניות נשמרות לאורך זמן, למרות תוצאות טובות של החברות. תנאי השוק עדיין טובים לשוקי המניות. אפשר לתלות זאת ברעש שמסביב, ובאופן ספציפי יותר - במלחמות הסחר העולמיות. אבל יכול להיות שהשווקים נעצרו, והמשקיעים רוצים לראות מה יקרה בשנה הבאה. השיפור ברווחיות החברות נבע מהקלות המס וגם מנושא ההזרמות הפיסקאליות, והוא אמור למצות את עצמו".

 

הוא ציין כי להערכת הלמן־אלדובי, "השווקים במעין עמדת המתנה לראות להיכן ממשיכים מכאן. לדעתי, אם נושא הריבית יימשך - הוא יתחיל להשפיע יותר. צריך לשים לב שעם עליית הריבית, הבנק הפדרלי מצמצם את המאזן; ועם ההצטרפות הצפויה של הבנק המרכזי של אירופה לסיום ההקלות הכמותיות, הנזילות בשווקים תקטן משמעותית".

 

סמנכ"ל ההשקעות באלטשולר שחם דני ירדני הסביר מדוע ירדו התשואות של קרנות ההשתלמות של בית ההשקעות ביוני ובמחצית הראשונה. "ראינו שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ מעלה הילוך בנושא מלחמות הסחר. מהכיוון הזה אנחנו נפגענו. יש לנו חשיפה מסוימת למזרח הרחוק וגם לאירופה. יכול להיות שהיא גבוהה יותר מזו של אחרים".

 

לדברי ירדני "האג"ח הקונצרניות, שבהן נפתחו מרווחים גם בארץ וגם בחו"ל, עדיין לא מספיק אטרקטיביות. אנו במרווחים נמוכים מאוד. במניות אנחנו בחשיפה דומה למה שהיינו - אנחנו ממוקדים יותר בארה"ב, עם חשיפות מסוימות למזרח הרחוק ואירופה".

 

האם האג"ח של החברות האמריקאיות בארץ מעניינות? "הירידות באג"ח האמריקאיות שהונפקו בישראל היו רק במקרים ספציפיים. אם עושים אנליזה לכל חברה וחברה, רואים שזה לא קרה סתם. אנחנו חושבים שהמחירים של האג"ח האמריקאיות אטרקטיביים מספיק. בנוגע לשוק המניות הישראלי בסקטור הבנקאות, אנחנו בעלי עניין בהרבה מאוד מהבנקים. אנחנו חושבים שהם אטרקטיביים, ועם מספרים מאוד טובים להשקעה. בעולם אנחנו מושקעים בארה"ב – עם נתח מסוים בטכנולוגיה - וגם במזרח הרחוק וקצת באירופה".

 

אמיר גיל, מנהל ההשקעות הראשי של הלמן-אלדובי אמיר גיל, מנהל ההשקעות הראשי של הלמן-אלדובי צילום: עודד קרני

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x