יו"ר אינטרנט זהב עמי ברלב: "מכירת השליטה בבי־קום לאחים נוימן תקודם בכל הכוח"
ממצגת, שהוצגה באספת מחזיקי האג"ח, עולה כי היא תוכל לשרת חוב של 820 מיליון שקל למחזיקי האג"ח רק עד מרץ 2020. אך מסתמן כי אינטרנט זהב מעוניינת להסדיר את כולו באמצעות מכירת השליטה (64.8%) בחברה־הבת בי־קום, שמחזיקה בשליטה בבזק, לצחי וחן נוימן
"אם אתם חושבים שהיתה כאן עסקה בשלה, אתם טועים. היו דברים מהותיים מאוד, שאי־אפשר לסגור עסקה בלעדיהם. מבחינתנו, היא עדיין על הפרק, וההנחיה היא לקדם את עסקת נוימן בכל הכוח", כך אמר אתמול יו"ר אינטרנט זהב עמי ברלב באסיפת מחזיקי האג"ח של החברה במשרדי יורוקום בתל אביב.
- הפודקאסט של טלי חן: כשהמקרר ידווח מתי הוא עומד להתקלקל
- מתקפת סייבר היא לא שאלה של אם, אלא מתי. האם העסק שלך יידע להתמודד ביום שאחרי?
- השווי הנכסי של אינטרנט זהב נע בין שלילי לזניח
האסיפה זומנה לבקשת הנאמן יוסי רזניק, כשברקע ירידה במניית החברה־הנכדה בזק, שגרמה לכך שהשווי הנכסי הנקי של אינטרנט זהב מתקרב לאפס.
במצגת שפורסמה לקראת האספה טענה הנהלת אינטרנט זהב, שיש לחברה יכולת לשרת את החוב תחת הנחות לחץ עד מרץ 2020. הנחות אלה מבוססות על תרחיש קיצון, שבמסגרתו אינטרנט זהב לא תמחזר את החוב, לא תקבל דיבידנד מבי־קום, האופציות לא ימומשו ומניות בי־קום לא יימכרו.
לגבי יכולתה של אינטרנט זהב למחזר את חובה למחזיקי האג"ח, לא ניסה המנכ"ל דורון תורג'מן להשלות את המחזיקים: "האג"ח שלנו נסחרות בתשואה של 7.6%, שאינה מאפשרת מיחזור חוב, וזאת תשואה שבעקבותיה ברור לי למה אתם כאן עם שאלות".
החוב הפיננסי של אינטרנט זהב מסתכם ב־820 מיליון שקל, ומנגד יש לה מזומנים בהיקף 245 מיליון שקל. לפיכך, החוב נטו הוא 575 מיליון שקל. בהנהלה מקווים שיתרת המזומנים תגדל — אם באמצעות מימוש האופציות שיש למשקיעים, שעשויות להזרים לקופה 48 מיליון שקל, ואם כתוצאה ממכירת 14.8% ממניות בי־קום, ששווי השוק שלהן עומד כרגע על כ־130 מיליון שקל. כך או אחרת, ניכר שבאינטרנט זהב מעוניינים להסדיר את החוב באופן מוחלט באמצעות מכירת השליטה בחברה־הבת בי־קום, שמחזיקה בשליטה בבזק.
מחזיקי האג"ח שנכחו באספה תקפו את המנהלים המיוחדים של יורוקום תקשורת מטעם הבנקים, על כך שניסו לטרפד את הנפקת מניות אינטרנט זהב, ומנגד הביעו הערכה להנהלה, שיזמה ודחפה להשלמת גיוס ההון, שהזרים לקופת אינטרנט זהב 100 מיליון שקל.
"אנחנו רואים בבנקים ובנציגיהם בדירקטוריון אחראים לכך שהעסקה למכירת בי־קום לאחים צחי וחן נוימן לא יצאה לפועל", אמר אחד המחזיקים הפרטיים, שביקש מההנהלה להעביר את המסר לדירקטוריון.
ועל כך השיב היו"ר ברלב כי "נושא שירות החוב הוא הכי חשוב, מבחינתנו. אנחנו רואים חשיבות בעסקת נוימן ובקידומה, אבל לא יכולים להתעלם מנושאים מהותיים, שאף לא אחד מכם היה חותם על עסקה בלי שיבואו על פתרונם". ברלב ותורג'מן לא סיפקו פרטים על העסקה, אולם ציינו שהצעת הנוימנים לא היתה בשלה, וכי כדי לסגור עסקה צריכים להביא בחשבון גם את ההיתכנות להשלמתה, לרבות היכולת לקבל היתר שליטה בבזק והאיתנות הפיננסית הנדרשת לביצועה.
מחזיקי האג"ח הדגישו באספה את האחריות שהם מייחסים לדירקטורים, ובתגובה חשף תורג'מן כי "כשבזק קיבלה החלטה להוריד את מדיניות חלוקת הדיבידנד ל־70%, אני הצבעתי בעד. זאת למרות היותי מנכ"ל אינטרנט זהב ובי־קום, כי אחרת דירוג האשראי של בזק היה יורד".
תורג'מן אמר שהבעיות של אינטרנט זהב החלו ב־20 ביוני אשתקד, כשנפתחה החקירה הגלויה בעניין בזק. "זה לא קל למצוא את עצמך יום אחד עם בעל שליטה בבעיה — ועם נכס בסיס בבעיה".
אחד המחזיקים ציין כי שווי השוק של מניות בי־קום שבידי אינטרנט זהב עומד על כ־545 מיליון שקל, בעוד שוויין בספרי החברה עומד על 847 מיליון שקל. תורג'מן אמר כי אין לו אינדיקציות לירידת שווי, אלא להפך, דווקא השווי בשתי ההצעות שהוגשו לרכישת מניות בי־קום מצביעות על כך ששוויין אף גבוה יותר מהערך בספרים.
ביחס לדיבידנדים הצפויים מבי־קום, הסתמך תורג'מן על הערכות בדו"ח הדירוג של מידרוג מיוני השנה, ולפיו תקבולי הדיבידנד מהחברה־הבת יסתכמו ב־60 מיליון שקל בשנה. אך הסבירות לחלוקה, לדעת מידרוג, היא בינונית.
אולם תורג'מן, המכהן גם כמנכ"ל בי־קום, הבהיר כי "לא תתבצע חלוקה בבי־קום בלי שחברת הדירוג תאשרר את הדירוג ותקבע שהחלוקה לא תפגע בדירוג האשראי".