בלעדי לכלכליסט
בעלי האג"ח באינטרנט זהב דורשים להיענות להצעת הרכישה של האחים נוימן
נאמן האג"ח יוסי רזניק הגיע אתמול לפגישה עם דירקטוריון אינטרנט זהב והודיע כי אם לא יעשו הכל כדי למכור במהירות את מניות בי־קום, ואם המחזיקים לא יקבלו החזר מלא על החוב בשל החמצת המכירה, הדירקטורים יהיו חשופים לתביעות אישיות
לחצו כאן לעמוד הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
מחזיקי האג"ח של אינטרנט זהב מפעילים מכבש לחצים על דירקטוריון החברה למכור את מניותיה בבי־קום, המחזיקה בשליטה בחברת בזק. ל"כלכליסט" נודע כי נאמן האג"ח יוסי רזניק הגיע אתמול לפגישה עם דירקטוריון אינטרנט זהב והודיע כי מחזיקי האג"ח שלה דורשים להיענות להצעתם של האחים נוימן ולמכור להם את השליטה (52%) בבי־קום. המחזיקים הגדולים באג"ח הלא מובטחות של אינטרנט זהב הם ילין לפידות, איילים, הראל ומגדל שוקי הון. עוד נודע ל"כלכליסט" נודע כי ארבעת הדירקטורים מטעם הבנקים, שנכחו בישיבת הדירקטוריון, הביעו תמיכה במכירה איטית ומבוקרת של מניות בי־קום, ולא מכירה מהירה וחפוזה, מה שעומד בניגוד לעמדת מחזיקי האג"ח. אם עמדה זו תובא למבחן הרי שמחזיקי האג"ח צפויים לפנות לבית המשפט לקבל סעד למכירה.
- מחזיקי האג"ח באינטרנט זהב: "שהדירקטורים לא ינסו לבצע זעזועים בהנהלה"
- נחתמה פשרה בסכסוך על בזק: אינטרנט זהב תחל בהליך מכירת השליטה
- אינטרנט זהב: "העסקה עם האחים נוימן היא האיכותית ביותר ביחס לתנאי השוק"
כזכור, הציעו האחים חן וצחי נוימן לרכוש את השליטה בבי־קום מידיה של אינטרנט זהב (שמחזיקה ב־65% מהחברה־הבת) תמורת 730 מיליון שקל. דירקטוריון בי־קום נטה לקבל את ההצעה, אבל אז נכנסו לתמונה הבנקים הנושים של קבוצת יורוקום שנשלטה בידי שאול אלוביץ' והגיעה לפשיטת רגל כשהוחלט על פירוקה לבקשת הבנקים הפועלים דיסקונט ולאומי שלהם חבה יורוקום תקשורת 960 מיליון שקל. הבנקים פנו לבית המשפט וביקשו צו מניעה נגד מכירת מניות בי־קום לאחים נוימן.
כפשרה בין דורון תורג'מן, מנכ"ל אינטרנט זהב ובי־קום, לבין המנהלים המיוחדים ביורוקום, הוחלט שאינטרנט זהב תקיים הליך מסודר ותחרותי למכירת מניותיה בבי־קום. לשם כך, אינטרנט זהב תשכור שני בנקי השקעות שינסו לאתר רוכשים במשך שלושה חודשים. בפרק זמן זה לא יקדמו המנהלים המיוחדים מכירה של השליטה בקומה למעלה, אינטרנט זהב. עוד קבעה הפשרה כי ימונו ארבעה דירקטורים באינטרנט זהב מטעמם של הבנקים – אילן כהן, יובל ברונשטיין, יהל שחר וגלעד שר. ארבעת הדירקטורים נכחו אתמול בפגישה עם נציגי האג"ח. אלה הבהירו להם כי אם לא יעשו הכל כדי למכור במהירות את החברה, ובמקרה שהמחזיקים לא יקבלו את מלוא ההחזר על החוב בשל החמצת המכירה, חשופים הצדדים לתביעות מצד המחזיקים. עצם הופעת הנציגים של המחזיקים בישיבת הדירקטוריון היא חריגה.
מחזיקי האג"ח אמורים להתכנס לראשונה מחרתיים לאסיפה שבה יחליטו על הצעדים שלהם לאור השווי הנכסי השלילי שאליו הגיעה החברה ואשר מעמיד בספק את יכולת הפירעון שלה. אינטרנט זהב גייסה ביוני 100 מיליון שקל בהנפקת מניות, זאת בצל חשש כי קופת המזומנים שלה לא תספיק לפירעון חוב של 800 מיליון שקל העומד כלפי מחזיקי שתי סדרות האג"ח (ג' וד'). הבנקים הנושים של יורוקום הזרימו 54 מיליון שקל מההנפקה, והזרמה זו עומדת לזכותם במבחן המשפטי בעמדתם לדחות את המכירה כדי להשיג אפסייד למניה.
מניית בזק יורדת ברציפות בשבועות האחרונים לאור מכירות של שחקנים זרים שמאוכזבים משינוי מדיניות הדיבידנד של החברה. על פניו, החלטתם של תורג'מן והדירקטוריון, שלא כלל עדיין את נציגי הבנקים, לבצע את העסקה עם האחים נוימן היתה תקינה ולמעשה מעניקה להם חסינות בפני תביעה עתידית. הבעיה מבחינתם, לדברי מחזיקי האג"ח, היא בפשרה שאליה הגיעו עם הבנקים ואשר עלולה בטווח של שלושה החודשים שבהם ינסו למכור את החברה, להביא הצעות נמוכות בהרבה שלא יספיקו להחזר החוב למחזיקים. "הפשרה היתה טעות גדולה", אמר אחד המחזיקים. עם זאת בפגישה עם נאמן האג"ח הבהירו הדירקטורים כי הם עושים הכל למכירה מהירה של המניות. הדירקטורים מטעם הבנקים גם הרגיעו את המחזיקים מאחד החששות הגדולים שלהם — הדחה אפשרית של תורג'מן ושל היו"ר עמי ברלב, שמובילים את המכירה ומצדדים בה.
"יש כאן מצב הזוי", אמר מנהל באחד באחד הגופים שמחזיקים באג"ח, "אני לא זוכר מצב כזה. הדירקטוריון והמנכ"ל רצו את המכירה אבל היא לא התבצעה. אם הבנקים כל כך גיבורים, שייתנו לנו ביטחונות על החוב שלנו. יש לנו אפשרות לפדיון מלא של החוב ובא צד ג' ודוחה את הפתרון. מי ייקח את האחריות בעוד שלושה חודשים כשלחברה לא יהיה כסף לשלם למחזיקים, השופט איתן אורנשטיין או הבנקים"?