$
שוק ההון

הסכסוך בתחנת הכוח דוראד: הקבלן האמריקאי יפצה את עמוס לוזון ב־12.8 מיליון דולר

בקבוצת לוזון האשימו את הקבלן המבצע, חברת ווד גרופ, כי ניפח עלויות בפרויקט ההקמה של תחנת הכוח. הבוררות בלונדון קבעה כי ביטול הפרויקט "היה לא מוצדק ונעשה שלא כדין", והסכום שנפסק עשוי לגדול

חזי שטרנליכט 08:2905.07.18

פיצויים של 12.8 מיליון דולר נפסקו לטובת החברות שבשליטת עמוס לוזון - והיד עוד נטויה. מדובר בקרב משפטי מורכב, שמנהלות קבוצת לוזון וא. דורי בנייה שבבעלותה, מול קבלן המבצע את הקמת תחנת הכוח הפרטית דוראד. חברת א. דורי האשימה את הקבלן, חברת ווד גרופ האמריקאית (Wood Group), כי ניפח עלויות בפרויקט והעביר חלק מהעודפים לבעלים אחרים במיזם.

הפסיקה ניתנה בפסק דין חלקי בבוררות בלונדון, והסכום עשוי לגדול, לפי ההערכות בשוק, לקרוב ל־20 מיליון דולר. זאת לאחר שייפסקו ההוצאות המשפטיות ויוספו הריביות והצמדות.

לוזון. סכסוך מימי הבעלים הקודמים לוזון. סכסוך מימי הבעלים הקודמים צילום: דנה קופל

 

סכום הפיצוי שנקבע ללוזון אמור לשאת ריבית ליבור בתוספת 5% מתחילת 2015. קבלן ההקמה יידרש להשיב את ערבות הביצוע, כ־6.2 מיליון דולר, שהועמדה לפרויקט.

לפי קבוצת לוזון, הבוררות דחתה תביעה נגדית של קבלן הביצוע, אך פסקה לטובתו פיצוי של כחצי מיליון דולר. נקבע כי ביטול הפרויקט על ידיו וסילוק ידן של החברות מהמיזם "היו לא מוצדקים ונעשו שלא כדין".

קבוצת לוזון הודיעה למשקיעים כי למיטב ידיעתה, 29.5 מיליון דולר מוחזקים בבנק במסגרת צו עיקול שהוצא לטובת ההליך.

תחנת הכוח, הממוקמת באשקלון, מוחזקת על ידי דורי אנרגיה, שבה מחזיקה קבוצת לוזון בכ־50%. במחצית השנייה מחזיקה אלומי קפיטל, ויחד הם מחזיקים ב־18.75% מהזכויות בדוראד. שאר השותפים בה הם משפחת אדלסבורג (18.75%), חברת קצא"א הממשלתית (37.5%) וזורלו הטורקית (25%).

הסכסוך הראשוני בדוראד פרץ ב־2015, כשגזית גלוב היתה בעלת השליטה בקבוצת דורי (לימים קבוצת לוזון). דורי אנרגיה טענה כי נרקמה קנוניה בין משפחת אדלסבורג לזורלו. לטענתה, הן רקמו חוזה קבלנות מנופח עבור ווד גרופ, וזו העבירה לידיהן את הכספים העודפים שקיבלה מבעלי דוראד.


לפני כשלושה חודשים דחה בית המשפט המחוזי בתל אביב את בקשתו של לוזון, להמתין בתשלום לקבלני משנה עד שהבוררות בלונדון תסתיים. לוזון חויב לשלם לקבלן המשנה בפרויקט, חברת נתיבים, 6 מיליון שקל.

השופטת איריס לושי־עבודי קבעה אז כי הפרשנות שהציגה א. דורי, שלפיה אין היא חייבת לשלם לנתיבים כספים כל עוד מזמין העבודות בפרויקט לא משלם לה אותם - אף שאין מחלוקת בדבר איכות או היקף העבודות שביצעה - לא עומדת בקנה אחד עם הגישה המשפטית העקרונית.

חברת דורי יוצגה בידי עוה"ד אלי כהן וניר קידר ממשרד גורניצקי ושות'.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x