שוברים את הכלים: מחזיקי האג"ח של אפריקה דורשים לחלט 100 מיליון שקל שהפקיד בן משה
המחזיקים טוענים שבן משה הודיע לאפריקה ישראל כי הסדר החוב לא ייצא לפועל - כל עוד לא יבוטלו השומות שהטילה רשות המסים על החברה בינואר 2018; בן משה: הבקשה מופרכת
מחזיקי האג"ח של אפריקה ישראל שוברים את הכלים והערב (ב') הביאו לפיצוץ של הסדר החוב עם מוטי בן משה כשפנו לבית המשפט המחוזי וביקשו לחלט 100 מיליון שקל שהפקיד בן משה בהסדר החוב לצורך רכישת החברה.
- עסקת אפריקה ישראל-בן משה נסגרה סופית; רשות המסים תקבל 70 מיליון שקל במזומן
- "בן־משה ידע על חבויות המס של אפריקה לפני הרכישה"
- ספירת הקולות הסתיימה: בן-משה ירכוש את אפריקה ישראל תמורת 2.37 מיליארד שקל
המחזיקים טוענים כי בעוד בן משה התחייב לרכוש את החברה "AS IS", הרי שהוא הודיע לחברה כי "אין הסדר" כל עוד לא יבוטלו השומות שהטילה רשות המסים על החברה בינואר 2018. יצוין כי בשבועות האחרונים נראה היה שהנושא מוסדר והמחזיקים העניקו לבן משה הנחה של 50 מיליון שקל בהסדר, בעוד שהחברה הגיעה לה סכמות עם רשויות המס על תשלום של 70 מיליון שקל במקום 245 מיליון שומה מקורית. אבל ההסכמות עם רשות המיסים לא הגיעו להסדרה סופית לאור מחלוקות על אופן התשלום בין בין משה לרשות המיסים.
"כבר לפני חמישה חודשים הוגשה הבקשה לאישור ההסדר, אבל עד היום לא הושלם הסדר הנושים, וזאת לאור התנהלותה של הרוכשת אשר עושה ככל שלאל ידה כדי לסרבל ולעכב את ההסדר, על מנת לשפר את מצבה ואת הצעתה, על חשבון מחזיקי האג"ח ותוך גרימת נזק כבד למחזיקי האג"ח שמזה שנתיים לא קיבלו ולו שקל אחד מתוך החוב כלפיהם העומד על 3 מיליארד דולר", מאשימים הנאמנים ונציגות האג"ח באמצעות עורכי הדין גיא גיסין ואופיר נאור, את בן משה. "התנהלות זו מסבה נזק רב גם לחברה וגם לחברות הבנות שלה שנמצאות באזור הדמדומים שבין בעל שליטה חדש לכאורה לבין פירוק".
עוד מאשימים הנאמנים והנציגות כי "התנהלותה המזיקה של קבוצת בן משה הביאה לסיכולה של הצעת הסדר חלופית בחברה והעמדת המחזיקים בפני שוקת שבורת. לאור התנהלותה של הרוכשת לפיו בנסיבות העניין היא לא עומדת מאחורי הסדר הנושים שהוצע מטעמה ונסוגה מהצעתה".
50 מיליון שקל מהפקדון הם מחברת אקסטרה הפרטית של בן משה באמצעותה הוא רוכש את אפריקה השקעות, 40 מיליון שקל הם התחיבות של אלון רבוע כחול שבבעלות בן משה שאמורה היתה לקנות את השליטה באפריקה נכסים, ו-10 מיליון שקל פקדות של חברת תחנות הדלק דור אלון.
100 מיליון שקל הם סכום גבוה והשופט איתן אורנשטיין יצטרך להחליט אם לאפשר למחזיקים לחלט את הסכום מבן משה, או לנסות להחזיר אותם לשולחן המו"מ בהסדר שנמשך כבר שנתיים. לאפריקה חוב של 3 מיליארד שקל למחזיקים.
בן משה הגיב לבאי כח הנאמנים במכתב אגרסיבי שבו תקף את הנאמן וטען כי הוא "פועל באופן פסול, חסר אחריות ומזיק, שמחבל בקידום ההסדר, ממניעים בלתי ברורים. הנאמן אף מנסה להציג תמונה הפוכה למציאות, כאילו אנחנו מעכבים את הליך ההסדר ופועלים בצורה פסולה. מי שאחראי לעיכוב ודחייה מזיקה של ההסדר הם הנאמנים שדחו ביוזמתם הצבעה על האישור ביום ראשון שעבר בטענה שחייב להיות הסכם מפורט עם רשות המיסים".
בסביבתו של בן משה טוענים עוד כי "הבקשה לחילוט פקדונות מופרכת. לנאמן אין עילה לחילוט. אין שום שינוי בעסקה. הנאמן גרם לעיכוב ולכך שעלינו להמתין לרשות המסים. הנאמן גם גרם לכך שלרשות המסים אין דד ליין והתהליך נמשך . בפועל נראה שלמרות ההתנהגות המזיקה של הנאמן ניתן לסגור עניין עוד השבוע.
"הסכמות עם רשות המסים הושגו מזמן. נותר לסכם נושאי מס והנאמן בחר לא לבוא לישיבה עם רשות המסים שנערכה אתמול, לכן ברור שהבקשה של הנאמן מיותרת , קנטרנית ונועדה לכאורה לאתגר את הרוכשת. אם הנאמנים היו מקבלים את עמדתנו, ומקבלים את המלצתו של ביהמ"ש, הרי סביר שבית המשפט היה כופה כאן לוחות זמנים".