אנטרה הונפקה בנאסד"ק בניסיון הרביעי והמחיר נחתך ב־21%
החברה־הבת של די.אן.איי ביומדיקל מפתחת טיפול לתת־פעילות בלוטת יותרת התריס. גם ניאון תרפיוטיקס הונפקה בסוף השבוע וגייסה 100 מיליון דולר, אך גם היא צנחה ב־21%
חברת התרופות הישראלית אנטרה, שמפתחת תחליפים לתרופות בבליעה ולא בזריקה, הנפיקה בסוף השבוע בוול סטריט לפי שווי של 91 מיליון דולר. זו הפעם הרביעית שהחברה־הבת של די.אן.איי ביומדיקל סולושינס, שמחזיקה ב־27.5% ממנה ונסחרת בתל אביב, מנסה לבצע את ההנפקה. המסחר עצמו במניה לא היה חיובי, והיא נסגרה במחיר נמוך ב־21% ממחיר ההנפקה.
- אנטרה לא מתייאשת, הגישה תשקיף הנפקה רביעי לנאסד"ק
- כישלון חוזר: אנטרה שוב לא הצליחה להנפיק בנאסד"ק
- בפעם הרביעית: אנטרה ביו תנסה להנפיק בנאסד"ק לפי שווי של 114 מיליון דולר
אנטרה השלימה הליך תמחור (pricing) של הנפקה ראשונה לציבור (IPO) ורישום למסחר בנאסד"ק, בהיקף של 1.4 מיליון מניות ובמחיר של 8 דולרים למניה. בנוסף, היא הנפיקה 700 אלף אופציות במחיר מימוש של 8.4 דולרים למשך חמש שנים.
מדובר על הגבול התחתון לטווח שניתן להנפקה - בין 8 ל־11 דולר למניה. בסך הכל תמורת ההנפקה לאנטרה עומדת על 11.2 מיליון דולר - נמוך בהרבה מהתחזיות ומהניסיונות הקודמים של החברה לגייס כספים.
אנטרה מפתחת שתי תרופות הניתנות בבליעה, כתחליף להזרקה או עירוי. התרופה המובילה שלה היא מוצר למחלת היתום PHT - תת־פעילות של בלוטת יותרת התריס. התרופה השנייה מסייעת בהתמודדות עם המחלה המשפיעה על רמות הסידן בגוף, ואינה מאפשרת התאוששות ממחסור בסידן. הטיפולים המסורתיים בתופעה הם באמצעות מתן ויטמין D או סידן.
הפעם הראשונה שאנטרה ביקשה להנפיק היתה בפברואר 2014, אז דווח שהיא בדרך לגיוס של 5 מיליון דולר בנאסד"ק, לפי שווי של 22.5 מיליון דולר לפני הכסף, כך לפי ההודעה של החברה־האם אז. הפעם השנייה היתה ביולי 2015, אז ביקשה מפתחת התרופות הישראלית לגייס 30–50 מיליון דולר, לפי שווי של כ־150 מיליון דולר לפני הכסף, בהובלת מורגן סטנלי. באפריל 2017 קיימה החברה מגעים למיזוג עם השלד הבורסאי של אלקוברה, שנסחרה בנאסד"ק ונקלעה לקשיים בספטמבר 2016, כשדיווחה על הפסקת הניסוי בתרופת הדגל שלה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז במבוגרים (ADHD), מכיוון שתוצאות הניסוי לא הראו שינוי בעל מובהקות סטטיסטית לעומת תרופת הדמה.
הפעם השלישית היתה ביולי 2017, אז שוב הגישה אנטרה טיוטת תשקיף לרשות ני"ע האמריקאית (SEC). ההערכות אז היו כי הגיוס יהיה של 55 מיליון דולר. אך בינואר 2018 היא הודיעה כי ניסיון הגיוס כשל, וכי היא תבחן אפשרויות אחרות. ביולי 2017 ביצעה אנטרה גיוס פרטי של 7.5 מיליון דולר בהלוואה המירה למניות. את הגיוס הובילה קרן פונטיפקס, לצד משקיעים פרטיים, כמו מנכ"ל ומייסד קייט פארמה ד"ר אריה בלדגרין, מייסד קרן TPG דיוויד בונדרמן, ושותפו של בלדגרין בקרן ההשקעות Two River ג'וש קזאם.
אנטרה ביו הוקמה ב־2010 בידי פיליפ שוורץ, בשיתוף עם אורמד, חברה ישראלית נוספת העוסקת בפיתוח אינסולין בבליעה; ועם די.אן.איי ביומד. שוורץ כיהן גם כמנכ"ל החברה מיולי 2007 עד יוני 2011.
בראש די.אן.איי ביומד עומד היו"ר זאב ברונפלד, שכיהן בעבר כיו"ר פרוטליקס. ברונפלד אף מחזיק ב־13% ממניות די.אן.איי. מנכ"ל די.אן.איי ביומד סולושינס הנוכחי הוא יונתן מלכה. בין המחזיקים במניות אנטרה ביו, מלבד די.אן.איי, נמצאים גם קרן סנטיליון, פיליפ שוורץ ומשקיעים פרטיים נוספים.
חברה ביומד ישראלית נוספת שהנפיקה השבוע בנאסד"ק היא ניאון תרפיוטיקס, מחברות הפרוטפוליו של כלל ביוטכנולוגיה (כת"ב) שגייסה 100 מיליון דולר לפי שווי שוק של 450 מיליון דולר. ניאון הנפיקה 6.25 מיליון מניות במחיר של 16 דולר למניה. גם כאן בעלי מניות לא רוו נחת, כשמניית החברה צללה למחיר של 12.6 דולר - גם כן נמוך ב־21% ממחיר ההנפקה.