סגנה של סלינגר: מנסים למנוע מצב בו הדירקטוריון מיישר קו עם רצונו של בעל השליטה
עבד חסדיה השיב היום לביקורת שהופנתה בין היתר מצד פרופ' שמואל האוזר על הכוונה של רשות שוק ההון לאסור כהונת בעל שליטה בחברת ביטוח כיו"ר
רשות שוק ההון מגיבה לביקורת על התוכנית של הממונה דורית סלינגר לאסור על בעלי שליטה בחברות ביטוח לכהן כיו"ר דירקטוריון - ביקורת שהושמעה לאחרונה גם על ידי יו"ר רשות ני"ע לשעבר שמואל האוזר.
- רשות שוק ההון העניקה רישיון לחברת ביטוח דיגיטלית חדשה - Wesure
- יו"ר כלל ביטוח: "אילו הייתי מתעקש, היה נוצר כאוס מול משה טרי"
- יורם נוה, שמוגדר "איש פיקח ונחמד" ומנגד "לא ליגת־על", עוד עשוי להפתיע
בכנס רשות שוק ההון שהתקיים היום (ב') אמר סגנה של סלינגר, עבד חסדיה, כי "בעל שליטה לא יכהן כיו"ר? אין כאן ניסיון לדחוק בעלי שליטה החוצה. יש שונות בין החברות, חלקן מתנהלות נכון וחלקן לא. מצאנו מקרים שיש השפעה שלילית על דירקטוריון, הוא קובע סדר יום, מיישרים קו עם צרכים ורצונות של בעלי שליטה. יש כאן אחריות לכספי הציבור. 65% מהקצבה לפרישה תלויה בגוף המוסדי. הביטחון הסוציאלי הועבר בעיקר לגופים. פנסיית חובה. ולכן צריך שהסטנדרטים יהיו גבוהים".
עוד אמר חסדיה כי "במסגרת הפיקוח מראיינים דירקטורים לפני כניסה לתפקיד ואחרי כן. השיח הפורמלי לא תמיד בא לידי ביטוי. אנחנו מנסים למצוא איזון".
פרופ' אבי בן בסט שנכח בכנס הסכים "האם יש כאן איזון? כן. קשה להוכיח ניגודי עניינים. במשבר מניות הבנקים, לא ידעו כלום לפני כן. גם בעולם הרחב, היכן שיש חשש לניגוד עניינים הייתה התערבות מינהלית. יש פערי רגולציה. הגיע הזמן לייצר זאת עם רשות רגולטורית אחת. אם בעל שליטה לא יכול לכהן כיו"ר בבנק, לא יכול להיות שזה לא רלוונטי לכל הגופים הפיננסיים".