$
בורסת ת"א

מנכ"ל בנק אגוד ישראל טראו פורש מהתפקיד

דירקטוריון אגוד החליט, "בהסכמה עם המנכ"ל", על פרישתו של טראו - לאחר 5 שנים בתפקיד; מועד סיום כהונתו בפועל ייקבע בהמשך, לאחר איתור מחליף

רעות שפיגלמן 16:1219.06.18

מנכ"ל בנק אגודישראל טראו פורש מהתפקיד. כך מודיע היום הבנק (ג') בדיווח לבורסה. באגוד מציינים כי בישיבה שנערכה היום החליט דירקטוריון הבנק, בהסכמה עם טראו, על פרישתו מהתפקיד. "ביום 19 ביוני החליט דירקטוריון הבנק, בהסכמה עם מנכ"ל הבנק, מר ישראל טראו, כי מר טראו יחדל לכהן כמנכ"ל הבנק", נאמר בדיווח.

 

מועד סיום כהונתו של מר טראו בפועל ייקבע בהמשך, לאחר איתור מחליף. טראו ימשיך להיות מועסק על ידי הבנק גם לאחר סיום כהונתו בפועל, לצורך העברת חפיפה מסודרת של התפקיד. 

 

"דירקטוריון הבנק מבקש להביע הערכה רבה למר טראו על תרומתו הרבה לבנק ולקידום האסטרטגיה שלו בשנות כהונתו כמנכ"ל הבנק. בתקופת כהונתו כמנכ"ל, הוביל מר טראו שינוי אסטרטגי משמעותי בבנק שכלל העתקת המשקל לפעילות הקמעונאית בשילוב עם מהלכי התייעלות אשר השפיעו לחיוב על הרווחיות, התשואה והיעילות

התפעולית של הבנק", נאמר בהודעת הבנק.

 

טראו מכהן כמנכ"ל אגוד במשך 5 השנים האחרונות - הוא מונה לתפקיד בספטמבר 2013 במקומו של חיים פרייליכמן (שכיהן 7 שנים כמנכ"ל אגוד). לפני תפקידו הנוכחי כיהן טראו כמנכ"ל בנק אוצר החייל מקבוצת הבנק הבינלאומי וכסמנכ"ל בבינלאומי.  

 

 

ישראל טראו ישראל טראו צילום: אוראל כהן

 

לדעת גורמים בשוק ובמערכת הבנקאים, ההחלטה של דירקטוריון אגוד על סיום תפקידו של טראו היתה צפויה, בין היתר, לנוכח תמיכתו של המנכ"ל בהמשך תפקודו של אגוד כבנק עצמאי, בניגוד לעמדת בעלי השליטה שפעלו למכירת הבנק למזרחי טפחות - עסקה שלא אושרה על ידי רשות ההגבלים. טראו אף הציג את עמדתו בדיונים עם הרשות, צעד שלא התקבל באהדה בקרב בעלי השליטה.

 

 

בהנחה סבירה שהערעור שיוגש על החלטת רשות ההגבלים לא ייתקבל ואגוד ימשיך לפעול כבנק עצמאי, הוא יהיה חייב לבצע התייעלות מקיפה (הבנקים מיישמים בשנתיים האחרונות מהלכי התייעלות רב שנתיים בהוראת המפקחת על הבנקים חדוה בר). נראה שבעלי השליטה מעדיפים מנהל אחר שיוביל מהלך התייעלות שכזה.

 

אגוד הוא אחד הבנקים הפחות יעילים במערכת הבנקאית, בין היתר על רקע מנגנוני השכר הנהוגים בו - שכר עובדי אגוד צמוד למנגנון הטייס האוטומטי  מתוקף הצמדה של הסכם השכר לזה של עובדי בנק לאומי. אלא שלאומי מציג ביצועים משופרים בהרבה ביחס לבנק אגוד ולכן הוצאות השכר שרק גדלות במשך הזמן מכבידות על הבנק. אגוד סיים את 2017 עם תשואה על ההון של 5.8% ואת הרבעון הראשון השנה עם תשואה על 6.3% - תשואות נמוכות בהשוואה לבנקים אחרים.

 

בעיה מהותית נוספת באגוד נוגעת לכך שהוא פועל ללא מערכת מחשוב עצמאית משלו - אגוד צורך שירותי מחשוב מבנק לאומי לפי הסכם שצפוי להסתיים במחצית 2021. עלות הקמה של מערכת מחשוב עצמאית מוערכת ב-1.75-1.5 מיליארד שקל, הוצאה כבדה מאד עבור אגוד, שהונו העצמי מסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל בסך הכול. בבנק צפויים לבחון אפשרויות נוספות בהקשר זה. אפשרות אחת היא התארחות של מערכת המחשוב של בנק מזרחי טפחות ואפשרות נוספת היא קבלת חלק מהשירותים מלשכת מחשוב ממשלתית (שמיועדת לשרת בנקים דיגיטאליים חדשים) ככל שזו תקום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x