$
שוק ההון

משפחת ברונפמן משקיעה 30 מיליון דולר בפתרונות סייבר של אלביט מערכות

החברה הבת של אלביט מערכות, סייברביט, הודיעה על קבלת השקעה של ההשקעות קרן קלארידג' ישראל; החברה פיתחה סימולטור שמכשיר מומחי סייבר, והקימה בשנה שחלפה עשרות מרכזי אימון המבוססים עליו

חזי שטרנליכט 12:3704.06.18

חברה בת של אלביט מערכות, העוסקת בתחום אבטחת הסייבר לרשתות מחשבים הודיעה היום (ב') על קבלת השקעה של קרן ההשקעות קלארידג' ישראל, זרוע השקעות של המיליארדר סטיבן ברונפמן וענקית פנסיה קנדית, בהיקף של 30 מיליון דולר. החברה הבת, סייברביט, ציינה כי ההשקעה מיועדת להצמיח את מוצר אימון הסייבר שלה.

קלארידג' ישראל היא שותפות בין גוף ההשקעות המוסדיות הצפון אמריקאי CDPQ, המנהל השקעות עבור כספים פנסיוניים מקוויבק שבקנדה בהיקף כולל של כ-270 מיליארד דולר, לבין חברת קלארידג' של משפחת סטיבן ברונפמן. בעקבות ההשקעה, יצטרף עודד טל, שותף מנהל בקלארידג' ישראל, למועצת המנהלים של סייברביט.

בצלאל מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות בצלאל מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות צילום: אוראל כהן

 

סייברביט פיתחה סימולטור שמכשיר מומחי סייבר. לפי החברה קיים היום מחסור גדל והולך במומחי סייבר, תחום שצפוי לספק 3.5 מיליון משרות חדשות ברחבי העולם עד 2021.

 

לפי החברה, המחסור בכוח האדם מחריף עוד יותר את בעיית עומסי העבודה בארגוני אבטחת מידע. במהלך השנה שחלפה הקימה סייברביט למעלה מ-30 כיתות ועשרות מרכזי אימון המבוססים על מאמן הסייבר של החברה. סייברביט מציעה גם מוצרים נילווים למאמן שלה, שכוללים אוטומציה בניהול הגנה על מתקפות סייבר.

 

סימולטור הסייבר של סייברביט סימולטור הסייבר של סייברביט

 

 

בדצמבר 2017 פורסם ב"כלכליסט" כי סייברביט סיפקה לממשלת אתיופיה תוכנת ריגול מתוחכמת ששימשה אותה לריגול אחר עיתונאים ומתנגדי משטר. הפרשה נחשפה בדו"ח של ארגון Citizen Lab באוניברסיטת טורונטו. לפי הדו"ח, תוכנת הריגול שמכרה סייברביט לאתיופיה, PC Surveillance System (או בקיצור PSS), אפשרה לממשלה האתיופית לעקוב אחר פעילים למען זכויות בני האורומו. בנוסף, הדו"ח חושף רשימת לקוחות פוטנציאליים של סייברביט כמו צבא תאילנד ושירות הביטחון הלאומי של אוזבקיסטן.

 

בשבוע שעבר דיווחה אלביט מערכות על התוצאות הכספיות לרבעון הראשון, שמהן עלה כי רשמה גידול של 13.8% בהיקף צבר ההזמנות שלה בתוך שנה. זה הסתכם בכ-8.05 מיליארד דולר - עלייה של כמיליארד דולר בתקופה. בסוף 2017 הסתכם צבר ההזמנות של החברה בכ-7.6 מיליארד דולר.

 

אלביט מערכות הכירה ברבעון הראשון בתקן חשבונאי חדש שמשפיע על המכירות שלה. יחד עם השפעת שער הדולר שהיתה חיובית מבחינת החברה ברבעון הראשון, הסתכמו המכירות בכ-818.5 מיליון דולר – עלייה של כ-9.3% ביחס לרבעון המקביל. הרווח התפעולי במונחי Non-Gaap עמד על כ-69.4 מיליון דולר, עליה של כ-5.9% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי Non-Gaap המיוחס לבעלי המניות עלה בכ-6.1% והסתכם בכ-54.9 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x