כיל השלימה גיוס של 600 מיליון דולר באג"ח ל-20 שנה
השלמת הגיוס נועדה לממן בחלקה הגדול פירעון של אג"ח שעומדות לפירעון ב-2024. הריבית בגיוס עומדת על 6.375% לאחר ביקושי יתר להנפקה בהיקף של מיליארד דולר
חברת המחצבים מים המלח השלימה הנפקה של אגרות חוב בהיקף של 600 מיליון דולרים שנועדה לממן פירעון במזומן של אג"ח שעומדות פירעון בשנת 2024. הסכום שגויס לא יפרע את מלוא החוב שעתיד להיפרע בעוד 6 שנים, ולכן חלק מהסדרה שאמורה להיות מוחלפת תיוותר על כנה. עם זאת, בחברה מביעים שביעות רצון מהשיעור הגבוה של השתתפות המוסדיים בהזמנת האגרות החדשות.
- כיל יוצאת למהלך מחזור חוב בהיקף של 800 מיליון דולר
- כך תרמה שביתת העובדים לבונוס של מנהלי כיל
- מחירי האשלג העולים הזניקו גם את התוצאות של כיל
אגרות החוב החדשות הינן לתקופה של 20 שנה והן תיפרענה בשנת 2038. הריבית שנסגרה עומדת על 6.375% ובכיל מביעים מכך שביעות רצון רבה, שכן נרשמו ביקושי יתר להנפקה בהיקף של מיליארד דולר. הריבית המקסימלית החלה עם פתיחת המכרז ב-6.5% וירדה לרמה של כ-320 נקודות בסיס מעל אג"ח של ממשלת ארה"ב לתקופה דומה.
כיל הציעה למחזיקי אגרות החוב שפרעונן בשנת 2024 לפרוע את כל הסדרה בהיקף כספי כולל של כ-800 מיליון דולר. ההיענות היתה לכ-600 מיליון דולר, אך בסביבת החברה רואים בשיעור ההיענות הצלחה רבה. לפי ההערכות בוול סטריט, בשל העובדה שקרנות השקעה רבות שמחויבות להחזיק באג"ח הנוכחיות לשנת 2024, מחויבות להחזיק בהן עד לפירעונן, הציפיות היו להיענות שנעה בין 40 ל-50% מסך הסדרה. בפועל הגיע השיעור לכ-75%.
ההערכות הן כי המוסדיים הישראלים הזמינו כ-40% מהסחורה והיתרה על ידי גופי השקעות מרחבי העולם, מארה"ב, אירופה ואסיה. בין הגופים המוסדיים מהארץ שרכשו את אגרות החוב היו כלל ביטוח, מנורה, ילין לפידות, מיטב דש ואחרים. בין הגופים הזרים היו ענקיות כמו מטלייף, קבוצת אשמור הבריטית, וולינגטון מנג'מנט, בנקים גדולים ועוד.
יחסי המינוף של כיל שירדו בעקבות סדרה של מהלכים פיננסים שביצעה החברה ברבעונים האחרונים, ובהם מכירת חטיבת עסקי בטיחות האש, יישארו באותה רמה בעקבות הנפקת האג"ח. כמו כן, הריבית הממוצעת על החוב צפויה לטפס. אך משך החוב כתוצאה מהמהלך יתארך, והחברה ניצלה חלון הזדמנויות שנובע מכך שהשטחת עקום התשואות לאחרונה מייצרת אטרקטיביות לריביות ארוכות טווח על פני גיוסים בריביות לטווחים קצרים יותר.
השלמת ההנפקה תבוצע ב-31 במאי הקרוב. אגרות החוב יירשמו במערכת המסחר "רצף-מוסדיים" של הבורסה התל אביבית המאפשרת לגופים המוסדיים לסחור בהן בינם לבין עצמם בלבד.