HSBC: ביצענו את העברת הכספים הבנקאית הראשונה בבלוקצ'יין
הבנק הגדול באירופה והבנק ההולנדי ING ביצעו העברת כספים בבלוקצ'יין עבור קבוצת קרגיל. ראש מחלקת חדשנות ב-HSBC: "המשמעות היא העברות פיננסיות פשוטות יותר, מהירות יותר ובטוחות יותר"
הבנק הבריטי HSBC הודיע הבוקר (ב') כי ביצע את ההעברה הפיננסית הראשונה אי פעם באמצעות טכנולוגיית הבלוקצ'יין. הבנק הגדול באירופה והבנק ההולנדי ING העבירו בהצלחה העברה של כספים עבור קרגיל (Cargill), ענקית המזון והחקלאות מארה"ב.
- פייסבוק הקימה צוות לחקר טכנולוגיות בלוקצ'יין
- בלוקצ'יין במכונית: רנו, ב.מ.וו וג'נרל מוטורס כבר בדרך
- "ההמצאה הגדולה ביותר מאז המכולות": האם הבלוקצ'יין תחולל מהפכה בתחום הספנות?
השימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין במערכת הבנקאית צפוי להפחית מהותית את הסרבול הכרוך בהעברות כספים בנקאיות. השינוי המהותי ביותר צפוי בבנקאות המסחרית, ובחלופה הבטוחה שמציעה הטכנולוגיה לשיטה המסורבלת של האשראי הדוקומנטרי (בשמו המקובל מכתבי האשראי - letters of credit).
שיטת מכתבי האשראי היא כנראה הדרך המקובלת והבטוחה ביותר כיום להעברת כספים בין יצואנים ליבואנים. בשיטה זו, הבנק מתחייב בשם היבואן (שמנהל בו את חשבון העסק) לשלם ליצואן סכום נקוב בתאריך קבוע עבור סחורה שיקבל היבואן - בהתאם למסמכי משלוח שמועברים לבנק. היצואן שולח את הסחורה לאחר קבלת מכתב האשראי עם ההתחייבות האמורה - ולאחר שהסחורה מתקבלת אצל היבואן משלם הבנק בהתאם למסמכים את סכום ההתחייבות.
באמצעות מכתבי האשראי מתנהלים מדי יום ברחבי העולם עסקאות בהיקף של מאות מיליוני דולר. החיסרון העיקרי של השיטה הוא הסרבול שלה – היא כרוכה בהרבה מאד ניירת ועדכוני מחשוב, ולרוב העברת המסמכים ההדדית לוקחת בין 5 ל-10 ימי עסקים.
"נכון להיום, רוכשים וספקים עושים שימוש במכתבי אשראי, שלרוב כרוכים בהעברה פיזית של מסמכים לצורך השלמת עסקאות. המשמעות של השימוש בבלוקצ'יין עבור העסקים הללו היא שהעברות פיננסיות לצורך מסחר הופכות פשוטות יותר, מהירות יותר, שקופות ובטוחות יותר", אמר היום ראש החטיבה הגלובאלית לחדשנות וצמיחה ב-HSBC ויווק רמאצ'אנדראן (Vivek Ramachandran).
בהודעת HSBC נאמר כי העברת כל המסמכים הנדרשים כיום למסחר באסיה לטכנולוגיה החדשה תביא לקיצוץ של 44% בזמני ביצוע עסקאות יצוא ותוריד את העלויות ב-31%. הבנק מסתמך בנתונים אלה על עבודת מחקר של האו"ם.