$
שוק ההון

יהודאי: "אני בטוח שאחת ועוד אחת יהיה שווה שלוש או ארבע"

בשיחת האנליסטים שערכה הרוכשת של פרוטרום - IFF - אמר יהודאי כי המיזוג בין החברות ייצור כוח משמעותי; "מרבית הלקוחות שלנו הם קטנים ובינוניים, ביחד עם IFF יהיה לנו כוח אדיר גם מול הלקוחות הגדולים"

דרור רייך 17:5007.05.18

"אני חלש במתמטיקה, אבל אני בטוח שאחת ועוד אחת יהיה שווה שלוש או ארבע" אמר מנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי בשיחת האנליסטים של IFF. "אני מודה להנהלת IFF על ההזדמנות בשילוב שתי החברות המצוינות האלה. אני סוגר 22 שנים כמנכ"ל בפרוטרום, הצטרפתי ב-96 והצלחנו לבנות חברה גלובלית עם מכירות בהיקפים גדולים בהרבה מדינות. כעת עם המיזוג מדובר בכוח גדול שאפשר יהיה להשתמש בו".

 

 

חברת תמציות הטעם והריח האמריקאית International Flavors & Fragrances – IFF – שרכשה את פרוטרום הישראלית ב-6.4 מיליארד דולר, ערכה היום (ב') בצהריים את שיחת האנליסטים שלה לאחר פרסום הדוחות הכספיים של הרבעון הראשון.

בין משתתפי השיחה היו מנכ"ל IFF אנדראס פיביג, מנהל הכספים הראשי ריצ'רד או'לירי ואורי יהודאי, נשיא ומנכ"ל פרוטרום. האנליסטים התעניינו פחות בתוצאות הכספיות, ויותר במיזוג בין החברה השישית בגודלה בעולם בתחום תמציות טעם וריח לתעשיית המזון, המשקאות והקוסמטיקה - לחברה השנייה בגודלה בתחום.

 

מפעל פרוטרום בדרום אפריקה מפעל פרוטרום בדרום אפריקה צילום: Frutarom

 

"בנינו חברה גלובלית, והרכישות הרבות איפשרו לנו לצמוח בהיקפי המכירות", המשיך יהודאי. "אנחנו סוגרים מעגל עם שווי שוק של מעל 7 מיליארד דולר – כשהתחלנו להיסחר בבורסה היינו בשווי של 13 מיליון דולר, אולי זה יעזור לבעלי המניות להבין את החברה ואת הצפת הערך שלה.

 

"היתרון שלנו בפרוטרום הוא שראינו את הנולד לפני השוק. זיהינו לפני תעשיית המזון שזה מה שהיא צריכה, וזה איפשר לנו לצמוח בשיעור גבוה", המשיך יהודאי. "70% מהלקוחות שלנו הם קטנים ובינוניים, וביחד עם IFF הכוח שלנו יהיה אדיר - מול הלקוחות הגדולים, הקטנים והבינוניים בשוק. האיחוד יאפשר לנו לצמוח יותר מאשר כל חברה בנפרד" סיכם יהודאי.

 

אורי יהודאי אורי יהודאי צילום: עמית שעל

 

נשמור על חלוקת הדיבידנד

 

"אורי יצטרף אלינו כיועץ על מנת לעשות את המעבר בצורה חלקה, שייקח בין שישה לתשעה חודשים", הסביר פיביג. "בתהליך המכירה למדתי שפרוטרום היא חברה מרשימה, עם צוות מקצועי ואיכותי.

 

"הרכישה תאפשר לנו נגישות ליותר לקוחות קטנים ובינוניים ברחבי העולם, תקדם את החברה שלנו ותסב ערך לבעלי המניות". המשיך פיביג.

 

"אין הרבה חפיפה של לקוחות, ואני לא חושב שנאבד לקוחות, פרוטרום עובדים מצוין עם הרבה מאוד לקוחות, אנחנו רוצים לראות איך אנחנו מצליחים למכור להם יותר מוצרים". סיכם פיביג.

 

לגבי המחיר ששילמה IFF הסביר או'לירי כי "זו סביבת השוק ואנחנו צריכים להתאים אליה. כמו כן, למרות הרכישה נשמור על החלוקה של הדיבידנדים לבעל המניות שלנו.

 

"אנחנו לא חושבים שפרק הזמן שהקצבנו למיזוג הוא נמוך מדי, הטכנולוגיה של IFF תמנע את המכירה הצולבת וכבר מראש מדובר ב-80% מהמקרים בלקוחות שונים ועסקים שונים" סיכם או'לירי. "אני מעריך שייקחו לנו בין חמש לשבע שנים כדי להחזיר את ההשקעה".

 

אנדראס פיביג אנדראס פיביג צילום: IFF

 

המרוויחים הגדולים מהאקזיט של פרוטרום

 

המוסדיים הישראלים מחזיקים מניות פרוטרום בשווי של 3.66 מיליארד שקל, מתוך שווי השוק של כ-20.6 מיליארד שקל שבו נסחרת פרוטרום. המחזיקה הגדולה (בחסכונות לטווח הארוך) היא מגדל עם 3.8% מהמניות - בשווי 870 מיליון שקל, אחריה נמצאת הראל שמחזיקה ב-2.25% מהמניות, בשווי של 520 מיליון שקל.

 

עוד בין המחזיקים הישראלים הגדולים נמצאת כלל עם 1.15% מהמניות בשווי של 266 מיליון שקל, הפניקס עם 1.1% מהמניות בשווי של 250 מיליון שקל ומנורה עם אחזקה של קצת פחות מ-1%, בשווי של 220 מיליון שקל.

 

המוסדיים הישראלים מחזיקים גם מניות פרוטרום לחסכונות בטווח הקצר בהיקף של כחצי מיליארד שקל. המובילה היא ילין לפידות עם 0.75% מהמניות בשווי של כ-170 מיליון שקל, מגדל עם אחזקה של 0.26% בשווי של כ-60 מיליון שקל והראל ומיטב דש עם אחזקה של 0.18% ו-0.15% בהתאמה בשווי של 40 ו-34 מיליון שקל בהתאמה.

 

נתוני אחזקות המוסדיים ניתנו ע"י www.stocker.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x