הודו: על המוסדות הפיננסיים נאסר לסחור במטבעות וירטואליים
הבנק המרכזי במדינה פרסם את האיסור כחלק מתוכנית לחיזוק הרגולציה על השווקים הפיננסיים ולאחר בחינת הסיכונים הכרוכים בסחר מסוג זה
הבנק המרכזי של הודו הודיע היום (ה') כי המוסדות הפיננסיים המפוקחים במדינה לא יכולים לסחור יותר במטבעות וירטואליים, כך לפי דיווח ב-CNBC. לפי ההודעה, "מבחינת הסיכונים הכרוכים בדבר, הוחלט באופן מיידי כי גופים המפוקחים על ידי הבנק לא יעסקו או יספקו שירותים לגורמים פרטיים ועסקיים בנוגע למטבעות וירטואליים". לגופים הפיננסיים שכבר עוסקים בתחום זה יימסר בנפרד מועד לסיום הפעילות בו.
- הביטקוין ירד מ-7,000 דולר; בדרך לרבעון הראשון הגרוע בתולדותיו
- מנכ"ל טוויטר: בעוד 10 שנים ביטקוין יהיה המטבע היחיד בעולם
- הסוד שאי.בי.אי ניסו להסתיר: חשבונות שמקורם בביטקוין
תחום המטבעות הווירטואליים משך את תשומת ליבם של הרגולטורים בעולם בעיקר בעקבות הזינוק שרשם הביטקוין בשנה שעברה בשיעור של 1,300% עד לרמה של 20 אלף דולר. המטבע נחלש היום ב-1.5% לרמה של כ-6,700 דולר.
ממשלת הודו פרסמה בעבר אזהרה בנוגע לסיכונים הקשורים בסחר במטבעות אלה, והבנק הודיע כי העניין מעורר סימני שאלה בתחומים כמו הגנת הצרכן, הלבנת הון והתנהלות הוגנת בשווקים הפיננסיים.
לפי העיתון The Hindu , שר האוצר ההודי מסר לפרלמנט בפברואר שהממשלה מתכוונת "לנקוט בכל האמצעים לחסל את השימוש בנכסים הקריפטוגרפיים במימון פעולות בלתי לגיטימיות או כחלק משיטת תשלום". רשות המסים במדינה מסרה התראות בעניין לעשרות אלפי אזרחים לאחר שלפי בדיקה, בוצעו במשך 17 חודשים עסקאות במטבעות וירטואליים בסכום של 3.5 מיליארד דולר.
ההודעה מהיום נמסרה כחלק מהכרזה על תוכנית נרחבת יותר לחיזוק הרגולציה על שווקים פיננסיים.