בלעדי לכלכליסט
אדוארדו אלשטיין על סף רכישת השליטה בחלל מידי יורוקום
דסק"ש שבשליטת אלשטיין הסכימה להזרים עד 120 מיליון שקל בהנפקת הזכויות של חלל תקשורת, זאת לעומת 40 מיליון שקל בהצעתה המקורית. נושי יורוקום נדל"ן מסכימים למתווה אך דורשים שהעסקה תיסגר ללא תנאים וללא אפשרות נסיגה לדסק"ש
אחרי שהסכימה לשלש את הסכום שתזרים לחלל תקשורת במסגרת הנפקת הזכויות, דסק"ש שבשליטת אדוארדו אלשטיין נמצאת על סף רכישת השליטה בחלל תקשורתמידי יורוקום. ל"כלכליסט" נודע כי במו"מ אינטנסיבי שנערך בימים האחרונים הסכימה דסק"ש להזרים עד 120 מיליון שקל בהנפקת הזכויות לעומת 40 מיליון שקל בהצעתה המקורית מהשבוע שעבר. המו"מ נערך מול יורוקום שבשליטת שאול אלוביץ' ומול חגי אולמן, שמייצג את קונסורציום המוסדיים ובנק מזרחי טפחות שמחזיק בשעבוד על מניות אלה.
- דירקטוריון בזק נכנע למוסדיים: ידון בתפקוד הדח"צים מודי קרן וטלי סימון
- כלל תעשיות של בלווטניק שולחת את יפאורה להנפקה בת"א
- אלון רבוע כחול סיימה את 2017 ברווח של 131 מיליון שקל
יורוקום נדל"ן חבה לגופים אלה – מזרחי טפחות, כלל ביטוח, אלטשולר שחם, מנורה ופסגות – 253 מיליון שקל, חוב שהועמד לפירעון מידיי לאחר שיורוקום תקשורת הגיעה לבקשת פירוק בבית המשפט. על פי מתווה העסקה – כפי שהציעה בהצעה המקורית – דסק"ש תשלם 160 מיליון שקל שישמשו לפירעון החוב של יורוקום נדל"ן תמורת 55% מהמניות. בנוסף מתחייבת דסק"ש להזרים עוד 120 מיליון שקל לחלל עצמה. סעיף נוסף בעסקה קובע כי דסק"ש תעביר לקופת יורוקום נדל"ן 93 מיליון שקל, הפער בין החוב של יורוקום נדל"ן למזרחי טפחות לתשלום של 160 מיליון השקלים שיקבלו המחזיקים בגין העסקה.
העסקה תוגש ככל הנראה עוד השבוע לאישורו של שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין. הבנקים הנושים של יורוקום — פועלים, דיסקונט והבינלאומי, מתנגדים לעסקה וטוענים שהיא נעשית במחיר נמוך, ונראה כי יהיה צורך במו"מ נוסף מולם להתאמת מחיר.
אולמן ונושי יורוקום נדל"ן מסכימים למתווה העסקה אולם דורשים כי תיסגר ללא תנאים וללא אפשרות של דסק"ש לסגת. דסק"ש מתנגדת ומתעקשת על תנאי שיחייב את מחזיקי האג"ח של חלל, שלהם חבה החברה 500 מיליון דולר, שלא להרע את הקובננטים שלה. שאלה זו תושאר להכרעת בית המשפט. בעבר התעניינה אי.די.בי של אדוארדו אלשטיין ברכישת השליטה ביורוקום תקשורת כולה, הכוללת גם את בזק, אך בשל חשש כי הדבר לא יתאפשר בשל מגבלות רגולטוריות – השליטה של אי.די.בי בסלקום – זנחה דסק"ש את הרעיון, לפחות באופן זמני.
חלל מבקשת לגייס לפחות 150 מיליון דולר למימון בניית הלוויין עמוס 8, ול"כלכליסט" נודע כי לשם כך היא אמורה לצאת להנפקת זכויות בהיקף של 210 מיליון שקל. יתרת הסכום יגוייס בהנפקת איגרות חוב. דסק"ש מתחייבת להשתתף בהנפקת הזכויות בחלקה היחסי במניות (55%), 120 מיליון שקל, כאמור. סכום זה יוזרם לחלל בשלוש מנות. אם בעלי מניות אחרים מהציבור יבקשו להשתתף בהנפקת הזכויות מעבר לחלקם תזרים דסק"ש סכום נמוך יותר. מניית דסק"ש ירדה אתמול בבורסה בתל אביב ב־4.5%, לשווי של 1.45 מיליארד שקל, זאת לאחר שב־2017 שווייה כבר התקרב ל־2 מיליארד שקל. ירידה זו מיוחסת בעיקר לחולשה של החברה־הבת סלקום.
דסק"ש המנוהלת על ידי שולם לפידות מעוניינת ברכישת חלל כנכס אסטרטגי שעשוי להשתלב בתכניות עתידיות של חברות־בנות אחרות שלה ובשל האמון כי מדובר בחברה טובה שזקוקה לחיזוק הון שיחזיר אותה למסלול, בתחום צומח שיכול להניב לחברה רווחים.