בדרך לבורסה: לאומי קארד הגישה תשקיף לרשות ני"ע
הכנת התשקיף והגשתו נעשות במקביל, ולא במקום, הליך מכירת החברה על ידי בנק לאומי המחזיק ב-80% ממניות חברת כרטיסי האשראי; השווי המוערך: 2.5 מיליארד שקל
- בתום שנה סוערת: בזק סיפקה דוחות מאכזבים - והורידה תחזיות להמשך
- אלקטרה סיימה את 2017 בעלייה של 7% ברווח הנקי - 164 מיליון שקל
- ורינט שוקלת להנפיק את החטיבה הביטחונית
הכנת התשקיף והגשתו נעשות במקביל, ולא במקום, הליך מכירת החברה על ידי בנק לאומי המחזיק ב-80% ממניות חברת כרטיסי האשראי, כאשר ב־20% האחרים מחזיקה קבוצת עזריאלי. לאומי ממשיך לקדם את המכירה ומנהל מגעים ראשוניים מול גורמים שונים, רובם קרנות זרות כמו ורבורג פינקוס, איפקס, פרמירה ובלקסטון, וכן משפחת שנידמן, בעלי השליטה בביטוח ישיר.
בהתאם לחוק להגברת התחרותיות והפחתת הריכוזיות במערכת הבנקאית נדרשים הבנקים לאומי ופועלים למכור אחזקותיהם בחברות כרטיסי האשראי שבבעלותם - לאומי קארד וישראכרט בהתאמה. את המהלך יש להשלים עד תחילת 2021 לכל היותר.
בלאומי מצפים כאמור לקבל עבור לאומי קארד תמורה בשווי של 2.5 מיליארד שקל אם כי גורמים בשוק ההון מעריכים כי בהם יתקשו לקבל תמורה שכזו.
בלאומי לא נשקלת האפשרות של חלוקת מניות לאומי-קארד לבעלי המניות, מהלך שמכונה 'דיבידנד בעין'. מהלך שכזה מקטין את ההון העצמי ואיננו מגלם פרמיה, שעשויה להתקבל במהלך של הנפקה או מכירה לרוכש ספציפי. גם בישאכרט צפוי כי תגיש בזמן הקרוב תשקיף, בדומה ללאומי-קארד.
בלאומי עוד ממתינים להחלטתה של רשות ההגבלים העסקיים לענייי סוגיית המעבר לסליקה יומית - מהלך שיגדיל את עלויות המימון של חברות כרטיסי האשראי ולכן יקטין את השווי.