$
שוק ההון

מנור וכפיר גינדי במכירת חיסול: מנהלים מו"מ למכירת מרבית הנכסים שלהם בישראל וברומניה

בעקבות המשבר בקניון TLV Fashion הכושל, האחים גינדי החלו במגעים ראשוניים למכירת חברת ההשקעות שלהם תמורת עשרות מיליוני שקלים

אורן פרוינד 19:1327.03.18

המשבר בקניון TLV Fashion בתל אביב של גינדי השקעות מאלץ את האחים גינדי לבצע מכירת חיסול של מרבית הנכסים שלהם בישראל וברומניה. מנור גינדי, אורי לוי, אייל פרידמן וכפיר גינדי, שהם בניו וחתניו של משה גינדי, מנהלים מגעים ראשוניים למכירת חברת ההשקעות שלהם "גינדי קפיטל" תמורת עשרות מיליוני שקלים. לאחר המכירה הזו, האחים גינדי יישארו רק עם האחזקה הפרטית שלהם במגדלי המגורים TLV שבתל אביב.

 

 

גינדי קפיטל היא הבעלים (100%) של חברת גינדי השקעות הציבורית, שהנכס העיקרי שלה הוא קניון TLV הכושל בתל אביב ושלב א' של פרויקט המגורים הסמוך. חברה נוספת שבבעלות גינדי קפיטל היא "גינדי ייזום" הפרטית שבבעלותה פרויקטים של פינוי בינוי בגבעתיים, רמת השרון וחדרה. בנוסף לגינדי ייזום יש קרקעות ברומניה עליהם היא החלה כבר בהקמה של פרויקטים של מאות דירות למגורים שנועדו למכירה בשנתיים הקרובות.

 

מטעם האחים גינדי נמסרה היום ההודעה הבאה: "מתנהלים מגעים למכירת גינדי קפיטל, חברת האם של גינדי השקעות. המגעים מתנהלים מול מספר גורמים ונכון לרגע זה לא הבשיל המו"מ עם אף גורם".

 

אחד הגורמים שמתעניינים ברכישה הוא מוטי בן משה, בעל השליטה בחברת אלון רבוע כחול, שהינה שותפה (50%) של האחים גינדי בקניון TLV Fashion ולכן הוא נחשב מועמד מוביל לרכישה. שאר האחזקות בקניון הם גינדי השקעות (25%) וחברה פרטית של אביהם משה ואחיו יגאל גינדי (25%).

 

מאלון רבוע כחול, שבשליטת בן משה, נמסר בתגובה: "יש כל הזמן שמועות לגבי מהלכים עסקיים של מוטי בן משה, ואנחנו לא נוהגים להגיב עליהן"

 

בחודשים האחרונים נכנסה גינדי השקעות – שגייסה 110 מיליון שקל בספטמבר 2015 באג"ח ציבוריות – למצוקת נזילות כאשר מועד הפירעון הסופי של החוב כלפי המחזיקים – יולי 2018 – מתקרב, ומנגד היא לא מצליחה לבצע עסקת מימון מחדש (Refinance) לקניון בתל אביב, שסובל בינתיים מחולשה בעקבות מיעוט מבקרים.

 

בחודשים האחרונים ביצעה החברה כמה מהלכים שעלו לבעלים שלה ביוקר, אולם כמעט והבטיחו את התשלום לבעלי האג"ח. נכון להיום, יתרת הקרן והריבית למחזיקים היא 62 מיליון שקל (מתוכם 2 מיליון שקל ריבית). החברה הפקידה בפברואר האחרון בחשבון נאמנות 50 מיליון שקל שהוזרמו ממשפחת גינדי ונועדו לתשלום עבור המחזיקים. סכום זה מצטרף להזרמה נוספת שביצעו הבעלים בהיקף של 30 מיליון שקל באוגוסט־ספטמבר 2017.

 

בנוסף, בקופת החברה נותרו כ־20 מיליון שקל מכספי ההלוואה שנטלה לפני חודשיים מבית ההשקעות ילין לפידות, כך שהתשלום למחזיקים ביולי הקרוב למעשה כמעט ומובטח. בילין לפידות הבינו את המצוקה של גינדי השקעות וניצלו זאת כדי להעניק לה הלוואת סטרס של 75 מיליון שקל בריבית שנתית גבוהה של 8.85% ועמלה חד־פעמית נוספת של 4% מהיקף ההלוואה לחתמים ומתווכים שונים. באמצעות הלוואה זו פרעה גינדי השקעות 45 מיליון שקל למחזיקי האג"ח ונותרה עם קרן של 60 מיליון שקל.

 

קניון גינדי fashion mall קניון גינדי fashion mall צילום: טל שחר

 

הפסד של 70 מיליון שקל

 

קניון TLV Fashion הושק במרץ 2017 בהשקה רכה. החברות השותפות בו השקיעו 1.5 מיליארד שקל בהקמת הקניון, אך מיד עם ההשקה השוכרים בקניון דיווחו על פדיונות אפסיים והתלוננו בכלי התקשורת על תנועה דלה של מבקרים. בהנהלת גינדי השקעות מיהרו לנסות להשקיט את הרוחות והודיעו לשוכרים כי יוותרו על שכר הדירה הקבוע בחודשים יוני־אוגוסט 2017 ויגבו רק חלק מהמחזור. מספטמבר 2017 חזרה הנהלת הקניון לגבות שכר דירה בהתאם לחוזים המקוריים. מאז הפתיחה ועד סוף ספטמבר 2017 הפסיד הקניון כ־70 מיליון שקל.

 

לבד מהצרות בקניון, גינדי השקעות סבלה בשנים האחרונות מאירועים שהכבידו על העסקים שלה ועל שמה בשוק, שהבולט בהם היה אירוע נפילת המרפסת בחדרה, בפרויקט שיזמה ונבנה על ידי הקבלן אורתם סהר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x