$
שוק ההון

"כשהתקשרו אליי לתת עדות בלהב 433 אמרתי לשוטרים שיש להם טעות במספר"

הדו"חות השנתיים הטובים של שפיר הנדסה סייעו לעמית בירמן, סמנכ"ל הכספים, להניח מאחור את חקירת השוחד לכאורה שסיבכה את החברה

אורן פרוינד 07:2622.03.18

חודש וחצי לאחר שבעלי השליטה בשפיר הנדסה, האחים הראל, ישראל, חן וגיל שפירא, נעצרו בחשד לשוחד לכאורה בפעילות של החברה ברומניה, יכולים האחים שפירא לנשום לרווחה לפחות בכל הקשור לתוצאות העסקיות של החברה שבשליטתם. שפיר הנדסה סיימה את 2017 עם שיפור של 13% בהכנסות לעומת התקופה המקבילה, ל־3.5 מיליארד שקל.

 

עיקר התרומה לשיפור נבעה מעלייה של 10% בכמות מכירות הבטון למגזר התעשייה, ל־1.6 מיליארד שקל – ומהתקדמות בפרויקטים של כביש 6 ונמל חיפה החדש. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות זינק ב־48%, ל־274 מיליון שקל.

 

החקירה והמעצרים בישראל באו בעקבות חקירה שנפתחה ברומניה ב־2014 נגד מנהל לשעבר בשפיר מבנים רומניה בקשר לחשד למתן שוחד לכאורה בפרויקט שבוצע על ידי קבוצת שפיר. סמנכ"ל הכספים של החברה עמית בירמן אמר אתמול ל"כלכליסט" כי שפיר כבר הניחה מאחוריה את הפרשה. "קוראים לזה פרשת השחיתות אבל זה עדיין לא אומר שזה נכון" אמר בירמן.

 

"מה שקורה אצל המתחרים שלנו פוגע בנו כי אנשים עושים אנלוגיה שלנו אליהם, ולא בצדק. אומנם ביקרנו במקום הלא נעים של להב 433 אבל לאף אחד מאיתנו אין תנאים מגבילים או צו עיכוב. אם היו חושבים שיש משהו היו מגבילים אותנו. הפקדנו 50 מיליון שקל בקרן חילוט ואפשר יהיה להשתמש בזה רק אם בית משפט בישראל ייקבע שיש מקום לעיצום כספי או קנס. יכלנו להתנגד לזה, אבל כשבאות הרשויות עם כוח דרקוני ויש לך אחריות ל־1,500 משפחות, אתה לא יכל להרשות שארגון כזה יעצור מלכת".

 

 

עמית בירמן סמנכ"ל הכספים בשפיר עמית בירמן סמנכ"ל הכספים בשפיר צילום: רודי אלמוג

 

בירמן, שבעצמו הוזמן ללהב 433 לצורך מתן עדות בלבד, אמר אתמול, "התהליך לא נעים. כשהתקשרו אלי אמרתי לשוטרים שיש להם טעות במספר. אבל כל זה מאחורינו והחברה בשיא המרץ מסתערת על כל דבר חדש והמורל בסדר". לדבריו, שפיר מתמקדת כעת בהגדלת היקף הפעילות של מגזר התעשייה ובהתמודדות על מגה־פרויקטים בתחום התשתיות.

 

"מכיוון שיש לנו נוכחות במרבית שרשרת הערך, אז כל שיפור במגזר התשתיות משתרשר לתעשייה. במגזר זה אנחנו תלויים בפרויקטים שמוציאה הממשלה וכמות הזכיות שלנו במכרזים. אנחנו לא תלויים בתשתיות. כ־70% מהרווח שלנו מגיע מהתעשייה שנמכרת ללקוחות חיצוניים. אנחנו לא מתאבדים על פרויקטים כי הם אדירים וכול טעות עלולה לעלות בנזקים מאוד גדולים. יש הרבה מכרזים על הפרק רובם בצורה של זכיינות. אנחנו הולכים רק על מגה־פרויקטים. אנחנו לא הולכים לאיפה שכל מוישה ובניו הולכים, ולכן אנחנו מתמודדים במקומות שיש מעט מתחרים בגלל תנאי סף גבוהים".

 

 

 

במגזר התשתיות נרשם שיפור של 10.3% בהכנסות, לעומת התקופה המקבילה, ל־1.7 מיליארד שקל, עלייה שנבעה מהתקדמות בכביש 6 ונמל חיפה. במגזר יזום הנדל"ן למגורים — ההכנסות זינקו ביותר מ־125% לעומת השנה הקודמת – ל־181 מיליון שקל – כתוצאה מעלייה בכמות הדירות שנמסרו ב־2017.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x